Menu
Winkelwagentje
Kleefkruid puur 60 caps.

Kleefkruid puur 60 caps.

€21,45
€24,95
Excl. BTW: €19,68
 • Voorraad: In voorraad
 • SKU: APB18160
 • EAN: 8718868618160
 • Levertijd: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.

APB Kleefkruid capsules.

Kleefkruid (Galium aparine) is een kruid dat over de hele wereld voorkomt: in Europa, Noord-Amerika, Azië, Groenland en Australië. Kleefkruid wordt beschreven als een eetbaar onkruid of een wilde bloem. Het is een plant uit de sterbladigenfamilie. Het wordt verwerkt in supplementen, dankzij de fijne eigenschappen.

Kleefkruid; een fijn onkruid.

Kleefkruid is een 'onkruid', dat je vaak in het wild tegenkomt. Wanneer het een stevige basis heeft om op te klimmen, kan het tot 6 meter hoog worden, versierd met kleine groen-witte bloemen. Kleine borstelhaartjes op de bladeren zorgen ervoor dat kleefkruid zich aan andere planten kan vasthechten en gemakkelijk aan kleding en bijvoorbeeld de vacht van dieren blijft hangen. Zo worden de zaden verspreid. Uiteraard dankt het daar ook zijn naam aan.

Kleefkruid kent vele toepassing.

Kleefkruid planten zijn een favoriet voedsel van ganzen, waaraan de plant een bijnaam te danken heeft: ganzengras. Als het gedroogd is, heeft kleefkruid een lichte, frisse, aangename geur. Door de neiging om klittende matten te vormen, en door hun kleverige eigenschappen die de plant helpt om de vorm te behouden, werd kleefkruid vroeger vaak gemengd met stro om matrassen te vullen, wat leidde tot een andere gemeenschappelijke naam: bedstro.

Kleefkruid behoort daarnaast tot de koffiefamilie, en de rijpe zaden werden vroeger op het Zweedse platteland geroosterd en gebruikt als koffiesurrogaat. Het schijnt een prima vervanging te zijn van koffie, met een laag cafeïne gehalte.

Er doet een hardnekkig gerucht de ronde dat kleefkruid de inspiratie was voor de ontwikkeling van klittenband.

Waarom is kleefkruid goed voor je?

Al jaren is kleefkruid een enorm populair supplement. Kleefkruid:

 • Ondersteunt de reinigende werking van de lever*
 • Is een antioxidant*

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Unie

De actieve bestanddelen van kleefkruid zijn o.a tanninen, flavonoïden, iridoïden, vetzuren en sterolen.

Kleefkruid supplementen.

Kleefkruid groeit in Nederland veel als onkruid. In het voorjaar kun je het plukken en in gerechten verwerken. Kleefkruid heeft een frisgroene smaak, een beetje zoals jonge erwten met de peul, een beetje grasachtig, met een milde kruidensmaak. De jonge planten smaken het lekkerst, maar lijken dan qua uiterlijk ook op andere Galium soorten. Sommige daarvan zijn schadelijk in grote hoeveelheden. Om die reden wordt vaak niet aangeraden om de plant te plukken en te eten. De meer volwassen plant is gemakkelijker herkenbaar, sowieso omdat de kleefkracht dan ontwikkeld is. De keuze voor een supplement is uiteraard veiliger, want daar is de juiste plant in gebruikt en ook nog eens in de juiste dosering. In de supplementen van APB wordt puur kleefkruid gebruikt,  zonder verdere vulstoffen of bindmiddelen.

Voorzorgsmaatregelen.

Er is weinig bekend over het gebruik van kleefkruid tijdens zwangerschap of borstvoeding. We raden het gebruik daarom af. Raadpleeg altijd een arts wanneer je medicatie gebruikt, voor het gebruik van supplementen, ook van natuurlijke oorsprong. Er kunnen interacties ontstaan.

Samenstelling:

Kleefkruid / Galium Aparine 10:1 gestandaardiseerd extract 480 mg, equivalent van 4800 mg gedroogd kruid.

Kleefkruid / Galium aparine van APB Holland is uniek door:

 • bevat 10:1 premium extract
 • kosjere, halal, vegetarische capsules
 • capsule met vertraagde afgifte
 • opent zich pas in de darmen wat het risico op reflux minimaliseert
 • pure Kleefkruid / Galium aparine, zonder verdere vulstoffen of bindmiddelen
 • zwarte pot beschermt tegen de invloed van licht, lucht en vocht

Over APB Holland.

APB Holland is - de naam doet het al vermoeden - een oer-Hollands bedrijf. Wel zo fijn om te weten dat je supplementen in Nederland ontwikkeld is, en het productieproces volledig bij APB plaatsvindt. Alles volgens de beste, Nederlandse, standaard.

APB Kleefkruid capsules online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Ingrediënten:

Kleefkruid / Galium Aparine, cellulose capsule (HPMC)

Samenstelling:

480mg Kleefkruid (Galium Aparine 10:1 extract. Dit staat gelijk aan 4800mg gedroogd kleefkruid

Dosering:

1 - 2 capsules per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd.

Verpakking:

60 capsules. Vegetarisch, kosjer & halal

Reviews Over Kleefkruid puur 60 caps.

 • (5)

Totaal Reviews (3)
Klik hier om een review te schrijven over dit product.