Medihemp Hatcha Latte Kurkuma Biologisch

MediHemp
9120069384147
korting
  Levertijd : Op voorraad. Bestel op werkdagen voor 15:00 wij versturen dan dezelfde dag.
 • Beschrijving
 • Meer informatie


Nu met hoge korting, op = op
Voeg fijn gemalen hennepbladeren, kurkuma, gember,peper, vanille en karemom samen en je hebt een fantastische Hatcha, een feestje in je theekopje.

Gouden latte in een groen en natuurlijk jasje, dat is de Hatcha Kurkuma van Medihemp.

dit product is vegan en boilogisch
Matcha, maar dan anders! Met deze lattes komt het beste van twee werelden samen tot één smakelijke drank. Namelijk de eeuwenoude Aziatische theetraditie en al het goede van hennep. De  biologische Hatcha Lattes van Medihemp zijn 100% natuurlijk en biologisch. Zo bevatten ze uitsluitend gemalen hennepbladeren, kurkuma & gember.Echt een aanrader voor iedereen die de kracht van hennep op een heel andere manier wilt ervaren. Deze unieke thee-tradities zijn verkrijgbaar in 3 smaken: Puur, met framboos & braam en met kurkuma.

Voedingswaarde per 100 gram

Energie:
1279 kj/ 305kcal
Vet
4,1 gr
waarvan verzadigde vetzuren
1,0 gr
Koolhydraten
44,4 gr
waarvan suiker
28,7 gr
Vezels
19,0 gr
Eiwit
12,9 gr
Zout
0,1 gr

De bijzondere combinatie van natuurlijke ingrediënten zij alleen al een reden om deze unieke basis voor een heerlijke latte te kopen. Mocht je nog niet zijn overtuigd, we hebben nog 9 goede redenen voor je om de Hatcha van Medihemp te kopen:

 • Vegan
 • Hennep uit de EU
 • Non gmo
 • 100% biologische hennep
 • Lab getest
 • Puur natuur
 • Vrij van lactose, fructose en gluten
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Vrij van kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen

Geschiedenis en oorsprong van Matcha (bron Wikipedia)

Oorspronkelijke Matcha is groene thee uit Japan maar de geschiedenis ervan begint al in China. Tijdens de Song-dynastie (960-1279) was het populair om poedervormige thee te maken van gestoomde en gedroogde theebladeren. Hierbij werd het theepoeder en heet water bij elkaar geklopt. Zenboeddhisten uit Japan kwamen tijdens hun reizen door China in aanraking met matcha. Daarna hebben de boeddhisten hun eigen tradities en productiemethoden ontwikkeld. De theeplanten die gebruikt worden voor matcha zijn in de schaduw geplaatst ongeveer een 3-tal weken voor het oogsten. Om af te dekken worden meestal matten of zeilen gebruikt. Omdat de plant in de schaduw wordt geplaatst produceert de Camellia sinensis meer L-Theanine en cafeïne. De combinatie van beide stoffen zou verantwoordelijk zijn voor het rustgevende gevoel dat matchadrinkers ervaren.

Matcha is een poedervormige thee en wordt dan ook anders genuttigd dan thee met losse bladeren of theezakjes. Het poeder wordt snel opgelost in een vloeistof zoals water of melk.

Matcha komen vaak terug in de traditionele Japanse theeceremonieën. Er wordt dan veel aandacht besteed aan de voorbereiding, het serveren en het drinken van de thee. Hierbij wordt het poeder met water van een 60 tot 70 °C opgeklopt tot een schuimige groene vloeistof. Afhankelijk van de kwaliteit van de thee is deze vloeistof dikker of lopender, maar langer opkloppen dan 30 seconden maakt de drank te bitter. Het is een exclusief drankje, wat bitter van smaak en bijzonder rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen. Ook bevat het, zoals veel theevarianten, cafeïne.

Vandaag de dag wordt matcha ook vaak gebruikt als smaakmaker bij soba noodles, ijscrème, matcha lattes en nog heel wat andere producten en varianten.

Medihemp Hatcha bevat geen reguliere theebladeren en dus ook geen theanine of cafeïne. Hatcha is gemaakt van 100% hennepbladeren die net zo fijn zijn gemalen als de theebladeren in matcha.

Ingrediënten:

55,6% fijn gemalen hennepbladeren*
24% kurkuma*
Gember*
Kaneel*
Peper*
Vanille*
Kardemom*

* van biologische oorsprong

Verpakking:Hersluitbare pot met 45 gram Hatcha