Allicine is het belangrijkste actieve bestanddeel uit knoflook dat bijdraagt aan de gezondheid. Verse knoflook bevat de enzymen állinase' en 'alliine', die zijn opgenomen in verschillende delen van de plant. Deze twee enzymen fungeren als een afweermechanisme tegen microbiele ziekteverwekkers in de bodem. Wanneer schimmels of andere bodempathogenen de teentjes bedreigen, wordt binnen enkele seconden alle alliine omgezet in een nieuwe verbinden: allicine. Allicine maakt dus deel uit van het verdedigingsmechanisme van de plant. Als de plant 'bedreigd' wordt, bijvoorbeeld door microbiele aantasting, dan komt er voor zeer korte tijd allicine vrij, en alleen in een klein deel van de plant. Zo voorkomt de plant dat hij enzymen verspilt en minimaliseert hij schade aan zichzelf. Het vrijkomen van allicine (of eigenlijk de afbraak van de stof) zorgt voor de typische geur van versgeperste knoflook. Dit betekent dat allicine, wil het effectief zijn voor de gezondheid, eerst uit de plant moet worden gewonnen. Niet alle knoflookproducten bevatten dus automatisch allicine.
Het natuurlijke antibioticum werd voor het eerst vastgesteld in 1944 door Chester Cavallito en zijn medewerkers in de organische chemie. Met deze eeuwenoude kennis in het achterhoofd introduceert APB Holland daarom AlliBest.
AlliBest knoflook capsules bevatten 50.000 ppm allicine per capsules (22,5 mg)