Biodream Full Spectrum CBD olie

Geen zwangere vrouw die misselijk is die niet het advies heeft gekregen om gember te nemen tegen de misselijkheid.

In de Chinese geneeskunde staat gember al eeuwenlang bekend om de positieve werking op de maag en de spijsvertering. Maar dat niet alleen, gember zou ook heilzaam werken bij de griep en zelfs darmkanker kunnen voorkomen.

Wat is gember precies?

Gember is een wortelknol van de gemberplant. Al sinds de middeleeuwen wordt gember gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Gember eet je vaak niet puur, je maakt er gerechten lekkerder mee. Je kunt gember als verse knol kopen, maar ook gekonfijt, als poeder of als siroop.
Tegenwoordig is gember ook de basis van verschillende dranken, zo is er Gemberthee en verse (geraspte) gember in drankjes.

In de Chinese geneeskunde staat gember bekend om het positieve effect wat het heeft op de spijsvertering, het maaggebied en de longen. Daarnaast zou gember pijnstillend werken. Inmiddels is het niet meer alleen de Chinese geneeskunde die in de heilzame werking van gember gelooft. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat gember ontstekingsremmende stoffen bevat.
verse gember

Gember is een echte smaakmaker in talloze gerechten. We hebben hier een aantal lekkere repten voor je bij elkaar gezocht.

Gemberthee:

Ingrediënten:

1 citroen
1 stuk gemberwortel (grootte van 1 duim)
1 zakje (rooibos)thee

Zo maakt je het:

Maak de citroen goed schoon en snijd een dunne reep van de schil.
Pers een halve citroen uit.
Schil het stuk gember en rasp het grof.
Breng 800 ml water met het theezakje, het citroensap, de citroenschil en de gember tegen de kook. Laat dit 10 minuten trekken.
Snijd van de overgebleven halve citroen 2 schijven en halveer ze.

Schenk de gemberthee in 4 glazen en steek een halve schijf citroen op de rand.verse gember thee

Liever snel klaar? Neem dan de gemberthee van Taka Turmeric, een heerlijke gemberthee met kurkuma.


Kip met gember:

Ingrediënten:

stukje gemberwortel (ongeveer de grootte van je duim )
½ Spaanse peper
1 teentje knoflook
3 bosuitjes
200 gram kipfilet
1 eetlepel olie
1 eetlepel ketjap manis

Zo maak je het klaar:

Schil de gember en snijd het stukje in dunne plakjes. Snijd de plakjes in smalle reepjes.
Snijd de peper in reepjes.
Snijd de knoflook in plakjes.
Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
Snijd de kipfilet in repen en bestrooi ze met peper.
Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Roerbak de gember en de knoflook kort mee.
Voeg de reepjes peper, de bosuitjes, 100 ml water en de ketjap toe en stoof het gerecht nog 5 minuten.

Eet smakelijk!


Smoothie met gember:

Smoothies bieden veel meer dan doorsnee sapjes. Ze zijn gemaakt van verse en natuurlijke ingrediënten. Zie hieronder een recept van een energierijke en lekkere smoothie! Dé gezondheidsbooster.

Ingrediënten:

1 rijpe peer, geschild, het klokhuis verwijderd en in stukjesGolden smoothie met gember
1/4 kop verse wortelsap
1/4 cup afgeroomde melk
1/2 theelepel fijngeraspte verse gember
1/2 cup schaafijs

Zo maak je het klaar:

Stop alle ingrediënten in de blender en mix totdat het 'smooth' is.

Nog sneller een gezonde gember smoothie maken? Gebruik dan vers geperst gembersap!


Heb je zelf een recept met gember? Mail het ons en we belonen je met een cadeaubon!

Er is al erg veel onderzoek gedaan naar de eventuele medische werking van gember. Hieronder hebben we wat berichten hierover bij elkaar gezet.

Darmkanker

Ook is er onderzoek gedaan dat heeft uitgewezen dat gember de vorming van tumoren kan helpen voorkomen. Onderzoek van de University of Michigan laat zien dat bepaalde bestanddelen die in gember zitten wellicht een rol spelen in de preventie van darmkanker. De eerste onderzoeksresultaten zijn gunstig. Vervolgonderzoek moet uitwijzen of het daadwerkelijk zo is. Daarbij bracht het slikken van een gembersupplement een aantal bijwerkingen met zich mee zoals winderigheid, brandend maagzuur en maagklachten.

Diabetes

Daarnaast lijkt gember effectief te zijn bij diabetes. Australische wetenschappers van de University of Sydney ontdekten namelijk dat gember de bloedglucose onder controle houdt. De wortelknol blijkt in staat om onafhankelijk van insuline de glucose opname in de spiercellen te verhogen. Ook hier moet eerst nog verder onderzoek naar worden gedaan.

