Ashwagandha puur 60 caps.

APB Holland
8718868618238
laagste prijs
    Levertijd:beschikbaar: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.
in mijn winkelmandje
  • Beschrijving
  • Lees meer


Ashwagandha is een belangrijk kruid binnen de ayurvedische geneeskunde.

APB Ashwagandha capsules.

Ashwagandha (Withania somnifera of winterkers, een plant uit de Solanaceae familie) is een belangrijk kruid binnen de ayurvedische geneeskunde. Lees alles over dit kruid, en wat ashwagandha capsules voor jou kunnen doen.

Wat is ashwaganda?

Ashwagandha is een groenblijvende struik die groeit in Azië en Afrika. Omdat ashwagandha van oudsher als adaptogeen wordt gebruikt, wordt het ingezet bij veel aandoeningen die met stress te maken hebben. Er wordt namelijk aangenomen dat adaptogenen het lichaam helpen weerstand te bieden tegen fysieke en mentale stress.

De voordelen van ashwagandha capsules.

Capsules maken het gemakkelijk om iedere dag de juiste dosis ashwagandha in te nemen. Dit supplement heeft diverse werkingen:

  • Draagt bij aan emotioneel evenwicht en algemeen welzijn*
  • Heeft een gunstige invloed op hart en bloedvaten*
  • Ashwagandha is een adaptogeen*
  • Is een antioxidant*

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Ashwagandha in ayurveda.

Ashwagandha staat ook wel bekend als "Indiase Winterkers" of "Indiase Ginseng". Het is een van de belangrijkste kruiden van de Ayurveda (het traditionele systeem van de geneeskunde in India). Daar wordt het kruid al decennialang gebruikt als een zogenaamd Rasayana vanwege zijn brede gezondheidsvoordelen. Rasayana wordt omschreven als een kruidenpreparaat dat een ‘jeugdige staat van fysieke en mentale gezondheid bevordert’ en het geluk vergroot. Onder de ayurvedische Rasayana kruiden neemt Ashwagandha de meest prominente plaats in.

De wortel van Ashwagandha ruikt (volgens de ayurveda) naar paard ("ashwa"), daarom wordt hij Ashwagandha genoemd (bij consumptie geeft hij de kracht van een paard).

Wat is ayurveda precies?

Ayurveda is een vorm van alternatieve geneeskunde, en wel het traditionele geneeskundige systeem van India. Het streeft naar de behandeling en integratie van lichaam, geest en ziel met behulp van een brede, holistische benadering, vooral door de nadruk te leggen op dieet, kruidenremedies, lichaamsbeweging, meditatie, ademhaling en fysiotherapie. De ayurvedische kruiden en specerijen zijn een belangrijk onderdeel van deze benadering.

Wanneer kan ik ashwagandha capsules het beste innemen?

In tegenstelling tot veel andere supplementen en medicijnen, zijn de voordelen van ashwagandha niet onmiddellijk merkbaar. Het kan een paar dagen tot soms zelfs weken duren voordat je de effecten begint te merken. Het maakt daarbij geen verschil of je ashwagandha in de ochtend of avond neemt: doe gewoon wat het handigst is voor je eigen routine. In enkele gevallen kunnen de capsules een ongemakkelijk gevoel op de nuchtere maag veroorzaken. In dat geval kun je het na het ontbijt innemen. Ook kun je ervoor kiezen om ashwagandha opgelost in melk voor het slapengaan in te nemen.

Bijwerking van ashwagandha supplementen.

Ashwagandha kan als bijwerkingen maagklachten, misselijkheid en slaperigheid hebben. Vanwege de bijwerkingen van ashwagandha kun je het beter vermijden als je zwanger bent of een auto-immuunziekte hebt. Raadpleeg in dat geval eerst een arts.

Samenstelling:

Ashwagandha extract 10:1 met met 5% withanolides en 2,5 withaferin.

Aanvullende informatie:

Bewaaradvies:
Bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden.
De niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft.

Dosering:
1 capsule per dag innemen.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Ingrediënten:

Ashwagandha, cellulose capsule (HPMC)

Samenstelling:

450mg Ashwagandha extract 10:1 met 5% withanolides en 2,5% withaferin

Dosering:

1 tot 2 capsules per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd.

Verpakking:

60 capsules. Vegetarisch, kosjer & halal

Gerelateerde Producten