Rode gist rijst is een traditioneel Chinees product dat ontstaat door fermentatie van rijst. De rijst krijgt zijn rode kleur door het fermentatieproces dat ondersteund wordt door de gistsoort 'Monascus Purpureus'. Tijdens dit proces wordt Monacoline K gevormd. Rode gist rijst met Q10 van APB Holland bevat 2,9 mg monacoline K en bevat daarnaast belangrijke stoffen zoals sterolen, saponinen en isoflavonen.
Co-enzym Q10 is een stof dat door ons eigen lichaam wordt aangemaakt. Q10 komt voor in de nieren, de lever, de schildklier en het hart. Het speelt een belangrijke rol in de energieproductie van ons lichaam en is het tevens een belangrijk antioxidant. De stof kan tevens ook in voedsel worden gevonden zoals kip, rundvlees, sardientjes maar ook in spinazie of volle granen.
De reden achter de combinatie van rode gist rijst en het co-enzym Q10 is dat de werkzame stoffen van de twee componenten op elkaar reageren dat helpt bij het behouden van normale cholesterolwaarden