Quercetine capsules

APB Holland
8718868618320
laagste prijs
  Levertijd:beschikbaar: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.
in mijn winkelmandje
 • Beschrijving
 • Lees meer


Vroeger werd quercetine ook wel vitamine P genoemd.

APB Quercetine extract capsules.

Quercetine is een plantenpigment , dat een aantal fijne gezondheidsvoordelen oplevert. Daarom wordt het veel gebruikt als supplement. Het wordt gevonden in veel planten en voedingsmiddelen, zoals uien, groene thee, appels en bessen en zelfs rode wijn.  De quercetine supplementen van APB worden gemaakt van bloesem van de Japanse honingboom. Lees er alles over.

Wat is quercetine?

Quercetine geeft kleur aan verschillende fruit en groenten, en ook aan bloemen: het is in principe een pigment. Fruit en groenten zijn de voornaamste voedingsbronnen van quercetine, met name citrusvruchten, appels, uien, peterselie, salie, thee, en rode wijn. Olijfolie, druiven, donkere kersen, en donkere bessen zoals bosbessen, bramen en bosbessen bevatten ook quercetine en andere flavonoïden. De quercetine supplementen van APB bevatten quercetine gewonnen uit een bloem, namelijk de bloesem van de Japanse honingboom (Sophora japonica L.).

Wat zijn flavonoïden?

Flavonoïden zijn verschillende verbindingen die van nature in veel fruit en groenten voorkomen; ze geven ze hun kleur. Er zijn zes verschillende soorten flavonoïden die in voedsel voorkomen, en elke soort wordt door het lichaam op een andere manier afgebroken. De verschillende soorten hebben verschillende voordelen voor de gezondheid. Ze worden ook vaak in supplementen verwerkt, zoals in het geval van quercetine.

Een quercetine supplement

Quercetine zit in veel groenten en fruit. In onze hedendaagse levensstijl krijgen we daar echter steeds minder van binnen. Stel dat een supplement 40 mg quercetine per dag levert, zou je de equivalente hoeveelheid uit voedsel binnenkrijgen door ongeveer 8½ kopjes fruit of groenten te eten, die een quercetine gehalte hebben van 2 mg per 100 gram per dag (dat zijn voornamelijk de bessen). Hoewel dit binnen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is voor porties fruit en groenten, ligt de gemiddelde consumptie tegenwoordig meestal veel lager. De quercetine supplementen van APB bevatten 280 mg pure quercetine.

Waarom is quercetine goed voor je?

Ondanks dat quercetine al jarenlang enorm populair is in supplementen, zijn er nog geen gezondheidsclaims goedgekeurd door de Europese Commissie. Er wordt nog onderzoek gedaan naar het wetenschappelijk bewijs, voordat we de vele voordelen van de quercetine supplementen nader mogen toelichten.

Quercetine capsules van APB

De gedroogde bloemen en knoppen van Sophora japonica worden in China, Japan en Korea als geneeskrachtig kruid gebruikt. De gedroogde bloemen van deze Japanse honingboom worden verzameld in de zomer, wanneer de plant heeft gebloeid. De capsules van APB bevatten een hoge concentratie quercetine, maar liefst 98% extract uit de Japanse honingboom. Bovendien bevatten de in Nederland ontwikkelde supplementen geen bind- en vulmiddelen.

Quercetine in combinatie met vitamine C

Sommige voedingsstoffen zijn beter wanneer ze gecombineerd worden, zoals hoe het lichaam vitamine D nodig heeft om calcium beter te kunnen absorberen. Quercetine en vitamine C is een andere combinatie die gunstige effecten biedt.
In een artikel uit 2020, gepubliceerd in ‘Frontiers in Immunology’, deelden onderzoekers in de gezondheidszorg uit verschillende delen van de wereld dat vitamine C met quercetine voordelen "een synergetische werking uitoefent." Dit is deels te danken aan de overlappende eigenschappen, maar ook omdat ascorbaat (van vitamine C afgeleide zouten) quercetine hergebruikt, waardoor de werkzaamheid van quercetine verbetert. Acerola vitamine C is daarom uitstekend geschikt om te combineren met quercetine capsules.

Bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen

Er is niet genoeg betrouwbare informatie om te weten of quercetine veilig is om te gebruiken tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding. Neem het zekere voor het onzekere en vermijd gebruik.

Quercetine kan nierproblemen verergeren. Gebruik het daarom niet als je nierproblemen hebt.

Eigenschappen van Quercetine*:

 • is een natuurlijke antioxidant
 • zorgt voor een betere opname van zink
 • werkt synergetisch met vitamine C
 • is goed voor het hart en bloed
 • houdt de bloedvaten in optimale conditie
 • bevordert de doorbloeding van het bloed en verlaagt de kans op hoge bloeddruk
 • remt (chronische) ontstekingen en allergieën
 • pijnstillende effecten

* = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Quercetine van APB Holland is uniek door:

 • Quercetine met zeer hoog 98% extract uit Japanse honingboom (Sophora japonica L.)
 • pure quercetine zonder verdere vulstoffen of bindmiddelen
 • koosjere, halal, vegetarische capsules
 • capsule met vertraagde afgifte
 • opent zich pas in de darmen, wat het risico op reflux minimaliseert
 • zwarte pot beschermt tegen de invloed van licht, lucht en vocht

Quercetine van APB online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Aanvullende informatie:

Bewaaradvies: Bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Deze niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft.

Dosering: 1 - 3 capsules per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd. Hou je aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Ingrediënten:

Quercetine, cellulose capsule (HPMC)

Samenstelling:

280 mg quercetine UV 98% extract uit Japanse honingboom (Sophora japonica L.)

Dosering:

1 - 3 capsules per dag voor de maaltijd innemen.

Verpakking:

60 capsules