Echinacea forte puur 160 capsules

APB Holland
8718868618139
    Levertijd:beschikbaar: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.
in mijn winkelmandje
  • Beschrijving
  • Lees meer


Ondersteun je immuunsysteem met Echinacea Forte 525 mg puur. Voordeel verpakking met 160 vegetarische capsules.

APB Echinacea Forte capsules.

Echinacea is een geslacht van bloemen in dezelfde familie als madeliefjes. Het is de naam van een groep bloeiende planten die inheems zijn in Noord-Amerika. Naast een leuke bloem, is het Echinacea vooral heel populair als supplement.

Wat is Echinacea precies?

Deze planten worden ook wel zonnehoed genoemd. De bloemblaadjes kunnen roze of paars zijn, afhankelijk van de soort, en zijn omringen een zaadhoofdje - of kegeltje - dat stekelig en donkerbruin of rood is. Echinacea speelt een grote rol in de traditionele geneeskunde. Er zijn negen soorten echinacea bekend. Het meest gebruikt is Echinacea purpurea, ook wel Rode Zonnehoed genoemd.

Echinacea Forte als capsules.

Omdat echinacea een bloem is, zijn er geen voedingsmiddelen die je kunt nemen om de werkzame stoffen binnen te krijgen. Heb je toegang tot verse bloem, die ook wel in Nederland groeit, dan kun je er bijvoorbeeld een thee van zetten. Je kunt de bloem, stam en wortel hiervoor gebruiken. Over het algemeen maken supplementen het makkelijker om dagelijks de juiste hoeveelheid in te nemen.

Waarom is Echinacea goed voor je?

Echinacea:

  • Echinacea heeft een verzachtende invloed op de keel*
  • Het is goed voor de ondersteuning van de luchtwegen*
  • En voor de urinewegen*
  • Het ondersteunt het immuunsysteem*

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Geschiedenis van Echinacea.

De plant is afkomstig uit Noord-Amerika en werd daar gebruikt door de inheemse Indianen. De eerste archeologische bewijzen daarvan dateren uit de 18e eeuw. Het eerste Echinacea preparaat, bekend onder de naam 'Meyers Blood Purifier', kwam rond 1880 op de markt. Het werd toen onder andere gebruikt tegen beten van ratelslangen (ter verduidelijking; dat is nu niet meer het geval, er zijn veel effectievere methoden om slangenbeten te behandelen, waarbij in alle gevallen een arts geraadpleegd dient te worden). Aan het begin van de 20e eeuw was Echinacea het meest gebruikte plantenpreparaat in de Verenigde Staten. Met de commerciële teelt werd in Duitsland begonnen rond 1939. De introductie en teelt van Echinacea in Zwitserland door A. Vogel was rond 1950. Chemici en farmaceuten raakten geïnteresseerd in Echinacea en veel bestanddelen zijn nu bekend, zoals polysacchariden, echinacoside, cichorinezuur, ketoalkenen en alkylamiden.

Echinacea Forte van APB Holland is uniek door:

● Puur Echinacea 4:1 extract, zonder verdere vulstoffen of bindmiddelen
● Koosjere, halal, vegetarische capsules
● Capsule met vertraagde afgifte, deze opent zich pas in de darmen wat het risico op reflux minimaliseert
● Zwarte pot beschermt tegen oxidatie door de invloed van licht, lucht en vocht

Bekende bijwerkingen van Echinacea.

Het nemen van Echinacea via de mond is zeer waarschijnlijk veilig, maar de effecten van langdurig gebruik zijn nog onduidelijk. Sommige mensen kregen huiduitslag na gebruik, wat het gevolg kan zijn van een allergische reactie. De kans hierop is groter bij mensen met een voorgeschiedenis van allergische reacties.

Hoewel er enig voorbereidend onderzoek is gedaan naar het gebruik van echinacea tijdens de zwangerschap, blijft de veiligheid van het gebruik ervan tijdens de zwangerschap of tijdens de borstvoeding onzeker. Om die reden raden we het vooralsnog af.

Ingrediënten:

525mg Echinacea purpurea, cellulose capsule (HPMC)

Samenstelling:

 525mg Echinacea purpurea 4:1 extract. (staat gelijk aan 2100mg gedroogde Echinacea)

Verpakking:

160 capsules, vegetarisch, kosjer & halal

Dosering:

1 - 2 capsules per dag voor de maaltijd innemen.