Menu
Winkelwagentje
Chlorella tabl. Biodream

Chlorella tabl. Biodream

Vanaf €10,08
Excl. BTW: €9,25
Per stuk voor €15,51
2 stuks met 10% korting
4 stuks met 20% korting
6 stuks met 35% korting
 • Voorraad: In voorraad
 • SKU: BD1017
 • EAN: 8716431000503
 • Levertijd: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.

Biodream Chlorella

Chlorella is een soort alg die in zoet water groeit. De plant wordt gebruikt om voedingssupplementen te maken, vanwege zijn krachtige eigenschappen. Het is nauw verwant aan de zoutwater alg spirulina.

Chlorella: een kleine krachtpatser

Chlorella zit boordevol voedingsstoffen. Onderzoekers bestudeerden de alg voor het eerst na de Tweede Wereldoorlog als een mogelijkheid voor eiwitten voor een groeiende wereldbevolking. Het heeft een hoger gehalte aan vitaminen en mineralen dan spirulina. Dit maakt het een goede optie voor mensen die een plantaardig dieet volgen.

Biodream Chlorella

Biodream Chlorella wordt onder zeer strenge specificaties in Japan geproduceerd. Bij het maken van het supplement wordt gebruik gemaakt van geavanceerde micro-filtersystemen, zonder gebruikmaking van chemicaliën. Biodream Chlorella heeft daardoor een chlorofyl gehalte dat hoger is dan dat van alle tot nu toe bekende plantensoorten. Het bevat dan ook tot 10 keer meer chlorofyl dan spirulina.

Chlorella en chlorofyl

Chlorella is rijk aan chlorofyl, maar wat is dat precies? Hoewel ze verwant zijn, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Chlorella is een soort alg en chlorofyl is de stof die planten, samen met zonlicht, gebruiken om hun eigen voedsel te maken. Chlorella is rijk aan chlorofyl, het dankt ook de groene kleur aan deze stof. Chlorofyl is een fotosynthetisch pigment dat aanwezig is in groene planten en dat lichtenergie absorbeert en gebruikt om koolhydraten te produceren uit kooldioxide en water. Chlorofyl is van cruciaal belang voor het fotosyntheseproces, dat planten levend houdt.

Wat doet chlorella?

De supplementen wordt veel gebruikt vanwege de gunstige effecten op ons lichaam. Chlorella Pyrenoïdosa van Biodream:

 • Draagt bij aan een gezonde lever*
 • Behoudt energie en tonus*
 • Bij verlies aan vitaliteit*
 • Voor gebruik bij tijdelijke vermoeidheid*
 • Ondersteunt het afweersysteem*
 • Heeft een gunstige invloed op de functie van de galblaas, lever en nieren (organen die ontgiftende functies hebben)*
 • Heeft een gunstige invloed op het suiker- en cholesterolgehalte*
 • Bevordert de stofwisseling en helpt het spijsverteringsstelsel*
 • Draagt bij tot de instandhouding van een normale darmfunctie*

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Biodream chlorella met gebroken celwand

Chlorella heeft van nature een harde celwand, die het lastig maakt om de stoffen te absorberen. Om die reden is het beter om een supplement te gebruiken, en niet ‘vers’. Om voor de mens verteerbaar te zijn, moet de dikke celwand worden geopend. Chlorella van Biodream heeft dan ook een gebroken celwand. Hierdoor breekt of fragmenteert de buitenste laag, zodat de binnenste voedingsstoffen biologisch beschikbaar worden.

Het proces van celwand breken beschadigt de inhoud niet, en zorgt ervoor dat ook de voedingsstoffen uit de cellen bereikbaar worden voor ons.

Mogelijke bijwerkingen

Chlorella wordt over het algemeen beschouwd als veilig en wordt goed verdragen. Desondanks kan het bijwerkingen veroorzaken, vooral tijdens de eerste paar weken dat het als supplement wordt gebruikt. Mogelijke bijwerkingen zijn:

 • Winderigheid
 • Groene verkleuring van de ontlasting
 • Misselijkheid
 • Maagkrampen
 • Diarree

De meeste van deze bijwerkingen verdwijnen vanzelf als uw lichaam zich aan de supplementen aanpast.

Daarnaast kan het lichtgevoeligheid veroorzaken, waardoor het risico op huiduitslag en verbranding door de zon toeneemt. Om dit effect te verzachten, moet u veel zonnebrandcrème dragen en overmatige blootstelling aan de zon vermijden.

Voor mensen met een schildklieraandoening raden we aan om eerst een arts te raadplegen, vanwege het hoge jodiumgehalte in chlorella.

Biodream Chlorella voordelig online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Ingrediënten

100% Chlorella Pyrenoïdosa

Gebruik & dosering:
Gemiddeld 10 tot 15 tabletjes in de ochtend met water innemen. Aanbevolen dagelijkse doses niet overschrijden, tenzij anders geadviseerd. Geschikt voor vegetariërs.

Verpakking:

350 tabletten

Belangrijke informatie:
Dit product is een voedingssupplement. Houd je aan de aanbevolen dosering. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket. Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en en ziekte.

Reviews Over Chlorella tabl. Biodream

 • (0)

Totaal Reviews (0)
Klik hier om een review te schrijven over dit product.