Menu
Winkelwagentje
Flor Essence kruidenmengsel

Flor Essence kruidenmengsel

Vanaf €23,50
Excl. BTW: €21,56
Per stuk voor €37,45
2 stuks voor €33,71 stuk
4 stuks voor €29,96 stuk
6 stuks voor €23,50 stuk
  • Voorraad: In voorraad
  • SKU: FL7301
  • EAN: 061998080900
  • Levertijd: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.

Flor’Essence kruidenthee melange

Wat zou er gebeuren als we de kennis van een indianenstam over geneeskrachtige kruiden zouden kunnen toepassen in onze drukke, Westerse wereld? Dat kan je zelf proberen. Flor’Essence kruidenthee melange doet namelijk precies dat.

Flor’Essence kruidenthee melange: met kennis van de natuur

We weten misschien niet allemaal even veel over indianen, maar we weten wel dat ze hun kennis van de natuur gebruiken om geneeskrachtige planten en kruiden te verzamelen en te gebruiken. Deze kennis van de Ojibwa indianen is gebruikt in de Flor’Essence kruidenthee melange. Maar liefst 8 kruiden zijn gecombineerd tot de ultieme melange.

Werking

De kruidenmelange is een verzachtende, reinigende kruidenmix. Door op celniveau te reinigen, wordt je levenskracht en gezondheid gestimuleerd*. Hierdoor werkt het mengsel ook revitaliserend*.
De kruidenmelange wordt door sommige mensen ingezet als detox. Over de werking van deze kruiden heeft journaliste Paula Bakhuis zelfs een boek geschreven ‘Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden’.

* Bewijs voor dit gezondheidseffect wordt nog beoordeeld in een Europese toelatingsprocedure.

Thee of kruiden melange

Flor’Essence kruiden melange is eigenlijk niet echt een thee, want het mengsel wordt vaak koud gedronken. De kruidenmix is het beste te bereiden door deze te koken in water. Gebruik hiervoor geen aluminium pan. Daarna laat je de kruiden nog ruim 10 uur in het water trekken, terwijl het afkoelt. Het drankje is goed houdbaar in de koelkast. Ontzie je het werk om van het kruidenmengsel zelf een drank te maken? Ga dan voor het gemak en kies voor de Flor Essence elixer, kant en klaar en zo te gebruiken.

De kruiden in de Flor’Essence kruidenthee melange

Flor’Essence Dry is een droge kruidenmelange die in meer dan 25 landen wordt verkocht. Sinds 1992 bestaat deze formule, bestaande uit de 8 originele kruiden afkomstig van een Ojibwa medicijnman. De 8 kruiden zijn:

● Grote Klis (Arctium Lappa)

● Schapenzuring (Rumex Acetosella)

● Gladde iep (Ulmus rubra)

● Russische rabarber (Rheum palmatum)

● Rode klaver (Trifolium pratense)

● Waterkers (Nasturtium officinale)

● Gezegende Distel (Carduus Benedictus)

● Kelp (Laminaria digitata)

Grote Klis (Arctium Lappa)

Grote Klis is oorspronkelijk een inheemse plant afkomstig uit het Aziatisch gebied, maar is tegenwoordig ook te vinden in de gematigde zones van Europa en Noord-Amerika. De grote klis heeft een ontstekingsremmende werking en algemene reinigende werking*. Voor Flor’Essence gebruiken we de wortels van gegarandeerd biologisch geteelde klis.

Schapenzuring (Rumex Acetosella)

Schapenzuring is veel te vinden op arme graslanden, die vooral geschikt zijn voor begrazing door schapen. Daar komt de naam ook vandaan. De plant is vaak te vinden in de buurt van brandnetels, wat goed uitkomt. Schapenzuring werkt namelijk verzachtend op het brandende effect. Schapenzuring - of veldzuring - wordt vooral gebruikt om zijn hoge gehalte vitamine C en ijzer. De bladeren zijn rijk aan Kalium Oxalaat, oxaalzuur, tannines, vitamine A, vitamine B complex, vitamine K, vitamine E en bevatten 8-12% carotenoïden, en een grote diversiteit aan flavonoïden.

