Menu
Winkelwagentje
Kaneel (Cinnamomum cassia) 10 ml

Kaneel (Cinnamomum cassia) 10 ml

€8,05
€8,95
Excl. BTW: €6,66
  • Voorraad: In voorraad
  • SKU: 0225D
  • EAN: 8715542002505
  • Levertijd: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.
Een heerlijke, verwarmende olie met een kruidige geur. Deze olie heeft vele voordelen voor de longen, luchtwegen, spijsvertering en het bewegingsapparaat. Daarnaast draagt het bij aan het psychisch, emotioneel en spiritueel welzijn.

Kaneel

Deze olie wordt verkregen door stoomdestillatie uit de schors of bast van de kaneelboom. Het heeft een gele tot lichtbruine kleur en heeft de karakteristieke geur van kaneel, kruidig en warm.

De olie kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, zoals het creëren van een sfeervolle geurbeleving, het ondersteunen van de longen en luchtwegen, het bevorderen van de spijsvertering, het ondersteunen van het bewegingsapparaat, en voor het bevorderen van psychisch, emotioneel en spiritueel welzijn.

 

Contra-indicatie en waarschuwing
- Het is belangrijk om deze olie nooit direct op de huid aan te brengen, omdat het een hoog percentage cinemaldehyde (75%-90%) bevat en daardoor erg irriterend kan zijn voor de huid. Cassia olie is daarom niet geschikt voor gebruik bij een algehele lichaamsmassage.
- Het kan de slijmvliezen irriteren.
- Het gebruik van kaneelolie wordt afgeraden tijdens de zwangerschap.
- Het wordt ook niet aanbevolen tijdens de periode van borstvoeding, omdat het de melkafscheiding kan verminderen of zelfs volledig kan verhinderen vanwege de co-agulerende werking.
- Mensen met (een geschiedenis van) epilepsie moeten het gebruik van kaneelolie vermijden.
- Het wordt afgeraden bij temperatuursverhoging met of zonder koorts, behalve in situaties waarbij de koorts gepaard gaat met rillingen.
- Het is niet geschikt voor gebruik in een bad.

Reviews Over Kaneel (Cinnamomum cassia) 10 ml

  • (0)

Totaal Reviews (0)
Klik hier om een review te schrijven over dit product.