Menu
Winkelwagentje
Benzoë (Styrax Benzoin) 5 ml

Benzoë (Styrax Benzoin) 5 ml

€9,41
€10,45
Excl. BTW: €7,77
  • Voorraad: In voorraad
  • SKU: 0045C
  • EAN: 8715542001683
  • Levertijd: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.
Benzoë is een alcoholische destillatie die wordt verkregen uit hars. Deze olie wordt voornamelijk gebruikt om snel geïrriteerde en prikkelbare gevoelens te verminderen, en het helpt ook bij het reguleren van wisselende emoties tijdens de menstruatiecyclus.

Benzoë

Benzoë is een alcohol destillatie uit hars afkomstig uit o.a. Laos en Cambodja. De Styrax Benzoin is een tropische boom en heeft een grijze schors. De stam geeft een balsemachtige stof af als er inkepingen in de stam worden gemaakt of als er stukken hars worden weggehaald. Een boom levert gemiddeld anderhalve kilo gom op per jaar. De boom moet minimaal 7 jaar oud zijn.
Benzoë is rijk aan ontspannende esters van vanilline. De kleur is donker, warm en bruin. De geur is een warme, zoete en troostende geur en doet denken aan vanille en stroop.

Gebruik kan een uitdaging zijn
Benzoë mengt soms lastig. Verwarm eventueel au-bain-marie, dan goed roeren. Omdat het extract met alcohol is gedistilleerd zakt het in composities etherische olie en in massage- of badolie vaak naar de bodem. Telkens even goed schudden van tevoren. Toegevoegd aan neutrale basiscrème blijft benzoë in de regel goed gemengd.

Waarvoor wordt Benzoë gebruikt?

Bij de ruwe en gesprongen huid
Verzachtende invloed op de luchtwegen
Tegen snel geïrriteerde en prikkelbare gevoelens
Helpt tegen een zenuwachtig gevoel
Bij stress
Helpt bij wisselende gevoelens tijdens de menstruatiecyclus

Contra-indicaties & andere bijzonderheden:

Tot 12% werd bij mensen geen sensitisering of huidirritatie gezien (Opdyke 1976).
Benzoëtinctuur wordt als conserveermiddel in de cosmetica gebruikt. Vermijd de olie bij gevoeligheid hiervoor. Heeft iemand een erg gevoelige huid, verdamp de olie dan alleen in de ruimte voor een weldadig effect op de luchtwegen en het emotioneel welzijn.

 

Reviews Over Benzoë (Styrax Benzoin) 5 ml

  • (0)

Totaal Reviews (0)
Klik hier om een review te schrijven over dit product.