Menu
Winkelwagentje
Marjolein (Origanum majorana) 10 ml

Marjolein (Origanum majorana) 10 ml

€10,13
€11,25
Excl. BTW: €8,37
  • Voorraad: In voorraad
  • SKU: 0330D
  • EAN: 8715542002925
  • Levertijd: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.
De geur heeft een warme, houtachtige en kruidige aroma. Het kan gebruikt worden als een sfeervolle geur, voor de verzorging van de huid, de ademhaling, de bloedsomloop en het ontspannen van de spieren en gewrichtsbanden.

Extractie, kleur en geur: Deze tekst beschrijft de stoomdestillatie van de verse bloeiende plant. Het resultaat is een lichtgele of amberkleurige, dunne vloeistof met een warme, houtachtige en kruidige geur. De botanische naam van deze plant is Origanum majorana.

Land van herkomst: Deze plant komt uit Egypte.

Inzetbaarheid: Deze olie kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, zoals het creëren van een sfeervolle geur, voor de huid, longen/luchtwegen, circulatie, spieren & banden, en voor psychisch, emotioneel en spiritueel welzijn.

Gebruiksadviezen: Er zijn verschillende manieren om deze olie te gebruiken. Voor verdamping kun je een of enkele druppels naar wens in een diffuser of op een aromasteen doen. Voor gebruik op de huid, meng 2-6% van de olie met een geschikte basis. Op kleine lokale plekken kan tot 10% van de olie gebruikt worden. Voor baden, voeg 1-2 druppels toe aan een voetbad, 2-4 druppels aan een zitbad, of maximaal 6 druppels aan een volbad. Meng de olie altijd eerst met een emulgator of neutrale badolie. Voor stoombaden, voeg 1-4 druppels toe. Voor ouderen wordt aanbevolen om 50-75% van de bovengenoemde dosering te gebruiken.

Tijdens het eerste trimester van de zwangerschap wordt alleen verdamping aanbevolen. Daarna kan 50-75% van de hierboven genoemde dosering gebruikt worden. Voor kinderen gelden de volgende doseringen: 0-2 jaar alleen onder begeleiding van een expert, 2-7 jaar 25-50% van de aanbevolen dosering voor volwassenen, en 7-12 jaar 50-75% van de aanbevolen dosering voor volwassenen.

Contra-indicaties: Het gebruik van extreem hoge doses van deze olie kan overdag slaperigheid veroorzaken. Bij lage bloeddruk wordt het afgeraden om deze olie te gebruiken voor lichaamsmassages of volbaden. In dat geval kan de olie alleen worden verdampt of lokaal worden toegepast op kleine gebieden.

Reviews Over Marjolein (Origanum majorana) 10 ml

  • (0)

Totaal Reviews (0)
Klik hier om een review te schrijven over dit product.