Menu
Winkelwagentje

Ginkgo biloba supplementen

Het is de dinosaurus onder de bomen: de ginkgo biloba. Als supplement is het gelukkig totaal geen belegen stof. De kracht van de boom is ongekend en daar kun je een beetje van meegenieten. Lees alles over ginkgo biloba supplementen en hoe je ze makkelijk bestelt.

Ginkgo biloba extract capsules
Nieuw 14 % korting
Brand: APB Holland
APB Ginkgo biloba capsules De ginkgo biloba, ook wel bekend als de Japanse notenboom of Japanse Tempelboom, is de oudst levende boomsoort op aarde en vindt zijn oorsprong in China. Ginkgo stamt af van het Japanse 'Ginkyo' wat 'zilveren abrikoos' betekent. 'Biloba' betekent 'twee lobben' en referee..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
1 - 1 van 1 (1 pagina's)

Ginkgo biloba is uniek in zijn soort

Ginkgo biloba, ook wel ginkgo-boom of Japanse notenboom, is een bijzondere boomsoort die oorspronkelijk uit China komt. Er zijn eigenlijk geen andere levende boomsoorten die vergelijkbaar zijn met de ginkgo. Het is een van de weinige overgebleven leden is van een oude plantengroep genaamd de Ginkgoales en heeft als soort geen nauwe verwanten.  De boom groeit al meer dan 200 miljoen jaar op aarde, wat betekent dat het tijdens het tijdperk van de dinosauriërs al bestond.

Hoewel de ginkgo boom ook wel bekend staat als ‘Japanse notenboom’, komt ‘ie oorspronkelijk uit China. De naam ‘ginkgo’ komt van het van het Japanse 'ginkyo', wat 'zilveren abrikoos' betekent. Het woord 'biloba' betekent 'twee lobben' en verwijst naar de vorm van de bladeren. De boom werd voor het eerst geïntroduceerd buiten China in de 18e eeuw, en tegenwoordig wordt de ginkgo over de hele wereld gekweekt vanwege zijn unieke uiterlijk en symbolische betekenis.

De ginkgo biloba staat bekend om zijn opvallende, waaiervormige bladeren, die elk jaar in de herfst een heldere gouden kleur aannemen voordat ze vallen. Deze boom wordt ook vaak geassocieerd met traditionele Chinese geneeskunde, waarbij de zaden en bladeren voor verschillende doeleinden werden gebruikt.

De ginkgo is ‘tweehuizig’: er bestaan mannelijke en vrouwelijke. De mannelijke bomen zijn vooral populair voor landschapsbeplanting omdat ze geen vruchten produceren. De vrouwelijke bomen krijgen vruchten die een onaangename geur kunnen afgeven wanneer ze rijp zijn. Het zijn de bladeren die bioactieve stoffen, waaronder flavonoïden en terpenoïden, bevatten. Daar worden supplementen van gemaakt.

Waarom is ginkgo biloba goed voor je?

Ginkgo is een oeroude boom. Al eeuwen geleden werd ontdekt dat het blad van de boom ingezet kan worden voor gezondheidsdoeleinden. Het komt in verschillende traditionele geneeswijzen terug.
We weten in elk geval dat dagelijks gebruik van 120 mg (of meer) ginkgo biloba:
●    Is goed voor het zenuwstelsel en gunstig voor een goede geestelijke balans*
●    Het is een antioxidant, die beschermen tegen vrije radicalen*.
●    Helpt bij het behoud van een goede cognitieve functie, zoals het geheugen*.
●    Ginkgo biloba extract ondersteunt de bloedcirculatie*.
●    Is goed voor het gezichtsvermogen en gehoor*.
* Toelatingsprocedure voor deze gezondheidsclaim loopt nog.

Ginkgo biloba supplementen

Bij een boom die al zo lang bestaat kun je je voorstellen dat de populariteit van het supplement groot is. Zo is Ginkgo biloba extract van APB een puur supplement, zonder onnodige vul- en smaakstoffen. Ginkgo biloba bladeren bevatten flavonoïden.

Ginkgo biloba supplementen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over Ginseng