Vitamine C of ascorbinezuur is wellicht de bekendste vitamine. Sommige dieren kunnen hun eigen vitamine C maken, maar mensen moeten deze vitamine uit voedsel en andere bronnen krijgen. Goede bronnen van vitamine C zijn verse groenten en fruit, vooral citrusvruchten. Tal van onderzoek naar de fysiologische effecten heeft bewezen dat vitamine C een fascinerende stof is. Zo is vitamine C is belangrijk voor het immuunsysteem, het zenuwstelsel, vermindering van moeheid, bescherming tegen oxidatieve stress, hergebruik van vitamine E en de ijzeropname.
Ook draagt vitamine C bij tot een gezonde collageenvorming voor een normale werking van bloedvaten, botten, kraakbeen, tanden, tandvlees en de huid.
De opname van conventionele orale vitamine C neemt snel af. Zelfs als de dosis toeneemt, stelt zich slechts een kleinere hoeveelheid beschikbaar aan je cellen die er het meeste behoefte aan hebben. De opname van ascorbinezuur in normale vormen zoals tabletten, poeders en capsules kan dus een uitdaging zijn. Daarom heeft Nataos C-posome gecreëerd. C-posome is een liposomaal (vloeibaar) vitamine C complex. Liposomen zijn microscopische bolletjes waar de stoffen gekoppeld worden aan fosfatidylcholine waardoor ze beter door de cellen van het lichaam geabsorbeerd kunnen worden.