Wat dacht je van lekker op de bank zitten met een kop bijzondere en gezonde thee?
Bij Natuurvoordeel.nl hebben we een mooi assortiment heerlijke en bijzondere theeën.
Hoe zet je nu een lekkere kop thee? Uiteraard heeft iedereen zijn eigen manier, en dat is natuurlijk prima.
Onze manier is:
Doe de thee in een RVS thee-ei of theefilter, of in een papieren theefilter.
Houd ongeveer 1 gram / 1 theelepel per kop thee aan, en zorg dat er genoeg ruimte is voor de ingrediënten om zich te kunnen ontvouwen.
Vul je waterkoker en laat het water koken. Giet het vervolgens over de thee. Zorg ervoor dat het water echt gekookt heeft, anders is de temperatuur te laag.
Laat de thee ongeveer 4 minuten trekken.
Wil je de thee sterker hebben? Laat dan het thee-ei of thee-filter wat langer zitten. Een minuut of 7 zal dan voldoende zijn.
Nb. Let op dat het thee-ei of thee-filter niet van metaal is maar van RVS. Dit aangezien metaal kan reageren met de thee en daarmee de smaak kan beïnvloeden.
Op deze pagina kom je ook nog een andere theesoort tegen; Matcha, een Japanse manier om thee te maken. In de versie van Medihemp hebben ze de naam met een knipoog wat aangepast: Hatcha, met de H van hennep uiteraard.
Hatcha maak je op een heel andere manier klaar dan gewone thee. De Japanners kennen een rijke thee-traditie waarin Matcha een belangrijke rol speelt.
Een Hatcha Latte maak je op deze manier:
Een heerlijke Hatcha Latte drink je heel gemakkelijk met je favoriete (plantaardige) melk. Wijzelf raden de haver-, spelt- of rijstmelk aan. Voor een dikkere melkschuimlaag kan je het beste de haver- of speltmelk kiezen. Naast melk is de Hatcha Latte Puur ook aan te raden voor smoothies, yoghurt of (plantaardige) kwark.