Menu
Winkelwagentje
Flor Essence elixer 500 ml

Flor Essence elixer 500 ml

Vanaf €19,01
Excl. BTW: €17,44
Per stuk voor €29,24
2 stuks voor €26,32 stuk
4 stuks voor €23,40 stuk
6 stuks voor €19,01 stuk
 • Voorraad: 2-3 Days
 • SKU: FL7201
 • EAN: 061998080702
 • Levertijd: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.

De vloeibare kruiden drank van de Ojibwa indianen. Kant en klaar te gebruiken.

De natuur is prachtig, en heeft vaak oplossingen voor gezondheidsproblemen in de vorm van geneeskrachtige planten of kruiden. Flor’Essence vloeibare kruidenthee is op basis van een recept van de Ojibwa Indianen, en bevat 8 krachtige natuurlijke kruiden.

Flor’Essence vloeibare kruidenthee helpt je lijf

De kennis van de Ojibwa indianen is uitstekend toe te passen in ons drukke Westerse leven. Met veel stress en blootstelling aan ongewenste (soms chemische) stoffen. De drie kruiden die de basis vormen voor deze vloeibare kruidenmelange zijn door hen samengesteld op basis van de werkzame stoffen. De Flor’Essence vloeibare kruidenthee:

● Reinigt (detox)*

● Ondersteunt de spijsvertering*

● Beschermt op celniveau*

● Vitaliseert*

* Bewijs voor dit gezondheidseffect wordt nog beoordeeld in een Europese toelatingsprocedure.

Deze vloeibare kruidenmelange, dat we dankzij een geheim recept van de Ojibwaindianen leerden kennen, bevat o.a. Grote Klit, kelp en Russische rabarber.

Grote Klis (Arcticum lappa)

De grote klis heeft een ontstekingsremmende werking en algemene reinigende werking. De grote klis is een goed ‘detox’ kruid vanwege de ontgiftende werking. Onderzoek laat zien dat een extract van kliswortel anti-ontstekings- en anti-allergische activiteiten vertoont door bepaalde immuunresponsen te onderdrukken. Dit geeft een aanwijzing dat kliswortel een gunstig effect kan hebben bij ontstekingsprocessen in het algemeen en bij allergische ontstekingsprocessen in het bijzonder. Het is ook effectief bij atopisch eczeem en andere aandoeningen waarbij (allergische) ontstekingsprocessen een rol spelen. De wortel van grote klis kan ook gegeten worden op dezelfde manier gebruikt als pastinaak, wortel en schorseneer.

Kelp (Laminaria)

Kelp is een zeewier. Uit allerlei studies is gebleken dat Kelp één van de beste filters is voor alle giftige stoffen, chemische bestanddelen en zware metalen die in de oceanen en zeeën rondwaren. In je lichaam werkt kelp ook zuiverend. Laminaria- algen zijn rijk aan jodium, wat de vetafbraak stimuleert. Bovendien helpt deze natuurlijke werkstof het huidweefsel herstellen, en heeft een voedende werking op de huid. Naast jodium zitten er allerlei belangrijke mineralen, vitaminen en sporenelementen in kelp. Bruine wieren zorgen voor een snellere cel vernieuwing.*

Russische rabarber (Rhuem palmatum)
(Ook wel Turkse rabarber of Chinese rabarber genoemd)

Russische rabarber is niet eetbaar. De plant werd in China enkele millennia geleden al verbouwd vanwege zijn medicinale kwaliteiten. Deze rabarber werkt laxerend. Het wordt daarom van oudsher gebruikt voor een goede stoelgang*. Van rabarber wordt alleen de wortelstok gebruikt van een minstens 3 jaar oude plant. Rabarberwortel is rijk aan werkzame stoffen. Het beschikt over een grote hoeveelheid hydroxy-anthraceenderivaten op basis van rheïne rheïdine en sennidine. Daarnaast bevat de wortel looistoffen in allerlei soorten en variaties. Verder beschikt het over diverse flavonoïden.

Andere kruiden in de vloeibare kruidenmelange:

● Schapenzuring (Rumex Acetosella) - bevat een grote hoeveelheid vitaminen en ijzer

● Witte Waterkers (Nasturtium Officinale) - werkt ontgiftend en versterkend*

● Rode Klaverbloesem (Trifolium Pratense) - helend en ontstekingsremmend*

● Rode Iep (Ulmus Rubra) - werkt verzachtend op slijmvliezen en bevat antioxidanten*

● Gezegende Distel (Carduus Benedictus) - bevordert de spijsvertering en werkt ontstekingsremmend*

* Bewijs voor dit gezondheidseffect wordt nog beoordeeld in een Europese toelatingsprocedure.

