Nataos Nigella zwarte komijn olie Biologisch

Nataos
5425018280735
    Levertijd : Op voorraad. Bestel op werkdagen voor 15:00 wij versturen dan dezelfde dag.
Nu bestellen
  • Beschrijving
  • Meer informatie


Biologische komijnzaad olie, gezondheid vanuit de oudheid.

Zwarte komijnzaad olie van koude persing. Met linolzuur en oliezuur. Van biologische oorsprong.

Drieduizend jaar geleden wisten de lijfartsen van de Egyptische farao’s reeds de krachten in de natuur naar waarde te schatten. Eén van hun algemene middelen was zwarte komijnolie (nigella sativa olie). Zo heeft men in het graf van de beroemde farao Toetanchamon een flesje van deze olie aangetroffen. Ook de Egyptische koningin Nefertete wist dat zwarte komijnolie bijzonder prettig was voor de huid. De olie zou een van haar geheime middeltjes zijn geweest voor schoonheid en vitaliteit.

De pas geoogste zwarte komijnzaadjes zijn licht kruidig en ruiken bij het fijnwrijven naar aardbeien. Zij worden meteen na de oogst koud geperst. Zij bevatten enerzijds vette oliën (ongeveer 35%) met gezonde bestanddelen als linolzuur en oliezuur, verbindingen die bijdragen aan het behoud van een gezonde cholesterolspiegel. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 10 g linolzuur. Maar ook andere stoffen in Nigella sativa zaden kunnen een gunstige invloed op onze gezondheid hebben. In India gebruikt men de vette zaadolie als spijsolie en beweert men dat deze olie een gunstige invloed heeft op het welzijn na het eten van een maaltijd, omdat het past in een cholesterolarme voeding.

Wat maakt Nigella Oil Superior van Nataos zo uniek?

Nigella Oil Superior van Nataos wordt via een speciale methode koud geperst en aangeboden in een glazen fles van 250 ml. Dankzij deze methode wordt de olie optimaal beschermd tegen oxidatie en behoudt ze al haar nutritionele waarden. Nigella Oil Superior is van biologische oorsprong en een zeer fijne, koudgeperste zwarte komijnolie.

Aanbevolen dosis:

Neem 1 tot 2 theelepels per dag (5 tot 10 ml) bij de maaltijd.

Inhoud:

Nigella Oil Superior wordt aangeboden in een glazen fles van 250 ml.

Samenstelling:_______________________________________________________________________Ingrediënten:Koudgeperste, biologische zwarte komijnolie (Nigella Sativa L.). 
VoedingswaardePer 100 mlPer 10 ml
Energie3404 kJ ( 828 kcal)340 kJ ( 83 kcal)
Vetten92 g9,2 g
Waarvan verzadigde vetten15 g1,5 g
Koolhydraten0 g0 g
Waarvan Suikers     0 g0 g
Eiwitten0 g0 g
Zout0 g0 g
Linolzuur (Omega-6)57,90 g5,79 g
Oliezuur (Omega-9)22,33 g2,23 g
Palmitinezuur12,641,26 g