Vitamine D3 & K2 120 softgels

APB Holland
8718868618276
laagste prijs
    Levertijd:beschikbaar: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.
in mijn winkelmandje
  • Beschrijving
  • Lees meer


Vitamine D3 & K2 zorgt voor het behoud van sterke tanden, botten en is goed voor de spieren.

APB Vitamine D3 & K2 softgels.

Vitamine D is zowel een voedingsstof die we eten als een hormoon dat ons lichaam aanmaakt. Het heeft een symbiotische relatie met vitamine K2. Daarom zijn beide samengevoegd in de softgel supplementen van APB.

Vitamine D is vitamine ‘zon’.

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine waarvan bekend is dat zij het lichaam helpt calcium en fosfor op te nemen en vast te houden; beiden spelen een rol bij de botopbouw.

Buiten vitamine D in voeding en het hormoon dat ons lichaam aanmaakt, maakt ons lichaam ook vitamine D aan wanneer direct zonlicht een chemische stof in de huid omzet in een actieve vorm van de vitamine (calciferol). De hoeveelheid vitamine D die de huid aanmaakt, hangt af van veel factoren, waaronder het tijdstip van de dag, het seizoen, de breedtegraad en huidpigmentatie. Afhankelijk van waar je woont en levensstijl, kan de productie van vitamine D tijdens de wintermaanden afnemen of geheel uitblijven. Omdat vitamine D van nature niet in veel voedingsstoffen voorkomt, wordt het aan sommige voedingsmiddelen toegevoegd. Om zeker te weten dat je er genoeg van binnenkrijgt, vooral in de wintermaanden, is het een goed idee om aan supplementen te denken om vitamine D aan te vullen.

Vitamine D3 is de vorm van vitamine D die het beste door het lichaam wordt opgenomen.

Waarom is vitamine D goed voor je?

Kinderen krijgen vaak vitamine D tabletjes of druppels. Ook voor volwassenen zitten er veel voordelen aan het nemen van vitamine D supplementen. Vitamine D is een voedingsstof die je lichaam nodig heeft voor de opbouw en het behoud van gezonde botten. Het lichaam kan namelijk alleen calcium, het belangrijkste bestanddeel van botten, opnemen als vitamine D aanwezig is. Vitamine D regelt ook vele andere cellulaire functies in het lichaam:

● Vitamine D bevordert een normaal/goed calciumgehalte in het bloed
● Vitamine D is van belang voor de opbouw van sterke botten van kinderen
● Goed voor de kalkhuishouding
● Vitamine D draagt bij tot de normale opname/het normale gebruik van calcium en fosfor
● Het heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces
● Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem van kinderen
● Het heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
● En helpt de tanden sterk te houden
● Vitamine D helpt om de risico's van vallen te verminderen, in verband met houdingsinstabiliteit en spierzwakte. Vallen is een risicofactor voor botbreuken bij mannen en vrouwen vanaf 60 jaar (het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 20 microgram vitamine D uit alle bronnen)
● Vitamine D draagt bij tot een normale werking van de spieren

Vitamine K2.

Vitamine K is een essentiële, vetoplosbare voedingsstof die ons lichaam nodig heeft voor functies als een gezonde bloedstolling. Het komt in twee vormen voor:

● Vitamine K1, (fylloquinon) die voorkomt in bladgroenten, groenten en sommige plantaardige oliën
● Vitamine K2 (menachinon) die voorkomt in zuivel, gefermenteerde voeding en dierlijke producten.

Vitamine K werd in 1929 ontdekt als een essentiële voedingsstof voor de bloedstolling. De eerste ontdekking werd gerapporteerd in een Duits wetenschappelijk tijdschrift, waar het "Koagulationsvitamin" werd genoemd. Hier komt de "K" vandaan. Vitamine K2 ondersteunt de botten, waar vitamine K1 volgens onderzoek weinig gezondheidsvoordelen heeft. Wetenschappers pleiten er zelfs voor om beide soorten vitamine K niet meer als dezelfde vitamine te classificeren.

Waarom is vitamine K goed voor je?

Vitamine K:
● Draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling
● Draagt bij aan de instandhouding van sterke botten

Vitamine D3 en K2 vullen elkaar aan.

Vitamine D en vitamine K kunnen samenwerken om ervoor te zorgen dat calcium correct wordt verdeeld in ons lichaam. Terwijl vitamine D een overkoepelende rol speelt bij het stabiliseren van het calciumgehalte in ons bloed, helpt vitamine K er ook voor te zorgen dat het calcium naar onze botten wordt gedistribueerd. Vitamine D3 en vitamine K2 functioneren elk effectiever in de aanwezigheid van de ander, volgens onderzoek. Daarom zijn ze samen in de hoogwaardige softgel capsules van APB opgenomen.

Bijwerkingen vitamine D3 en K2.

Vitamine D3 in normale doses heeft meestal geen bijwerkingen. Te veel vitamine D3 kan schadelijke hoge calciumspiegels veroorzaken. Bezoek een arts wanneer een van de volgende tekenen van een hoge vitamine D/calciumspiegel zich voordoet: misselijkheid/overgeven, constipatie, verlies van eetlust, veel dorst, veel urineren, mentale/stemmingsveranderingen, ongewone vermoeidheid.

Vitamine K2 is waarschijnlijk veilig als het op de juiste manier wordt ingenomen. Vitamine K2, in een dosis van 45 mg per dag, wordt tot wel 2 jaar lang veilig gebruikt. Het wordt over het algemeen goed verdragen, maar sommige mensen kunnen last krijgen van maagklachten of diarree.

De softgels zijn gemaakt met runder gelatine en dus niet geschikt voor vegetariërs. Zoek je vitamine D3 en  vitamine K2 die wel geschikt is voor vegetariërs? Kijk dan in het assortiment van Together, daar zijn alle producten 100% vegan.

Aanvullende informatie:

Bewaaradvies: Bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Deze niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft.

Dosering: 1 softgel per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd. Hou je aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Ingrediënten:

Lijnzaadolie, vitamine D3, vitamine K2, Softgel:  (runder) gelatine

Samenstelling:

vitamine D3
(cholecalciferol 2000 IE)    50mcg    1000% RI*
vitamine K2
(menaquinon-7)                50mcg     66% RI*

*RI = referentie inname

Dosering:

1 softgel per dag voor de maaltijd innemen.

Verpakking:

120 softgels

Gerelateerde Producten