4 redenen waarom vloeibare supplementen beter werken.

Als je ooit oude vitaminepillen hebt geroken, dan weet je al een van de belangrijkste redenen waarom vloeibare vitaminen over het algemeen beter zijn. Maar er zijn meer redenen. Dit zijn 4 belangrijke redenen die je moet weten waarom vloeibare supplementen beter zijn.
Vloeibare supplementen maken meer combinaties binnen een formule mogelijk. In principe betekent het dat je meer van de krachtige voedingsstoffen - die samenwerken om een gecombineerd effect te produceren - in een vloeibare formule kunt stoppen dan in een pil. Goede voorbeeld van goede vloeibare supplementen die dat doen zijn:

Nataos JointRelief
Vloeibaar Calcium Magnesium
All-in one Plus multivitamine

Vloeibare supplementen zijn sneller en efficiënter.

Het eerste doel van een pil of tablet is te worden afgebroken voor gebruik. Zelfs gel capsules moeten nog worden ingeslikt en verteerd voor absorptie. Een vloeibaar supplement is al in vloeibare vorm, zodat het niet door het lichaam hoeft te worden afgebroken om te worden verteerd. Dit maakt een vloeibaar voedingssupplement veel beter opneembaar. De vertering begint al direct, in de mond.

Vloeibare supplementen zijn effectiever.

In de loop der jaren hebben studies de biologische beschikbaarheid van verschillende manieren van het consumeren van supplementen in het lichaam gemeten. De biologische beschikbaarheid van een supplement meet de mate van absorptie van de stof of stoffen door het lichaam, dus een hogere biologische beschikbaarheid duidt op een effectiever supplement.

Studies over specifieke medicijnen hebben uitgewezen dat vloeibare supplementen een hogere piekconcentratie hebben, en een kortere tijd totdat de piekconcentratie is bereikt. Dit is een belangrijk voordeel van vloeibare supplementen, die doorgaans ook nog eens een hogere concentratie hebben dan pillen. Een hogere concentratie betekent een hogere biologische beschikbaarheid.

Vloeibare supplementen zijn makkelijker in te nemen.

Tabletten en gel capsules zijn voor veel mensen lastiger in te nemen, vooral wanneer ze in het geheel moeten worden doorgeslikt. Bij vloeibare supplementen is dat veel gemakkelijker. Bovendien kun je ze gemakkelijker opdelen, dus bijvoorbeeld twee losse slokjes in plaats van alles in één. Ook zijn veel vloeibare supplementen te mengen, met bijvoorbeeld een lekkere fruitdrank of thee. Zo heb je niet eens door dat je een supplement inneemt! Kauwtabletten bevatten soms chemische smaakversterkers bevatten, en meer calorieën en toegevoegde suiker.

Vloeibare supplementen zijn makkelijker te doseren.

Een supplement in vloeibare vorm maakt het ook gemakkelijker om de dosis aan te passen. Als een supplement, zoals Nataos JoinRelief of vloeibaar Calcium Magnesium, wordt gedeeld door gezinsleden, is het bijvoorbeeld heel gemakkelijk om elke persoon zijn specifieke dosis te geven door het aantal druppels te wijzigen. Hierdoor is een vloeibaar supplement ook kostenbesparend: je neemt tenslotte precies de hoeveelheid die je nodig hebt.

Een vloeibaar supplement heeft dus zo zijn voordelen.