Menu
Winkelwagentje

Cordyceps supplementen

Cordyceps is een fascinerend geslacht van parasitaire schimmels dat voornamelijk voorkomt in bergachtige regio's van Azië, hoewel ze ook in andere delen van de wereld worden gevonden. Lees alles over cordyceps en hoe je de supplementen makkelijk bestelt.

Cordyceps extract
Nieuw 14 % korting
Brand: APB Holland
APB Cordyceps extract capsules De paddenstoel cordyceps wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese gezondheidsleer vanwege de adaptogene werking op lichaam en geest. Het wordt 'de keizer van de paddenstoelen' genoemd. Cordyceps zijn van nature rijk aan voedingstoffen zoals cordyceptic..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Cordyceps bio capsules Pure Mushrooms
Nieuw
Pure Mushrooms Cordyceps capsulesBio Cordyceps van Pure Mushrooms: hét supplement ter ondersteuning van je conditie*.  Deze biologische capsules van Pure Mushrooms bevatten het vruchtlichaam extract (9:1) van de Cordyceps Militaris paddenstoel. Pure Mushrooms maakt gebruik van een extractierati..
Vanaf €16,75
Excl. BTW:€18,30
1 - 2 van 2 (1 pagina's)

Cordyceps: officieel geen paddenstoel

Het is een bijzondere schimmel. Cordyceps groeien namelijk vaak op insecten, zoals rupsen, waarbij ze parasitaire eigenschappen vertonen.
Cordyceps-schimmels hebben een uniek uiterlijk. Ze bestaan uit een lang, dun stengeltje met een knotsvormige kop, die lijkt op een kleine paddenstoel. Officieel is het geen paddenstoel. Die term wordt meestal gebruikt voor schimmels die behoren tot de taxonomische groep Basidiomycota of Ascomycota. Cordyceps behoort tot een andere groep schimmels genaamd Ascomyceten.
Oorspronkelijk komen ze uit de hooglanden van China, Tibet, Nepal en Bhutan.
De naam 'cordyceps' is afgeleid van het Griekse woord 'kordyle,' wat 'knobbel' betekent, en 'ceps,' wat 'kop' betekent. Deze naam verwijst naar de karakteristieke knobbelvormige kop van de schimmel.

Goede parasieten

Cordyceps zijn een parasitaire schimmel. Dat is een type schimmel dat leeft ten koste van andere organismen, zoals planten, dieren of zelfs andere schimmels.
Een opvallend kenmerk van cordyceps is de manier waarop ze zich voortplanten. Ze infecteren eerst een insect. De schimmel neemt geleidelijk de controle over het zenuwstelsel van het insect over, wat leidt tot gedragsveranderingen. Ze groeien uit het insect, waarbij ze uiteindelijk een lange stengel vormen met sporen aan de top. Het geïnfecteerde insect wordt vervolgens gedwongen om naar een verhoogde positie te klimmen, bijvoorbeeld boven op een plant. Deze strategische locatie is gunstig voor de schimmel omdat het de verspreiding van de sporen vergemakkelijkt. Wanneer het insect eenmaal op zijn positie is, barst de schimmel uit zijn lichaam en verspreidt hij miljoenen nieuwe sporen in de omgeving.

Waarom is cordyceps goed voor je?

Dit klinkt allemaal best naar. Maar cordyceps worden al eeuwen gebruikt in traditionele geneeskunde en zijn ook populaire supplementen. Wees trouwens gerust: inmiddels kunnen we cordyceps kweken op substraat. Er komen geen insecten aan te pas, geen levend wezen is gewond geraakt bij het maken van supplementen.
In traditionele Chinese geneeskunde worden bepaalde soorten cordyceps al eeuwenlang gebruikt vanwege mogelijke gezondheidsvoordelen. Sommige cordyceps-soorten worden ook gebruikt als ingrediënten in voedingssupplementen.
Het bevat diverse bioactieve stoffen zoals polysacchariden, cordycepzines (zuur), adenosine, nucleosiden en aminozuren. Er wordt volop onderzoek gedaan naar de werking van cordyceps, door in-vitro testen op dieren. De uitkomsten zijn veelbelovend. Totdat deze onderzoeken goedgekeurd zijn door de Europese Commissie mogen we er echter nog niet op wijzen.

Cordyceps supplementen

Cordyceps supplementen worden gemaakt door Cordyceps schimmels te kweken op een substraat of groeimedium. Het kweken van Cordyceps in laboratoria is een gecontroleerd proces dat het mogelijk maakt om een bron van Cordyceps voor supplementen te produceren. Je weet precies wat er in zit en hoeveel van de supplementen je kunt slikken (dat staat op de verpakking). De kwalitatieve cordyceps extract supplementen van APB neem je bijvoorbeeld één tot twee keer per dag in.

In grote lijnen worden Cordyceps supplementen op de volgende manier geproduceerd.

Selectie van Cordyceps soort
Er zijn verschillende soorten Cordyceps, en elk heeft zijn eigen eigenschappen. De gewenste soort wordt geselecteerd voor het kweken van het supplement.
Substraatbereiding
Een substraat, meestal bestaande uit voedingsrijk materiaal zoals granen, wordt voorbereid. Dit substraat dient als voedselbron voor de Cordyceps schimmel tijdens het kweekproces.
Inoculatie
De Cordyceps sporen of mycelium worden geïntroduceerd op het substraat, meestal in een steriele omgeving. De schimmels beginnen zich te verspreiden en te groeien op het substraat.
Fermentatie
De kweekcontainers worden op de juiste temperatuur, vochtigheid en luchtcirculatie gehouden om de groei van de Cordyceps schimmel te bevorderen. Tijdens deze fase ontwikkelt de schimmel zich en produceert metabolieten die we willen zien in het supplement.
Oogsten
Wanneer de schimmel volwassen is kan er geoogst worden. Het schimmelmycelium (het netwerk van dunne draadachtige structuren, die samen het vegetatieve deel van een schimmel vormen vergelijkbaar met de wortels van een plant.) wordt van het substraat gescheiden.
Verwerking
De geoogste Cordyceps wordt verwerkt tot een vorm die geschikt is voor supplementen. Dit kan onder meer drogen, malen en mengen omvatten.
Verpakking
De verwerkte Cordyceps wordt in capsules, poeder of andere geschikte supplementvormen verpakt.

Je cordyceps supplement is nu klaar.

Cordyceps supplementen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over Cranberry