Griep

Waar gember zeker tegen helpt, is bij misselijkheid en bij griep. Gember wordt vaak gebruikt om deze klachten te verzachten. Voeg vers geraspte gember toe aan ander voedsel, neem een glas gemberthee of een gembershot.

Migraine

Dat gember bij migraine helpt, is ook uit onderzoek gebleken. Sumatriptan, een medicijn tegen migraine, werd vergeleken met een achtste van een theelepel gemberpoeder. Wat bleek: de gember werkt net zo goed en net zo snel als het medicijn. Daarbij had twintig procent bij het medicijn last van bijwerkingen als hartkloppingen, duizeligheid en brandend maagzuur, terwijl er bij het gemberpoeder maar een op de vijfentwintig mensen aangaf wat last van hun maag te hebben. Geen verkeerde uitkomst, al is het maar omdat een achtste van een theelepel veel goedkoper is dan het medicijn.

Menstruatieklachten

Ook bij menstruatiepijn lijkt gember te kunnen helpen. Bij een onderzoek kregen vrouwen tijdens de eerste drie dagen van hun menstruatie driemaal een vierde van een theelepel gemberpoeder toegediend. Op een schaal van 1 tot 10, verlaagde de pijn van deze groep van zeven naar vijf, terwijl de groep die een placebo toegediend kreeg geen verandering merkte. Zelfs bij een achtste van een theelepel gemberpoeder verlaagde de pijn van acht naar zes. Uiteindelijk werd gemberpoeder vergeleken met ibuprofen en jawel: de gember werkte net zo goed.

Bij het kopen van verse gember moet je er op letten dat de knollen stevig zijn en niet uitgedroogd. Als er uitlopers aan de knollen zitten, is dat geen probleem. Die kun je gebruiken, wel is de smaak minder sterk. Verse gember kun je zo'n twee tot drie weken in een open plastic zakje in de groentela van je koelkast bewaren. Gekonfijte gember en gemberpoeder kun je maandenlang bewaren.

Het gebruik van gember als smaakmaker past in een gezonde voeding. Verse gember (gemberwortel), gemberthee, gemberpoeder en gember ingelegd in azijn staan allemaal in de Schijf van Vijf.

Er is een groot verschil tussen gember gebruiken als smaakmaker en gember gebruiken als medicijn. Over gember wordt veel beweerd. Een rondje Googlen geeft al snel een hoop resultaten, van het verlichten van menstruatiepijn tot dat gember kan helpen bij de behandeling van kanker, diabetes of reuma. Dit zou onder andere komen door bepaalde stoffen in gember met een anti-oxidatieve of ontstekingsremmende werking.

Maar kijk je naar het wetenschappelijke onderzoek dat gedaan is, dan zijn dit soort effecten niet aangetoond. Veel van het onderzoek dat is gedaan, is namelijk uitgevoerd in de reageerbuis of met proefdieren. Ook zijn de onderzoeken alleen gedaan met bepaalde stoffen in gember, gemberconcentraat of gemberolie, en dus niet met de hele gember. Dit soort onderzoeken kun je niet zomaar vertalen naar normaal gebruik van gember. Er is meer goed opgezet onderzoek bij mensen nodig om effecten van gember op gezondheid te kunnen aantonen.

Er is geen door de EFSA goedgekeurde claim over gember en gezondheid of gember en misselijkheid.
(bron: voedingscentrum)

vanaf € 10,63 per fles

Gembersap puur 750ml Bio


Puur biologisch gembersap om mee te mixen. Voordeel verpakking van 750ml.

Stapel korting:
meer bestellen = minder betalen

Go-Now
8719326303468
Levertijd:beschikbaar: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.
vanaf € 8,10 per fles

Mandarijn gembersap 750ml Bio


Heerlijke combinatie van vers geperst mandarijn- en gembersap. 100% biologisch.
Voordeel verpakking van 750ml.

Stapel korting:
meer bestellen = minder betalen

Go-Now
8719327232507
Levertijd:beschikbaar: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.
vanaf € 3,45 per stuk

Gembersap puur 200ml Bio


Puur gembersap, vers geperst, ideaal om mee te mixen. 100% biologisch

Stapel korting:
meer bestellen = minder betalen

Go-Now
8719326303406
Levertijd:beschikbaar: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.
vanaf € 2,55 per stuk

Gembershot 200ml. biologisch


Heerlijke combinatie van vers geperst mandarijn- en gembersap. 100% biologisch.

Stapel korting:
meer bestellen = minder betalen

Go-Now
8719326303420
Levertijd:beschikbaar: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.
aanbieding

Go-Now proefpakket Bio


Proef nu alle 4 Go-Now 100% biologische sappen met gember, kurkuma en mandarijn
Nu met extra kennismaking voordeel.

Go-Now
Levertijd:beschikbaar: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.
in mijn winkelmandje