Menu
Winkelwagentje
IJzer Bisglycinaat 200 tabletten

IJzer Bisglycinaat 200 tabletten

€21,45
€24,95
Excl. BTW: €19,68
 • Voorraad: In voorraad
 • SKU: APB18351
 • EAN: 8718868618351
 • Levertijd: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.

APB IJzer tabletten

IJzer is een mineraal dat een belangrijk bestanddeel is van hemoglobine, een soort eiwit in rode bloedcellen dat zuurstof van de longen naar alle delen van het lichaam transporteert. Het is dan ook erg belangrijk. De ijzer supplementen van APB vullen de ijzer voorraad van het lichaam aan. Lees er alles over.

Wat doet ijzer in ons lichaam?

IJzer uit voedsel komt in twee vormen voor: heem en non-heem. Heem ijzer wordt gemakkelijker geabsorbeerd en is daarom een grote bron van ijzer in de voeding voor mensen met en zonder hemochromatose.

Non-heemijzer wordt gewoonlijk minder goed geabsorbeerd dan heemijzer. Vooral bij mensen zonder hemochromatose is non-heemijzer meestal geen grote bron van ijzer via de voeding.
IJzer wordt in het lichaam opgeslagen als ferritine (in de lever, milt, spierweefsel en beenmerg) en wordt door het hele lichaam afgeleverd door transferrine (een eiwit in het bloed dat zich aan ijzer bindt). Een arts kan soms de bloedspiegels van deze twee componenten controleren als bloedarmoede wordt vermoed.

Zonder voldoende ijzer zijn er niet genoeg rode bloedcellen om zuurstof te vervoeren, wat tot vermoeidheid leidt. Een tekort aan ijzer kan bovendien tot bloedarmoede veroorzaken. IJzer is ook een onderdeel van myoglobine, een eiwit dat zuurstof transporteert en specifiek opslaat in spierweefsel.

Waarom ijzer supplementen?

IJzer supplementen kunnen ijzertekorten aanvullen.
IJzer:

● IJzer heeft een gunstige invloed op de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine.
● Heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces
● Levert een bijdrage aan het behoud van cognitieve functies (concentratie en leervermogen), ook bij kinderen
● Activeert de natuurlijke energie in het lichaam
● Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
● Helpt om vermoeidheid en futloosheid te verminderen
● IJzer heeft een gunstige invloed op een normaal zuurstoftransport in het lichaam

Verschillende vormen van ijzer supplementen: ijzer bisglycinaat.

IJzer is een instabiel molecuul, waardoor het binnen supplementen gebonden is aan een hulpstof. In de ijzer capsules van APB wordt ijzer aangeboden in de vorm van ijzer bisglycinaat. Alle soorten aanvullend ijzer helpen de productie van rode bloedcellen te verhogen, maar variëren in kosten en hoeveelheden elementair ijzer. IJzer bisglycinaat is een ijzeraminozuur-chelaat. Het wordt gevormd door reactie van ijzerhoudend ijzer met twee moleculen van het aminozuur glycine door een covalente binding in een proces dat chelatie wordt genoemd. Van ijzerhoudend bisglycinaat wordt gedacht dat het beter door de patiënt wordt verdragen omdat het minder bijwerkingen heeft in het maag-darmkanaal.

IJzer in voeding.

IJzer uit voedsel komt, zoals gezegd, in twee vormen voor: heem en non-heem. Heemijzer zit alleen in dierlijk vlees zoals vlees, gevogelte en zeevruchten. Non-heemijzer zit in plantaardig voedsel zoals volle granen, noten, zaden, peulvruchten en bladgroenten. Non-heemijzer zit ook in dierlijk vlees (omdat dieren plantaardig voedsel met non-heemijzer consumeren) en verrijkte voedingsmiddelen.
Goede bronnen van ijzer zijn onder andere:

 • Lever (maar vermijd dit tijdens de zwangerschap)
 • Rood vlees
 • Bonen, zoals rode kidneybonen, edamame bonen en kikkererwten
 • Noten
 • Gedroogd fruit - zoals gedroogde abrikozen
 • Verrijkte ontbijtgranen
 • Sojameel

Hoe herken je ijzertekort?

Bloedarmoede door ijzertekort is een veel voorkomende vorm van bloedarmoede. Het is een aandoening waarbij het bloed niet voldoende gezonde rode bloedcellen bevat. Rode bloedcellen vervoeren zuurstof naar de weefsels van het lichaam.

IJzertekort treedt in fasen op. De milde vorm begint met een afname van opgeslagen ijzer, meestal door een ijzerarm dieet of door overmatig bloeden. Als dit niet wordt opgelost, is het volgende stadium een grotere uitputting van de ijzervoorraden en een daling van de rode bloedcellen. Uiteindelijk leidt dit tot bloedarmoede door ijzertekort, waarbij de ijzervoorraden opgebruikt zijn en er een aanzienlijk verlies van rode bloedcellen is. Gewoonlijk controleert een arts bloedarmoede door eerst een volledig bloedbeeld te controleren (inclusief hemoglobine, hematocriet en andere factoren die het volume en de grootte van de rode bloedcellen meten). Als dit lager is dan normaal, kunnen ferritine- en transferrinegehaltes worden gemeten om te bepalen of het om bloedarmoede door ijzertekort gaat (er zijn andere vormen van bloedarmoede die niet specifiek door een ijzertekort worden veroorzaakt).

Tekenen van ijzer tekort:

 • Vermoeidheid, zwakte
 • Licht gevoel in het hoofd
 • Verwarring, concentratieverlies
 • Gevoeligheid voor kou
 • Kortademigheid
 • Snelle hartslag
 • Bleke huid
 • Haaruitval, broze nagels

Wat gebeurt er als ik te veel ijzer neem?

Bijwerkingen van het innemen van hoge doses ijzer zijn onder andere:

● Constipatie
● Ziek zijn
● Buikpijn

Zeer hoge doses ijzer kunnen dodelijk zijn, vooral als ze door kinderen worden ingenomen, dus houd ijzersupplementen altijd buiten het bereik van kinderen. Gebruik zelf niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid (1 tablet per dag).

APB ijzer tabletten online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Aanvullende informatie:

Bewaaradvies: Bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Deze niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft.

Dosering: 1 tablet per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd. Hou je aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Ingrediënten:

IJzer bisglycinate, microkristallijne cellulose, magnesiumstearaat, siliciumdioxide

Samenstelling:

ijzer bisglycinaat 50 mg  357% ADH*Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

Dosering:

1 tablet per dag voor de maaltijd innemen.

Verpakking:

200 tabletten

Reviews Over IJzer Bisglycinaat 200 tabletten

 • (0)

Totaal Reviews (0)
Klik hier om een review te schrijven over dit product.