Hoe lager de verhouding, hoe beter. 1:1 kan optimaal zijn (omega 6: omega 3). Volgens de WHO in 2008 was er geen overtuigende wetenschappelijke reden voor de aanbeveling van een specifieke verhouding van omega 6: omega 3. Maar op basis van hun richtlijnen, waarbij 2,5% en 0,5% van uw dagelijkse energie afkomstig van omega 6 en omega 3, zou het 5:1 zijn. Dat gezegd hebbende, deze richtlijnen zijn gebaseerd op bewijsmateriaal dat in 2008 beschikbaar was. Een ander onderzoek uit 2013 over omega 6 ten opzichte van omega 3 verhoudingen en de gezondheid van de hersenen vond dat inname met een hoge verhouding van omega 6 ten opzichte van omega 3 in verband kan worden gebracht met cognitieve achteruitgang. In dit onderzoek wordt eerder een lage verhouding aanbevolen, voor de gezondheid van de hersenen. Er zijn vele onderzoeken naar de ideale verhoudingen tussen de omega's, de uitkomsten veranderen zo nu en dan.
Veel voedingsmiddelen bevatten van nature een combinatie van omega 6 en omega 3 (zoals noten, zaden en oliën) in optimale verhoudingen. De algemene vuistregel is dat hoe minder bewerkt het voedsel is, hoe gezonder de verhouding waarschijnlijk zal zijn. Ook veel supplementen combineren omega's in goede verhoudingen. Denk aan Udo’s Choice Ultimate Oil Blend. Ook de capsules van APB hebben al een goede verhouding van omega 6 en omega 9.