Vitamine B12 360 tabletten

APB Holland
8718868618368
laagste prijs
    Levertijd:beschikbaar: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.
in mijn winkelmandje
  • Beschrijving
  • Lees meer


Vitamine B12, 1 verpakking is voldoende voor een heel jaar!

APB Vitamine B12 tabletten.

Vitamine B12, of cobalamine, komt van nature voor in dierlijke voedingsmiddelen. Het kan ook worden toegevoegd aan voedingsmiddelen of supplementen. Vitamine B12 is nodig voor de vorming van rode bloedcellen en DNA. Het is ook een speler in de functie en ontwikkeling van hersen- en zenuwcellen. Vitamine B12 komt voor in vlees en zuivel, of je kunt kiezen voor de supplementen van APB.

Vitamine B12 supplementen.

Omdat je lichaam zelf geen vitamine B12 aanmaakt, moet je het uit dierlijk voedsel of uit supplementen halen. En dat moet je op regelmatige basis doen, want we hebben de vitamine wel nodig. Vitamine B12 bindt zich aan de eiwitten in het voedsel dat we eten. In de maag wordt het door zuur en enzymen ontbonden tot zijn vrije vorm. Van daaruit verbindt vitamine B12 zich met een eiwit dat intrinsieke factor wordt genoemd, zodat het verderop in de dunne darm kan worden opgenomen.

Supplementen en verrijkte voedingsmiddelen bevatten B12 in zijn vrije vorm, zodat ze gemakkelijker kunnen worden opgenomen. Dat geldt ook voor de vitamine B12 tabletten van APB.

Waarom is vitamine B12 goed voor je?

Vitamine B12 is belangrijk voor ons lichaam. Het:

● Helpt bij de aanmaak van rode bloedlichaampjes
● Heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces/speelt een rol in (het proces van) weefselgroei en - ontwikkeling
● Bevordert de energiestofwisseling
● Is goed voor homocysteïnemetabolisme (homocysteïne is tussenproduct in de omzetting van het aminozuur methionine tot het aminozuur cysteïne)
● Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
● Draagt bij aan (hersen- en zenuwfuncties betrokken bij) concentratie
● Helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen
● Vitamine B12 speelt een belangrijke rol in de opbouw van zenuwcellen

Voedselbronnen van B12.

Vitamine B12 vind je vooral in vlees en zuivel. We krijgen het bijvoorbeeld binnen door:

● Vis, schelpdieren
● Lever
● Rood vlees
● Eieren
● Gevogelte
● Zuivelproducten zoals melk, kaas en yoghurt
● Verrijkte voedingsgist
● Verrijkte ontbijtgranen
● Verrijkte soja- of rijstmelk

Vitamine B12-tekort.

Een tekort aan vitamine B12 komt niet vaak voor. Mensen die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen kunnen wel een tekort oplopen, omdat plantaardig voedsel geen vitamine B12 bevat. Oudere volwassenen en mensen met aandoeningen aan het spijsverteringskanaal die de opname van voedingsstoffen beïnvloeden, zijn ook vatbaar voor vitamine B12 tekorten.

Onbehandeld kan een vitamine B12-tekort leiden tot bloedarmoede, vermoeidheid, spierzwakte, darmproblemen, zenuwbeschadiging en stemmingsstoornissen.

Bijwerkingen vitamine B12.

Vitamine B12 is een in water oplosbare vitamine, dus elke ongebruikte hoeveelheid zal het lichaam verlaten via de urine. Over het algemeen wordt tot 1000 mcg per dag van een tablet om een tekort te behandelen als veilig beschouwd. Hoge doses vitamine B12, zoals die gebruikt worden om een tekort te behandelen, kunnen zorgen voor:

● Hoofdpijn
● Misselijkheid en braken
● Diarree
● Vermoeidheid of zwakte
● Tintelend gevoel in handen en voeten

Aanvullende informatie:

Bewaaradvies: Bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Deze niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft.

Dosering: 1 tablet per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd. Hou je aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Ingrediënten:

Vitamine B12, microkristallijne cellulose, siliciumdioxide, magnesiumstearaat

Samenstelling:

vitamine B12
(methylcobalamine)    1000mcg    40.000% ADH*

*ADH = Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Dosering:

1 tablet per dag voor de maaltijd innemen.

Verpakking:

360 tabletten