Menu
Winkelwagentje

Broccoli supplementen

Oma zei het al: broccoli is gezond. Als ‘ie slap doorgekookt is, is het niet echt lekker, maar met een beetje culinaire creativiteit maak je er wél de lekkerste gerechten mee. Jonge broccoli, de broccoli scheuten, worden ook verwerkt in supplementen. Lees er alles over.
APB Broccoli scheuten capsules. Wist je dat een broccoli en zeker broccoli scheuten een zeer aantal effectieve bioactieve stoffen bevat? Broccoli scheuten zijn rijk aan vitamine A, C, K, calcium en ijzer. De belangrijkste werkzame stof is sulforafaan, wat een antioxidant is. Sulforafaan is een iso..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
1 - 1 van 1 (1 pagina's)

Mmm, lekker, broccoli!

Broccoli, wetenschappelijk bekend als Brassica oleracea var. italica, is een groente die behoort tot de kruisbloemige familie. Hier horen bijvoorbeeld ook bloemkool, boerenkool en spruitjes bij. Het is een plant die oorspronkelijk afkomstig is uit het Middellandse Zeegebied en wordt nu wereldwijd verbouwd vanwege zijn voedzame eigenschappen en culinaire veelzijdigheid.

De plant kan variëren in grootte, afhankelijk van het ras en de groeiomstandigheden. Het wordt meestal gekweekt als eenjarige plant, wat betekent dat het elk jaar opnieuw moet worden geplant. Broccoli is een geliefde groente vanwege zijn milde, aardse smaak en knapperige textuur. Het wordt vaak gestoomd, gekookt, geroosterd of verwerkt in verschillende gerechten, waaronder roerbakgerechten, salades, soepen en bijgerechten.

Broccoli scheuten

In supplementen worden vaak extracten van broccoli scheuten gebruikt. Deze scheuten zijn de jonge, pas ontspruitende plantendelen van de broccoli. Ze worden geoogst wanneer ze nog jong en vol voedingsstoffen zijn.

De broccoli scheuten hebben een vergelijkbare structuur als de bekende broccoli roosjes, maar zijn kleiner van formaat. Ze bevatten een hoge concentratie van bioactieve stoffen die waardevol kunnen zijn voor de gezondheid.

Broccoli scheuten of veel broccoli eten

Een van de voordelen van broccoli scheuten extract is dat het een hoge concentratie van nutriënten bevat, waardoor je mogelijk een grotere hoeveelheid binnenkrijgt dan wanneer je alleen verse broccoli zou eten. Dit komt doordat de scheuten in een vroeg stadium van groei worden geoogst, meestal binnen 1-2 weken na het ontkiemen. Tijdens dit groeiproces is de plant bezig met het ontwikkelen van nieuwe weefsels en cellen, waarbij een hoge concentratie voedingsstoffen wordt opgebouwd om de groei te ondersteunen. Hoe dat precies zit, wordt overigens nog onderzocht.

Daarnaast kan het gebruik van broccoli scheuten extract handig zijn als je broccoli niet lekker vindt, of niet houdt van de geur of textuur. Het supplement biedt dan een goede manier om toch te profiteren van de voedingsstoffen die broccoli te bieden heeft.

Ook eet je bij lange na niet elke dag broccoli, dat wordt een beetje saai. Een supplement kun je wel iedere dag nemen.

Broccoli supplementen

Broccolischeuten bevatten de stof glucoraphanine. Tijdens de spijsvertering wordt deze stof omgezet in een andere verbinding, sulforafaan. Dit is een stof die populair is in de natuurgeneeskunde en waar momenteel veel onderzoek naar wordt gedaan. Het is één van de redenen waarom supplementen van broccoli scheuten gemaakt worden.

Een goed supplement, dat gebruik maakt van hoge kwaliteit broccoli, zijn de APB Broccoli scheuten capsules. Dankzij de hoge concentratie krijg je het equivalent van maar liefst 4.900 mg broccolikiemen per capsule binnen.

Broccoli scheuten supplementen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over Chlorella