Menu
Winkelwagentje

Acerola supplementen

Acerola is een kleine, rode vrucht die bekend staat als vitamine C-bommetje. Lees alles over acerola supplementen, over de plant en welke supplementen je hier direct kunt bestellen.
Acerola vitamine C poederDe Acerola kers is een oranjegele tot donkerrode vrucht van groenblijvende struiken, Malpighia glabra, die met name in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied groeien. De bes lijkt iets op een kers, vandaar de naam Acerola kers. De bes zit bomvol vitamine C, het gehalte ..
€24,95
Excl. BTW:€22,89
Acerola vitamine C capsules.Acerola, de West-Indische kers, is een kleine vrucht die bomvol vitamine C zit. Het gehalte vitamine C in Acerola is wel 30 keer hoger dan in sinaasappelen. Daarnaast bevat de vrucht nog andere vitaminen en mineralen. Niet gek dat dit de grondstof is voor de hoogwaa..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Pure Mushrooms Bio Lion’s ManeLion’s Mane van Pure Mushrooms: hét supplement ter ondersteuning van je cognitie*. Deze biologische capsules van Pure Mushrooms bevatten het vruchtlichaam extract (11:1) van de Hericium Erinaceus paddenstoel. Pure Mushrooms maakt gebruik van een extractieratio.  11..
Vanaf €16,75
Excl. BTW:€18,30
Pure Mushrooms Bio Lion’s ManeLion’s Mane van Pure Mushrooms: hét supplement ter ondersteuning van je cognitie*. Deze biologische capsules van Pure Mushrooms bevatten het vruchtlichaam extract (11:1) van de Hericium Erinaceus paddenstoel. Pure Mushrooms maakt gebruik van een extractieratio.  11..
Vanaf €30,76
Excl. BTW:€32,06
Pure Mushrooms Chaga capsulesBio Chaga van Pure Mushrooms: hét supplement met antioxidatieve eigenschappen. Deze biologische capsules van Pure Mushrooms bevatten het vruchtlichaam extract (10:1) van de Inonotus obliquus paddenstoel.Pure Mushrooms maakt gebruik van een extractieratio. Wat houdt dit i..
Vanaf €16,75
Excl. BTW:€18,30
Pure Mushrooms Cordyceps capsulesBio Cordyceps van Pure Mushrooms: hét supplement ter ondersteuning van je conditie*.  Deze biologische capsules van Pure Mushrooms bevatten het vruchtlichaam extract (9:1) van de Cordyceps Militaris paddenstoel. Pure Mushrooms maakt gebruik van een extractierati..
Vanaf €16,75
Excl. BTW:€18,30
1 - 6 van 6 (1 pagina's)

Wat is Acerola?

Acerola of West-Indische kers, wetenschappelijk bekend als Malpighia emarginata, is een plant die van nature voorkomt in tropische en subtropische gebieden. Het is een kleine, groenblijvende boom die zo’n 2 tot 3 meter hoog wordt. De plant heeft glanzende, donkergroene bladeren en produceert fijne bloemen van verschillende kleuren. Deze bloemen bloeien meestal in de lente en zomer, waardoor de plant een mooi staat in tuinen en landschappen.

De vruchten van de acerola plant zijn klein en rond, met een diameter van ongeveer 1 tot 3 centimeter. Ze hebben een felrode tot oranje kleur als ze helemaal rijp zijn. Een beetje als cherry tomaatjes, of kersen. Daar komt ook de andere bijnaam, Barbados Cherry, vandaan.

Het vruchtvlees van de acerola is sappig en smaakt zuur. De vruchten worden vaak gebruikt in culinaire toepassingen, zoals sappen, jam, ijs en gebak. Ze staan bekend om het hoge gehalte aan vitamine C.

Waarom is acerola goed voor je?

Acerola heeft een lange geschiedenis en wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn voedingswaarde. Het is inheems in Midden- en Zuid-Amerika, maar wordt tegenwoordig ook gekweekt in andere delen van de wereld, zoals het Caribisch gebied, Mexico en enkele regio's in Azië.

De plant is al lang populair vanwege zijn hoge gehalte aan vitamine C. In feite staat acerola bekend als een van de rijkste natuurlijke bronnen van deze vitamine. Vanwege dit kenmerk is acerola een veelgebruikt ingrediënt geworden in supplementen en voedingsproducten.

Acerola supplementen

Acerola is bekend omdat het veel vitamine C bevat. De vrucht heeft volgens onderzoek hogere hoeveelheden vitamine C dan bijvoorbeeld sinaasappels: tot wel 30 keer zoveel.

Ook de acerola capsules van APB bevatten veel vitamine C: maar liefst 110 mg per capsule.
Vitamine C is belangrijk voor ons lichaam. Het:

 • Draagt bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor een goede conditie van de bloedvaten
 • Draagt bij aan de instandhouding van sterke botten
 • Is belangrijk voor het kraakbeen
 • Bevordert de energiestofwisseling
 • Is van belang voor de vorming van collageen dat helpt om de huid (van binnenuit) te versterken
 • Verhoogt de ijzeropname
 • Vitamine C bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning
 • Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
 • Is belangrijk voor het tandvlees
 • Is van belang voor de opbouw van sterke tanden
 • Vitamine C is een anti-oxidant
 • Draagt bij aan de geestelijke veerkracht
 • Helpt de activiteit van vitamine E in stand te houden
 • Draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
 • Vitamine C heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel

Hoe worden Acerola supplementen gemaakt?

De ontwikkeling van Acerola supplementen begint met het oogsten van de rijpe vruchten. Na het plukken worden de vruchten direct verwerkt, om hun voedingswaarde te behouden. Dit betekent dat de zaden en schillen verwijderd worden, waarna het vruchtvlees wordt gedroogd en vermalen tot een fijn poeder.

Het acerola poeder dat nu overblijft, wordt vervolgens gebruikt als ingrediënt in supplementen. Soms wordt het gecombineerd met andere voedingsstoffen om een uitgebalanceerd product te creëren.

Bijwerkingen van Acerola supplementen

Als je acerola supplementen neemt, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen om in gedachten te houden. Hoewel deze meestal zeldzaam zijn, is het belangrijk om op de volgende te letten:

 • Maagklachten. Sommige mensen kunnen last krijgen van buikpijn, diarree of brandend maagzuur door het hoge vitamine C-gehalte in acerola supplementen.
 • Allergische reacties. Hoewel het zeldzaam is, kunnen sommige mensen allergisch zijn voor acerola. Dit kan leiden tot symptomen zoals huiduitslag, jeuk, zwelling of problemen met ademhalen.
 • Medicijninteracties. Acerola supplementen kunnen mogelijk invloed hebben op bepaalde medicijnen. Als je medicijnen gebruikt, is het belangrijk om dit met je arts te bespreken.
 • Te veel vitamine C. Acerola bevat veel vitamine C. Te veel vitamine C kan maagklachten, diarree, misselijkheid, krampen of nierstenen veroorzaken. Houd je aan de aanbevolen dosering.

Als je bijwerkingen ervaart na het nemen van acerola supplementen, stop dan met het gebruik en praat met je arts of apotheker. Zij kunnen je verder adviseren op basis van je specifieke situatie.

Supplementen zijn bedoeld als aanvulling op een gezonde levensstijl en geen vervanging voor een gezond en gevarieerd dieet.

Acerola supplementen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over Ashwagandha