7 Verrassende Tips hoe je collageen poeder kunt gebruiken.

Bij Natuurvoordeel hebben we sinds kort een erg mooi product in ons assortiment en dat is Collageen poeder van ABP Holland. Dit is een puur product gemaakt van 100% grasgevoerde runderen, hormoon- en antibiotica vrij en het heeft een neutrale smaak. We hebben al eerder geschreven over wat collageen precies is en waar het voor te gebruiken is. Even kort samengevat:

Collageen is het eiwit dat het bindweefsel in je lichaam aanmaakt. Het werkt samen met vitamine C en na de 25e levensjaar neemt de natuurlijke aanmaak van collageen langzaam af. Je hebt collageen nodig voor je kraakbeen, gewrichten en botten en het is een onderdeel van je huid en het geeft elasticiteit, stevigheid en structuur aan verschillende soorten bindweefsel.

Collageen poeder is heel fijn van structuur en het lost erg makkelijk op in zowel koude als warme dranken. Collageen moet je niet verwarren met gelatine, het culinaire broertje van collageen. Dit kun je alleen oplossen in hete vloeistoffen en gebruik je om een gerecht te binden of om een gelatinepudding te maken.

Hoe gebruik je Collageen?

Wij raden aan om dagelijks 1 - 2 eetlepels à 10 gram in te nemen. Als je het niet eerder hebt genomen, kun je er voor kiezen om het rustig op te bouwen door bijvoorbeeld eerst met één eetlepel te beginnen en na drie dagen dit op te voeren naar anderhalve dosering. Als het je goed bevalt, neem je na nog drie dagen de volle 2 eetlepels. Collageen is veilig in gebruik en meer dan de aanbevolen dosering per dag heb je niet nodig. Het beste moment om collageen in te nemen is ’s nachts zodat het ingezet kan worden bij de verschillende herstelprocessen die dan plaats vinden. ’s Ochtends op een lege maag kan ook. Wacht dan een half uur voordat je gaat eten.
Maar dit is geen wet van Meden en Perzen. Dus als het jou beter uitkomt om het ’s middags te nemen in een snack, is dat ook prima.

7 Toepassingen voor Collageen.

Collageen toevoegen in je leefstijl is dus geen verkeerd idee, maar hoe doe je dat precies? In dit artikel geven wij 7 tips hoe je collageen dagelijks kunt gebruiken.

  • In water. Dit is de meest makkelijke manier. Gewoon de dosering oplossen in water en opdrinken. Het proeft neutraal, niet uitgesproken. Als je de collageen met vitamine C hebt, proeft het iets zuur.
  • In koffie of thee. Hier is zo’n elektrisch kloppertje om melk op te schuimen heel handig voor. Je kunt dan een bulletproof koffie maken met kokosolie, collageen en een drupje stevia. Of een simpele chai latte met kokosmelk en wat kaneel. Goed opschuimen en genieten maar!
  • In warme chocolademelk. Een extra traktatie! Maak je favoriete chocolademelk door een blokje pure chocolade te smelten in hete melk naar keuze en een heel klein snufje cayennepeper toe te voegen. Volg dezelfde instructies als bij koffie of thee en geniet van een verwarmende opkikker bomvol gezondheid!
  • Door je ontbijtpap. Of je nu havermout, Bircher muesli of yoghurt eet ’s ochtends, roer er ook een lepel collageen doorheen. Doe dit vlak voordat je het serveert.
  • Gezonde pudding! Iedereen kent inmiddels de hemelse combinatie van avocado, honing en cacaopoeder wel. Een gezond tussendoortje of puddinkje. Geef dit een extra boost met een lepel collageen!
  • Chia-pudding. Nu we het toch over pudding hebben: Wanneer je chiazaad pudding maakt, roer je er vlak voor het serveren een lepel collageen door.
  • Sauzen en dressings. Het maakt niet uit welke saus of dressing je maakt, je kunt er prima collageen aan toevoegen voor dat beetje extra. Zo schenk je het uit over je salade of eet je het als dip met je favoriete groente of crackers.

Collageen toevoegen aan je dagelijkse eetpatroon is dus helemaal niet moeilijk en eigenlijk best smakelijk!
Bekijk hier de Collageen producten van APB Holland