Detox met Flor’Essence vloeibare kruidenthee

Flor’Essence Liquid is een vloeibare kruidenthee melange die al in meer dan 25 landen wordt verkocht. De kruiden van Flor Essence helpen het hele lichaam langdurig te zuiveren en te revitaliseren. Ook mensen met gevoelige maag en darmen verdragen de kruidenthee meestal goed. Door uw cellen te helpen reinigen en te beschermen, ondersteunt Flor’Essence in levenskracht en helpt het uw lichaam in goede gezondheid te houden.* Dit product is identiek aan de droge versie, Flor’Essence kruidenthee melange.

* Bewijs voor dit gezondheidseffect wordt nog beoordeeld in een Europese toelatingsprocedure.

De Ojibwa Indianen

Het recept van de kruidenthee is doorgegeven door een medicijnman van de Ojibwa Indianen. De Ojibwa vormen na de Dineh (Navajo) en de Ahniyvwiya (Cherokee) de grootste groep inheemse Amerikanen in Noord-Amerika. Binnen de Ojibwa cultuur beheert de ‘Midewiwin’ de uitzonderlijke medicinale kennis van de plantenwereld die het volk bezit. Door die kennis werden de Ojibwa door andere inheemse stammen ook well "Tovenaars van het Woud" genoemd. Het kruidenmengsel dat de basis vormt voor de Flor’Essence kruidenthee werd mondeling doorgegeven aan René Caisse. In de periode 1924 tot 1942 werd dit kruidenmengsel Essiac genoemd (‘Caisee’ achterstevoren). Inmiddels is deze vloeibare kruidenthee gelukkig voor iedereen beschikbaar.

Aanbevolen dosering:

Los de hieronder vermelde hoeveelheid op in een gelijke of dubbele hoeveelheid warm of koud water. Gebruik voor de bereiding mineraalwater. In kleine slokjes uitdrinken.

Volwassenen: 2 x daags, 30-60 ml Flor Essence.

Kinderen: (4 jaar en ouder): 2 x daags, 15-30 ml Flor Essence.

Innemen op de lege maag, tot een half uur voor het eten en/of vlak voor het slapen gaan. Na openen koel bewaren en binnen de 3 weken gebruiken.

Verpakking:

Donkerbruine glazen fles met 500 ml. kant en klare Flor Essence

Flor Essence Dry

Gebruik je een hoge (re)  dosering? Dan is de Flor Essence dry een alternatief wat een stuk goedkoper in gebruik is. Het product is 100% identiek, echter maak je nu van de kruiden zelf de elixer.
Bij elke verpakking zit een duidelijke gebruiksaanwijzing hoe je van de kruiden zelf de elixer kunt maken.
Klik hier voor de Flor Essence Dry.

Flor Essence is het enige en originele recept van de Ojibwa indianen (niet te verwarren met de Essiac thee) gemaakt met 8 bijzondere kruiden.
Alleen de originele Flor'Essence heeft alle 8 kruiden zoals in het oorspronkelijke recept!

Ingrediënten:

 • Gezuiverd water
 • Grote klit (Arctium lappa L.)
 • Schapenzuring (Rumex acetosella L.)
 • Rode iep (Ulmus rubra Muhl.)
 • Gladgesteeld vingerwier (Laminaria digitata (Hudson) J.V. Lam)
 • Gezegende distel (Cnicus benedictus L.)
 • Witte waterkers (Nasturtium officinale R. Brown)
 • Rode klaver (Trifolium pratense L.)
 • Russische rabarberwortel (Rheum palmatum L.).

Aanbevolen dosis:

Volwassenen: 2 x daags, 30-60 ml Flor-Essence.
Kinderen: (4 jaar en ouder): 2 x daags, 15-30 ml Flor-Essence.
Innemen op de lege maag, tot een half uur voor het eten en/of vlak voor het slapen gaan.

Bewaren:

Koel bewaren en binnen de 3 weken gebruiken.

Inhoud:

500ml. direct te gebruiken Flor'Essence elixer

Reviews Over Flor Essence elixer 500 ml

 • (5)

Totaal Reviews (5)
Klik hier om een review te schrijven over dit product.