Menu
Winkelwagentje

Sint-janskruid supplementen

Sint-janskruid, ook bekend als Hypericum perforatum, is een kruidachtige plant die wijdverspreid groeit in verschillende hoeken van de wereld. Het is ook een populair supplement, mede vanwege het effect op de gemoedstoestand.* Lees alles over Sint-janskruid supplementen en hoe je ze bestelt. * Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie
Sint Janskruid extract capsules
Nieuw
Brand: APB Holland
APB Sint Janskruid extract capsules. Het sint janskruid, ook wel bekend als de ‘Hypericum Perforatum’, behoort tot de familie Hypericaceae en is een van de oudste en meest onderzochte kruiden. Het gebruik ervan is zelfs beschreven door Hippocrates. Sint janskruid is een plant met kenmerkende gele ..
€24,95
Excl. BTW:€22,89
1 - 1 van 1 (1 pagina's)

Sint-janskruid: een sterke, veelzijdige plant

Sint-janskruid groeit op veel plekken in de wereld, waaronder Europa, Noord-Amerika en delen van Azië. Deze overblijvende plant heeft opvallende gele bloemen, elk met vijfpuntige bloemblaadjes en talrijke gele meeldraden. Opvallend zijn de doorzichtige punten die vaak opduiken op de bloembladen van het Sint-janskruid. Deze aanraking voegt een extra dimensie toe aan zijn botanische identiteit: ‘perforatum’.

Sint-janskruid is een sterke vaste plant die gedijt op droge en zanderige ondergronden, tussen weelderige weiden en langs doorgangswegen. Het wordt ook wel gezien als onkruid, vooral in bepaalde regio's waar het zich snel verspreidt en andere inheemse planten verdringt. Het heeft de neiging om zich goed aan te passen en kan in sommige gebieden best wat woekeren.

Wie is Sint Jan eigenlijk?

De plant draagt een eeuwenoude geschiedenis bij zich, onder andere in traditionele gebruiken en rijke folklore. De naam, geleend van Sint Jan de Doper, verbindt het met het Sint-Jansfeest dat zich op 24 juni afspeelt. Dit is de tijd waarin de gele bloemen op hun hoogtepunt zijn. Een tijd die zijn wortels heeft in culturen waar het kruid vroeger werd opgehangen als afschrikmiddel voor duistere krachten.

Sint-janskruid kan overigens schadelijk zijn voor bepaalde dieren, vooral vee en paarden. Het kruid bevat verbindingen genaamd hypericine en hyperforine, die in sommige gevallen fototoxische reacties kunnen veroorzaken bij dieren die het kruid eten. Dit kan leiden tot huidaandoeningen en gevoeligheid voor zonlicht. Daarom wordt aanbevolen om dieren weg te houden van gebieden waar Sint-janskruid groeit, vooral als het als voer beschikbaar is.

Sint-janskruid supplementen

De bloembladeren van Sint-janskruid produceren olieachtige stoffen van roodachtige tinten. Het zijn deze stoffen die je tegenkomt in kruidengeneeskunde en traditionele ambachten.

Het kruid bevat verschillende werkzame stoffen die bijdragen aan zijn eigenschappen. Enkele van de belangrijkste stoffen zijn eerdergenoemde hypericine, hyperforine en flavonoïden. Hypericine en hyperforine worden vaak geassocieerd met de mogelijke effecten van Sint-janskruid op de gezondheid. Flavonoïden zijn een groep van plantaardige verbindingen die natuurlijk voorkomen in veel planten en kunnen bijdragen aan de algehele samenstelling en mogelijke voordelen van Sint-janskruid.

In feite kun je Sint-janskruid ook vers gebruiken. Je kunt het pletten of drogen en op die manier gebruiken. Je weet dan niet precies hoeveel werkzame stoffen je binnenkrijgt en hoe je dat bijstelt. Daarom zijn supplementen veiliger, ook met het oog op bijwerkingen.

APB Holland heeft fijne Sint-janskruid capsules.

Waarom is Sint-janskruid goed voor je?

Met zo’n rijke geschiedenis is het natuurlijk interessant om te weten wat Sint-janskruid supplementen doen voor je lichaam.

  • Sint-janskruid is gunstig voor een goede geestelijke balans
  • Het werkt opbeurend
  • Voor een gunstige invloed op de slaapfunctie
  • De supplementen zijn goed voor de darmwerking
  • Het voedt en beschermt de huid
  • Sint-janskruid heeft een verzachtende invloed op de keel
  • En is goed voor de nierfunctie en urinewegen
  • goed voor de galfunctie

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Mogelijke bijwerkingen

Het gebruik van Sint-janskruid kan verschillende mogelijke bijwerkingen hebben. Zo kan het de werking van enkele geneesmiddelen verzwakken, waaronder belangrijke medicijnen zoals bepaalde antidepressiva, hartmedicatie en antistollingsmiddelen. Dit kan de effectiviteit van deze medicijnen verminderen en kan potentiële risico's met zich meebrengen.

Ook kan het gebruik van Sint-janskruid, samen met bepaalde antidepressiva of andere geneesmiddelen die de stof serotonine beïnvloeden, leiden tot verhoogde bijwerkingen gerelateerd aan serotonine.

Bovendien kan het gebruik van Sint-janskruid in enkele gevallen de gevoeligheid voor zonlicht verhogen, vooral bij hoge doseringen. Andere mogelijke bijwerkingen zijn slapeloosheid, angst, een droge mond, duizeligheid, slechte spijsvertering, vermoeidheid, hoofdpijn en seksuele disfunctie.

We raden aan om advies in te winnen bij een zorgverlener voordat je Sint-janskruid gebruikt, om mogelijke interacties en bijwerkingen te controleren.

Sint-janskruid supplementen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over Valeriaan