Menu
Winkelwagentje

Kleefkruid supplementen

Kleefkruid, ook wel bekend als 'klis', is een inheemse plant die veel voorkomt in Europa. Het groeit vaak gewoon als onkruid in de berm. Kleefkruid heeft een aantal fijne eigenschappen en is dan ook een populair supplement. Lees er alles over.
APB Kleefkruid capsules. Kleefkruid (Galium aparine) is een kruid dat over de hele wereld voorkomt: in Europa, Noord-Amerika, Azië, Groenland en Australië. Kleefkruid wordt beschreven als een eetbaar onkruid of een wilde bloem. Het is een plant uit de sterbladigenfamilie. Het wordt verwerkt in sup..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
1 - 1 van 1 (1 pagina's)

Kleefkruid: plakkerig onkruid of topper uit de tuin?

De wetenschappelijke naam van kleefkruid is 'Galium aparine.' Kleefkruid behoort tot het plantengeslacht Galium en staat bekend om zijn kenmerkende eigenschap van kleverige haren op de stengels en bladeren. Het is een éénjarige plant met kleine groene bladeren die in kransen rond de stengel zijn gerangschikt. De stengels en bladeren zijn bedekt met minuscule haartjes die kleverig zijn. Hierdoor blijven ze makkelijk kleding of een dierenvacht hangen. Hier komt de naam 'kleefkruid' vandaan.

Kleefkruid supplementen

Kleefkruid groeit wild en kan zich gemakkelijk verspreiden in tuinen, bermen en andere open gebieden. Het gedijt goed in vochtige en schaduwrijke omgevingen. Vee snoept vaak van het kruid, paarden vinden het vaak echt een traktatie.

Van kleefkruid wordt het hele plantje gebruikt. Het wordt soms gedroogd, maar dat hoeft niet per se. Ook van de verse plant kan een concentraat gemaakt worden.

Waarom is kleefkruid goed voor je?

Een lastig onkruid, dat zich ook nog eens snel weet te verspreiden. Kleefkruid lastig? Nou nee, het is een populair supplement, onder andere om de volgende redenen:

  • Het ondersteunt de reinigende werking van de lever*
  • Kleefkruid is een antioxidant*

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Unie

Zijn er bijwerkingen?

In principe is kleefkruid veilig in gebruik. Het is een relatief nieuw supplement. Daardoor wordt er nog veel onderzoek gedaan naar de werking en veiligheid. Om die reden raden we het gebruik van kleefkruid supplementen tijdens zwangerschap of het geven van borstvoeding af. Overleg in die gevallen in elk geval met een arts.

Supplementen zijn een aanvulling op goede voeding en een gevarieerd dieet. Ze dienen nooit ter vervanging hiervan.

Kleefkruid supplementen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over knoflook