Gladde iep

Gladde of rode iep, ook wel bekend als ‘slippery elm’, komt van oorsprong uit Noord-Amerika. Van rode iep wordt voor natuurgeneeskrachtige doeleinden het binnendeel van de schors gebruikt. Hierin zitten een aantal belangrijke werkzame stoffen: slijmstoffen zoals onverteerbare polysachariden op basis van galactose, 3-methylgalactose, rhamnose en galacturonzuur, tanninen, oligomere procyaniden, harsen en mineralen. Gladde iep werkt verzachtend voor de slijmvliezen van de luchtwegen.*

Russische rabarber
(Ook wel Turkse rabarber of Chinese rabarber genoemd)

Russische rabarber is niet eetbaar. De plant werd in China enkele millennia geleden al verbouwd vanwege zijn medicinale kwaliteiten. Deze rabarber werkt laxerend. Het wordt daarom van oudsher gebruikt voor een goede stoelgang*. Van rabarber wordt alleen de wortelstok gebruikt van een minstens 3 jaar oude plant. Rabarberwortel is rijk aan werkzame stoffen. Het beschikt over een grote hoeveelheid hydroxy-anthraceenderivaten op basis van rheïne rheïdine en sennidine. Daarnaast bevat de wortel looistoffen in allerlei soorten en variaties. Verder beschikt het over diverse flavonoïden.

Rode klaver

Rode klaver groeit in ons land vaak op grasweides. Door zijn looistoffen helpt rode klaver tegen verschillende slijmvliesontstekingen, bijvoorbeeld inwendig bij diarree. In de volksgeneeskunde wordt thee van rode klaver gebruikt tegen hoest. Rode klaver bevat daarnaast veel isoflavonen – stoffen die lijken op oestrogenen en die daarom ook wel fyto-oestrogenen worden genoemd. De huid wordt hiermee ondersteund bij vroegtijdige ouderdomsverschijnselen. Ook werkt rode klaver wondhelend.*

Waterkers (Nasturtium Officinale)

Deze aromatische, eetbare, wilde plant heeft een hoge voedingswaarde. De plant is rijk aan chlorofyl, vitamine A, C en K en verscheidene mineralen waaronder ijzer en jodium. Bovendien beschikt dit kruid over een ontgiftende en versterkende werking.*

Gezegende Distel (Carduus Benedictus)

Gezegende distel werd al in de Middeleeuwen gebruikt, en dankt zijn naam aan de veelzijdigheid van de werking. Zo stimuleert de plant speekselproductie en werkt het versterkend voor de maag. Het bevordert de spijsvertering en verdrijft winderigheid. Cnicine en enkele andere stoffen in gezegende distel heeft een ontstekingsremmende werking. Bovendien is de plant vochtafdrijvend en zijn er bloedzuiverende eigenschappen aan toegeschreven. Hierdoor helpt het om afvalstoffen sneller af te voeren uit het lichaam. Daarom wordt de plant regelmatig ingezet tegen reumatische aandoeningen.*

In Canada wordt de gezegende distel in combinatie met fenegriek gebruikt om lactatie te bevorderen.*

Kelp/Bruinalg (Laminaria Digitata)

Bruinalg is rijk aan mineralen. Zo is dit kruid een belangrijke bron van jodium, een mineraal dat de energieniveaus helpt bijsturen. Ook de alginaten die het bevat hebben gunstige effecten, zoals bijvoorbeeld het verhinderen van de absorptie van zware metalen.*

* Bewijs voor dit gezondheidseffect wordt nog beoordeeld in een Europese toelatingsprocedure.

Natuurzuiver en veilig

De acht kruiden die deel uitmaken van de melange van Flor’Essence zijn natuurzuiver geteeld door FMD. De geadviseerde bereiding garandeert een maximale opname van de voedingsstoffen door het lichaam. Het product kan veilig en langdurig gebruikt worden, en bevat geen alcohol of conserveringsmiddelen.

Het kruidenmengsel van Flor’Essence wordt regelmatig ingezet als diepe reiniging van het lichaam, bijvoorbeeld tijdens een detox in het voorjaar en najaar. Door de ontgiftende werking wordt het ook gebruikt door mensen die door veelvuldig medicijngebruik een extra gezondheidsboost kunnen gebruiken*. Uiteraard adviseren we altijd om natuurgeneesmiddelen in te zetten naast een gezond en gevarieerd voedingspatroon.

* Bewijs voor dit gezondheidseffect wordt nog beoordeeld in een Europese toelatingsprocedure.

Aanbevolen dosis:

Volwassenen: 2 x daags, 30-60 ml Flor-Essence.
Kinderen: (4 jaar en ouder): 2 x daags, 15-30 ml Flor-Essence.
Innemen op de lege maag, tot een half uur voor het eten en/of vlak voor het slapen gaan.

Bewaren:

Gesloten zakjes kruiden zijn erg lang te bewaren.
Na het bereiden koel bewaren en binnen de 3 weken gebruiken.

Inhoud:

Flor-Essence dry, 3x 21 gr. goed voor 3x 1 liter vloeibare Flor Essence.

Reviews Over Flor Essence kruidenmengsel

  • (4.88)

Totaal Reviews (34)
Klik hier om een review te schrijven over dit product.