Flavoprost en prostaat problemen.

  • Beschrijving

Flavoprost en prostaat problemen.

Zaagpalmblad, ook bekend als Serenoa repens of Sabal serrulatum, is het werkzame bestanddeel in Biodream Flavoprost. Lees alles over Flavoprost en prostaatproblemen, voornamelijk voor mannen boven de 40 jaar.

Zaagpalmblad.

Zaagpalm (Sabal serrulata) is een kruidenproduct waarvan het actieve bestanddeel zich bevindt in de vrucht van de Amerikaanse zaagpalm. Er zijn geen bekende interacties tussen medicijnen en zaagpalmblad, en de gemelde bijwerkingen zijn gering en zeldzaam. In veel landen wordt zaagpalmblad ingezet vanwege de gunstige werking voor mannen vanaf 40 jaar.

Het geneeskrachtige bestanddeel van zaagpalm wordt gewonnen uit de gedeeltelijk gedroogde rijpe vruchten van de Amerikaanse zaagpalm, die inheems is in de kustgebieden van de zuidelijke Verenigde Staten. De plant heeft witte bloemen die gele bessen voortbrengen die zwart worden wanneer ze rijp zijn. Deze bessen worden gedroogd om een kruid te maken.

Zaagpalmblad in Flavoprost.

Biodream Flavoprost heeft de eigenschappen van oudsher bekende kruiden gecombineerd met bewezen wetenschappelijke effecten van de mineralen zink en seleen.

Zaagpalmblad:

  • Is een bron van vetzuren voor het behoud van de voortplantingsfunctie*
  • De kruidenextracten in dit product hebben een gunstige invloed op de gezondheid van de man*
  • Is een hulpstof bij de symptomatische behandeling van blaasproblemen bij BPH (Benigne Prostaat Hyperplasie, een goedaardige vergroting van de prostaat door vermeerdering van cellen), stadium I en II*
  • Draagt bij aan het behoud van een normale urineweg functie bij mannen vanaf de leeftijd van 45 jaar*

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Flavoprost doet nog meer.

Zaagpalmblad is niet de enige werkzame stof in de Biodream Flavoprost capsules. Deze zijn ook verrijkt met zink en seleen.

  • Zink draagt bij tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed
  • Zink draagt bij tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting/Zink, goed voor de kwaliteit van sperma
  • Seleen draagt bij aan de productie van zaadcellen

Flavoprost en prostaat problemen.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de werking van zaagpalmblad en de invloed die het heeft op prostaat problemen. Vooral bij BPH zijn de uitkomsten veelbelovend. Dit is een goedaardige prostaatvergroting, die kan leiden tot problemen. Totdat er meer wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de werking van dit supplement, mogen we wettelijk gezien de voordelen die veel mensen ervaren (nog) niet benoemen.

Bijwerkingen van Flavoprost.

De belangrijkste bijwerking bij mensen is gastro-intestinale onrust, die mild is en geminimaliseerd kan worden door zaagpalm met voedsel in te nemen. Zaagpalmblad wordt over het algemeen als zeer veilig beschouwd. Een studie heeft geen mutagene of teratogene effecten gevonden bij ratten en honden die gedurende zes maanden dagelijks 2 g zaagpalmblad per kg kregen toegediend, en deze dosering werd goed verdragen. Er zijn geen klinisch relevante veranderingen in laboratoriumparameters gevonden in klinische studies bij mensen.

Er is enige bezorgdheid geweest dat zaagpalmblad prostaatkanker zou kunnen maskeren door het verlagen van prostaat-specifiek antigeen (PSA) niveaus. Dit is niet wetenschappelijk vastgesteld, maar raadpleeg altijd een arts.