Menu
Winkelwagentje

Olijfblad supplementen

Olijfblad, afkomstig van de wilde olijfboom (Olea europaea), is een blad dat al eeuwenlang wordt erkend vanwege zijn historische en culturele betekenis, in verschillende culturen. Lees alles over olijfbomen en olijfblad supplementen.
Olijfblad extract capsules
Nieuw
Brand: APB Holland
APB Olijfblad extract capsules. De olijfboom is een veelvoorkomende plantensoort, die een van de belangrijkste cultuurgewassen van het Middellandse Zeegebied is. Olijven zijn steenvruchten waardoor deze botanisch gezien tot het fruit behoren. Duizenden jaren geleden is de mens olijfbomen gaan cul..
€24,95
Excl. BTW:€22,89
1 - 1 van 1 (1 pagina's)

Olijfblad: één van de parels van olijfbomen

De olijfboom is inheems in het Middellandse Zeegebied. Oorspronkelijk was de boom ‘wild’, nu worden ze gekweekt in landen met een mediterraan klimaat. Denk aan Spanje, Italië, Griekenland en delen van Noord-Afrika. De boom staat bekend om zijn duurzaamheid en het vermogen om te overleven in droge en warme omgevingen.

De vruchten van de boom, olijven, kun je eten (nadat ze in gezout water hebben gelegen). Ook worden ze gebruikt om olijfolie van te maken. Olijfolie wordt ook regelmatig ingezet als dragerolie, waar dan andere werkzame stoffen aan worden toegevoegd. Het kan bijvoorbeeld een dragerolie voor cbd zijn.

De olijfboom heeft historisch gezien veel culturele betekenis. Ze horen bij de oudste gecultiveerde bomen ter wereld, met een geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren. Olijfbomen kunnen bovendien erg oud worden, sommige worden zelfs geschat op meer dan duizend jaar oud. In veel beschavingen wordt de olijfboom geassocieerd met vrede, welvaart en vruchtbaarheid. Olijfbladeren zijn symbolisch gebruikt in ceremonies, kunst en religieuze rituelen.

Waarom is olijf goed voor je?

Olijven zijn lekker, net als olijfolie. De laatste heeft veel toepassingen: je kunt ermee koken, maar ook op je huid en haar gebruiken.

Olijf heeft een aantal heel fijne gezondheidsvoordelen:

 • Het helpt het (natuurlijk) afweersysteem van de lichaamscellen
 • Olijf draagt bij aan behoud van gezonde luchtwegen
 • Ook is het goed voor een normale maag-darmfunctie
 • Het is een antioxidant
 • Olijfblad is gunstig voor de bloeddruk
 • En draagt bij aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel
 • Het is goed voor het hart

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Olijfblad in supplementen

Je vindt het kleine, grijsgroene olijfblad in supplementen. In het blad zit de stof oleuropeïne. Daarnaast bevat olijfblad onder andere secoiridoïden en flavonoïden. De supplementen worden meestal gemaakt volgens een vast proces.

 • De bladeren van gezonde olijfbomen worden geoogst.
 • In de meeste gevallen worden de bladeren gedroogd, maar ook van verse olijfbladeren kan een tinctuur gemaakt worden. Van gedroogd olijfblad kun je ook thee zetten.
 • Na het drogen worden de bladeren verkleind tot kleinere stukjes, bijvoorbeeld door ze te malen tot poeder.
 • Een andere manier om olijfblad te verwerken is door middel van extractieprocessen. Hierbij worden verschillende oplosmiddelen of extractiemethoden gebruikt, zoals water, ethanol of andere natuurlijke oplosmiddelen.
 • Het overgebleven extract of poeder van olijfblad kan worden verwerkt tot verschillende vormen van supplementen, zoals capsules, tabletten, poeders of vloeibare extracten. Tijdens dit proces kunnen eventueel andere ingrediënten worden toegevoegd om stabiliteit en dosering te waarborgen.
 • Een goede fabrikant voert tijdens elke fase van het proces kwaliteitscontrole uit, om ervoor te zorgen dat het eindproduct voldoet aan de vereiste normen voor zuiverheid en veiligheid. Uiteraard is dat bij onze merken ook het geval.

Je vindt olijfblad bijvoorbeeld in de olijfblad capsules van APB Holland.

Olijfblad supplementen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over Quercetine