Nataos Nigella zwarte komijn olie Biologisch

Nataos
5425018280735
    Levertijd:beschikbaar: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.
in mijn winkelmandje
  • Beschrijving
  • Lees meer


Biologische komijnzaad olie, gezondheid vanuit de oudheid.

Nataos Nigella zwarte komijn olie Biologisch

Nigella Oil Superior bestaat uit zwarte komijnzaad olie. Deze olie wordt al sinds de oudheid gebruikt, zowel op de huid als in voeding. Wat wisten de oude Egyptenaren dat wij niet weten? Je leest het hier.

Wat is zwarte komijn?

Zwarte komijn is de algemene naam voor de zaden van de plant Nigella sativa, die groeit in Zuid-Europa, het Midden-Oosten en Zuidwest-Azië. Het is ook bekend als nigella, zwarte komijn, venkelbloem, zwarte karwij, zwarte zaad, zwartzaad,  black seed en Romeinse koriander. Het zaad is afkomstig van een eenjarige plant van de ranonkelfamilie (Ranunculaceae), die wordt gekweekt om zijn scherpe zaden. Deze zaden worden gebruikt als specerij en in de kruidengeneeskunde. De plant wordt bijna een meter hoog en heeft een piekerig gebladerte, kleine lichtgekleurde bloemen en vruchtdozen gevuld met zaden.

Deze zaden, ongeveer zo groot als karwijzaadjes, bevatten een aantal werkzame stoffen. De zaden hebben een geur die lijkt op dat van venkel en hebben een prikkelende smaak die enigszins lijkt op die van nootmuskaat, hoewel de plant aan geen van beide verwant is. De zaden worden gewoonlijk geroosterd en gemalen als specerij en worden veel gebruikt in India, het Midden-Oosten en delen van Noord-Afrika om curry's, rijst, brood en zoet gebak op smaak te brengen. De plant wordt soms als sierplant gekweekt vanwege de aantrekkelijke bloemen en is nauw verwant aan het juffertje-in-het-groen (Nigella damascena), een vaak voorkomende sierplant.

Waarom is zwarte zaad olie goed voor je?

Al sinds de oudheid wordt Nigella sativa olie - of zwarte komijn olie - gebruikt voor gezondheidsdoeleinden. Nigella sativa zaad extract draagt bij aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel*. Daarnaast kun je het ook op je huid smeren.

De voordelen van zwarte komijn zijn voornamelijk te danken aan de belangrijkste actieve verbinding genaamd thymoquinone.

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Hoe wordt zwarte komijnolie gemaakt?

Koud persen is de voorkeursvorm voor het maken van zwart komijn zaad, omdat er geen oplosmiddelen of warmte aan te pas komen. Het is de meest zuivere vorm, dit is dan ook de methode die Nataos gebruikt. Hitte en oplosmiddelen kunnen de kwaliteit van de olie aantasten, waardoor deze minder effectief wordt. Door hitte oxideren sommige verbindingen en vermindert de kwaliteit van de olie. Bij extractie met oplosmiddelen zal de komijn niet de volledige samenstelling behouden die in de natuur wordt aangetroffen. Sommige van deze chemicaliën kunnen het eindproduct verontreinigen en het opbrengstpercentage van verschillende voedings- en biologische verbindingen veranderen. De Nataos Zwarte Komijn Olie Superior zit bovendien in een glazen fles, om oxidatie tegen te gaan. Zuivere olie dus!

Zwarte komijnzaad olie heeft een rijke geschiedenis.

Zwarte komijn is inheems in het Middellandse-Zeegebied. Geleidelijk aan heeft het zich verspreid naar andere delen van de wereld zoals Afrika, Azië, Oost- en Zuid-Europa, en Noord-Amerika. In de verschillende regio's wordt het kruid anders gebruikt. De gemeenschappelijke factor is dat het in alle regio's rijke medicinale eigenschappen krijgt toebedeeld. Het werd en wordt gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen.

Deze plant wordt genoemd in de geschreven traditionele medicinale teksten van belangrijke beschavingen zoals de Ayurveda, Siddha, Unani, Grieks-Romeins, Maleis, Tibb-e-Nabwi, en Joodse teksten. De profeet Mohammed zou gezegd hebben: "Deze zwarte komijn geneest alle ziekten behalve de dood."

Mogelijke bijwerkingen.

Zwart zaadolie kan bij sommige mensen allergische huiduitslag veroorzaken. Het kan in een enkel geval ook maagklachten, overgeven of constipatie veroorzaken.

Zwangerschap en borstvoeding: Zwarte komijn olie of zwarte zaad wordt vaak geconsumeerd in voedingsmiddelen. Maar het is waarschijnlijk niet veilig om tijdens de zwangerschap grotere hoeveelheden te gebruiken dan die normaal in voedingsmiddelen worden aangetroffen. Er is verder niet genoeg betrouwbare informatie om te weten of zwarte komijn veilig is om te gebruiken tijdens de borstvoeding. Neem het zekere voor het onzekere en vermijd het gebruik.

Over Nataos.

Nataos is onderdeel van Ojibwa/De Roeck. De Nataos lijn bevat uitsluitend zorgvuldig geselecteerde, natuurlijke producten, bereid volgens unieke hoogwaardige productiemethodes. Er wordt altijd gebruik gemaakt van de beste grondstoffen, gewonnen over de hele wereld. Hierdoor hebben de supplementen de grootste zuiverheid en zijn ze maximaal biologische beschikbaarheid voor het lichaam. De filosofie van Nataos is dat er geen compromis voor de gezondheid gemaakt hoeft te worden. Dat is natuurlijk helemaal waar!

Nataos Nigella zwarte komijn olie kopen.

Bij Natuurvoordeel koop je de mooie producten van Nataos snel en gemakkelijk online. Zo heb je de zwarte komijn olie snel in huis! Vragen over de Nataos Nigella Oil Superior, over het product of een bestelling? Neem gerust contact met ons op.

Ingrediënten:

Koudgeperste, biologische zwarte komijnolie (Nigella Sativa L.). 

Samenstelling:
VoedingswaardePer 100 mlPer 10 ml
Energie3404 kJ ( 828 kcal)340 kJ ( 83 kcal)
Vetten92 g9,2 g
Waarvan verzadigde vetten15 g1,5 g
Koolhydraten0 g0 g
Waarvan Suikers     0 g0 g
Eiwitten0 g0 g
Zout0 g0 g
Linolzuur (Omega-6)57,90 g5,79 g
Oliezuur (Omega-9)22,33 g2,23 g
Palmitinezuur12,641,26 g

Dosering:

1 - 2 theelepels per dag ( 5 - 10ml.)

Verpakking:

250 ml.