Goede voornemens: gezonder leven.

Het is bijna zover, 2023 staat voor de deur. Met een nieuw jaar komen natuurlijk ook goede voornemens. Wil je ook gezonder leven in 2022? Of op elk ander willekeurig moment in je leven? Lees dan alles over de supplementen die je daarbij helpen!

Eén van de meest gemaakte goede voornemens is gezonder leven. Gelukkig ben je dan aan het juiste adres. Natuurlijk is het een goed idee om te beginnen met goede voeding, en voldoende beweging. Daarmee begin je je gezonde leven direct met een kickstart. Daarnaast kun je dat gezonde dieet natuurlijk aanvullen met supplementen. We geven je een voorzetje.

Gezonder leven: meer antioxidanten.

Antioxidanten zijn moleculen die vrije radicalen in je lichaam bestrijden. Vrije radicalen zijn instabiele moleculen die het lichaam produceert als reactie op omgevings- en andere druk.

Van antioxidanten wordt gezegd dat ze helpen vrije radicalen in ons lichaam te neutraliseren, en men denkt dat dit de algehele gezondheid bevordert. Je lichaam heeft zijn eigen antioxidant verdediging om vrije radicalen in toom te houden. Daarnaast zitten ze in voeding, vooral in fruit, groenten en andere plantaardige, volwaardige voeding. Daarnaast kun je antioxidanten uit supplementen halen, om je lichaam te helpen. Bewezen antioxidanten zijn:

● Koper
● Mangaan
● Polyfenolen in olijfolie
● Riboflavine (vitamine b2)
● Seleen
● Vitamine c
● Vitamine e
● Zink

Supplementen die één of meerdere van deze sterke antioxidanten bevatten zijn bijvoorbeeld:
Biodream Active met o.a. koper, mangaan, riboflavine (vitamine B2), seleen, vitamine C, vitamine E en zink

Energie op peil houden.

Met onze drukke levens is het niet altijd eenvoudig om je normale energieniveau op peil te houden. Energie is afkomstig van het voedsel dat we eten. Ons lichaam verteert het voedsel dat we eten door het te mengen met vloeistoffen (zuren en enzymen) in de maag. Wanneer de maag voedsel verteert, worden de koolhydraten (suikers en zetmeel) in het voedsel afgebroken tot een ander soort suiker, glucose genaamd. De maag en de dunne darmen absorberen de glucose en geven deze vervolgens af aan de bloedbaan. Eenmaal in de bloedbaan kan glucose onmiddellijk worden gebruikt voor energie of worden opgeslagen in ons lichaam om later te worden gebruikt.

Naast goede en veelzijdige voeding, zijn er nog andere factoren die van invloed zijn op je energie niveau. Denk aan voldoende slaap, stress en alcohol. De volgende supplementen ondersteunen je lichaam bij het instandhouden van een normaal energieniveau:

● Biotine (vitamine b8)
● Calcium
● Fosfor
● IJzer
● Jodium
● Koper
● Magnesium
● Mangaan
● Niacine (vitamine b3)
● Pantotheenzuur (vitamine b5)
● Riboflavine (vitamine b2)
● Thiamine (vitamine b1)
● Vitamine b12
Veel van deze voedingsstoffen vind je in de fijne, vloeibare multivitamine Nataos All in one plus. Daarnaast bevat All in one Plus ook stoffen die bijdragen tot een normale werking van het zenuwstelsel en psychologische functie zoals bijvoorbeeld bij tijdelijke stress en fysieke inspanningen. Een knaller voor je goede voornemen dus!

Een normaal werkend immuunsysteem.

