Aambeien zijn opgezwollen en uitgezakte zwellichamen of aderen in de endeldarm. Je zou het ook wel “endeldarm spataderen” kunnen noemen.

Aambeien kunnen in de anus zitten. Dan noemen we ze inwendige aambeien.  Een ander woord voor aambeien is hemorroïde.

Soms zijn de aderen  zo opgezwollen dat ze naar buiten uitpuilen. In dat geval spreken we van uitwendige aambeien. Aambeien komen vrij veel voor, 1 op de 3 mensen heeft er mee te maken. Vooral mensen boven de 50 jaar hebben last van aambeien. Aambeien zijn in feite onschuldig maar veel mensen ondervinden er last van. Aambeien komen bij vrouwen vaker voor dan bij mannen.

Aambeien, 1 op de 3 mensen heeft er last van.

(Bron: Wikipedia)

Je hoeft niet altijd gelijk last van aambeien te hebben.

Hoe herken je dat je aambeien hebt of dat deze zich aan het ontwikkelen zijn? Symptomen kunnen zijn: sporen van helderrood bloed in de ontlasting of op het wc-papier. Later het  uitzakken van het rectum, jeukerig en/of branderig gevoel aan de anus, aandrang hebben zonder daadwerkelijke ontlasting en het achterblijven van ontlasting rond de anus. De jeuk ontstaat door de agressieve inwerking van ontlasting.

Als het bloed langdurig in een verwijde ader gestuwd is kan een stolsel ontstaan, wat een soms zeer pijnlijke ontstekingsreactie opwekt die enige weken kan duren. Het onder lokale verdoving insnijden van het getromboseerde vat en uitdrukken van het stolsel bekort deze duur soms wat.

Een uitwendige aambei kan van de ene op de andere dag verschijnen, maar zonder behandeling binnen enkele weken na het ontstaan ook weer verdwijnen.

Duidelijk is dat aambeien zeer pijnlijk kunnen zijn en voor veel ongemak zorgen.

Biodream Presto Aambeien Gel is een natuurlijk medisch hulpmiddel wat helpt bij het bestrijden van aambeien en de gevolgen daarvan.

Een van de werkzame stoffen in Biodream Presto Aambeien Gel is Aloë Vera. Presto Aambeien Gel geeft onmiddellijk verlichting, gelijk na het eerste gebruik. De natuurlijke, actieve bestanddelen kunnende bacteriën neutraliseren, ondersteunen het natuurlijk genezingsproces en verzorgen de anale huid. Doordat Presto Aambeien Gel anale ongemakken bij aambeien verlicht en verzorgt, helpt het ook de stoelgang te vergemakkelijken.

Presto Aambeien Gel niet gebruiken bij overgevoeligheid voor Aloë Vera of een van de andere ingrediënten.

Helaas is Presto Aambeien Gel niet meer leverbaar. Kijk hier voor een overzicht van aambei zalven

Raadpleeg bij aanhoudende klachten of een toename van de klachten altijd de huisarts.