De één pakt elke verkoudheid mee, de ander heeft al jaren geen griepje gehad. Het immuunsysteem van ons lichaam regelt bijvoorbeeld de afweer tegen virussen. Het is een complex netwerk van cellen en eiwitten dat het lichaam verdedigt tegen infecties. Het houdt als het ware bij welke kiem (microbe) het ooit heeft verslagen, zodat het de microbe snel kan herkennen en vernietigen als deze opnieuw het lichaam binnendringt. De volgende voedingsstoffen, die ook vaak gebruikt worden in onze supplementen, hebben een positieve werking op het immuunsysteem:

● Folaat (vitamine b11)
● IJzer
● Koper
● Seleen
● Vitamine a
● Vitamine b12
● Vitamine b6
● Vitamine c
● Vitamine d
● Zink

Een fijn supplement om je immuunsysteem te ondersteunen, is bijvoorbeeld Biodream Zink-Selenium. Lees hier alles over dit supplement.

Ondersteun de spieren.

Van plan om deze zomer toch echt dat puike badkleding lichaam te hebben? Dan is het tijd om daar nu mee te beginnen! Wil je daarbij ook een wasbord-buik, of spieren op andere plekken? Dan kun je sowieso meer eiwitten toevoegen aan je dieet. Uiteraard zul je ook je spieren moeten trainen om ze te laten groeien: spieren worden groter wanneer je de spieren voortdurend uitdaagt om hogere weerstandsniveaus of gewicht aan te kunnen. Dit proces staat bekend als spierhypertrofie. Voor het herstel van spieren, bijvoorbeeld na intensief sporten, zijn koolhydraten aan te raden. Supplementen met de volgende voedingsstoffen ondersteunen de normale werking van spieren:

● Calcium
● Kalium
● Magnesium
● Vitamine d

Vitamine D helpt daarnaast om de risico's van vallen te verminderen, in verband met houdingsinstabiliteit en spierzwakte (bij een supplement dat tenminste 15 microgram vitamine D bevat, bij een dagelijkse inname van 20 microgram worden gunstige effecten waargenomen). Vallen is een risicofactor voor botbreuken bij mannen en vrouwen vanaf 60 jaar.
Een fijn supplement dat de normale werking van de spieren kan ondersteunen is bijvoorbeeld Liquid Calcium Magnesium.

Bloeddruk.

De bloeddruk is een maat voor de kracht die uw hart gebruikt om bloed door uw lichaam te pompen. Het handhaven van een gezonde bloeddruk is erg belangrijk, want hoe hoger uw bloeddruk is, des te groter is de kans op gezondheidsproblemen. Hoge bloeddruk hangt vaak samen met ongezonde leefgewoonten, zoals roken, te veel alcohol drinken, overgewicht en te weinig lichaamsbeweging. Lage bloeddruk komt minder vaak voor. Sommige medicijnen kunnen als bijwerking een lage bloeddruk veroorzaken. Het kan ook worden veroorzaakt door een aantal onderliggende aandoeningen, waaronder hartfalen en uitdroging. Ook voor de instandhouding van een normale bloeddruk, zijn een aantal voedingsstoffen die een gunstige invloed kunnen hebben:

● Docosahexaeenzuur (dha) en eicosapentaeenzuur (epa)
● Kalium
● Levensmiddelen met een laag of verlaagd gehalte aan natrium
Together omega3 is een fijn supplement met een ideale verhouding DHA, EPA en DPA. Deze softgel capsules zijn op basis van algen, en daarmee geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Gezonder leven met natuursupplementen.

Naast deze voedingsstoffen, die bijvoorbeeld ook in voeding voorkomen, zijn er natuurlijk ook kruidensupplementen die je een duwtje in de rug kunnen geven bij het uitvoeren van je goede voornemens. Zo is Echinacea van oudsher bekend om de ondersteuning van onze weerstand*. Nataos Cordi-posome is een veelzijdig supplement met o.a.. wijnstok, meidoorn, gember en duizendknoop. Wijnstok ondersteunt een normale werking van bloedvaten*, Japanse meidoorn heeft een positieve bijdrage aan de normale werking van het hart en bloedvaten*, en duizendknoop ondersteunt een normale bloeddruk*. Gember heeft een gunstige werking op bloedvaten en ondersteunt daarmee de normale werking van het hart*. Vers gembersap is om die reden dan ook een gezonde keuze.

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie