Menu
Winkelwagentje

Dutch Harvest, eerlijke hennepthee

Dutch Harvest wil haar heerlijke, gezonde en heilzame hennepthee met iedereen delen. Maar de missie is groter: De herontdekking van de kracht van Hennep.
Dutch Harvest simply hemp Bio
onze tip!
Brand: DutchHarvest
Simply hemp is een biologische thee zonder toevoegingen, 100% pure hennepthee Pure hennepthee voor ultieme ontspanning.Simply Hemp is de meest pure en krachtige hennepthee van Dutch Harvest. Deze thee bevat 100% hennepblad en -bloem. Een milde, lichtzoete thee met een mooie groengele kleur e..
Vanaf €4,10
Excl. BTW:€4,54
Dutch Harvest Sleepy Hemp thee Bio
onze tip!
Brand: DutchHarvest
Sleepy Hemp thee van Dutch Harvest is een heerlijke zachte thee met hennep en de ontspannende kruiden valeriaan, hop, anijs, kamille en lavendel. Sleepy Hemp thee van Dutch Harvest is een heerlijke zachte thee met hennep en de ontspannende kruiden valeriaan, hop, anijs, kamille en lavendel. De th..
Vanaf €4,10
Excl. BTW:€4,54
Brand: DutchHarvest
Een ontspannende en verfrissende kruidenmix met hennep, kamille, pepermunt, gember, lindebloesem en goudsbloem Een toegankelijke kruidenmelange met hennep als basis en rustgevende kruiden voor extra ontspanning. Munt en gember geven deze gezonde thee een frisse noot, waardoor die gekoeld ook heer..
Vanaf €4,10
Excl. BTW:€4,54
Brand: DutchHarvest
Hemp en Turmeric van Dutch Harvest, een biologische melange van hennepblad, kurkuma met o.a gember en vlierbloessem. De meest vurige melange van Dutch Harvest met milde hennep en pittige, goudgele kurkuma brengt diepe ontspanning voor lichaam en geest. Deze verrassende combinatie van twee kr..
Vanaf €4,10
Excl. BTW:€4,54
Brand: DutchHarvest
De hennep Chai brengt Ayurvedische specerijen samen met Groningse hennep tot een kruidige, lichtzoete melange waarvan je op elk moment van de dag kunt genieten. De prikkelende Chai kruiden geven je een warm gevoel en een lekkere oppepper. Door het frisse citroengras is deze Hemp Chai ook lekker ..
Vanaf €4,10
Excl. BTW:€4,54
Dutch Harvest thee assortiment
9 % korting
Brand: DutchHarvest
Het complete Dutch Harvest thee assortiment extra voordelig als set. Geniet van alle heerlijke smaakcombinaties van Dutch Harvest. Klompen, tulpen en kaas: allemaal typisch Nederlandse producten. Nu, voegen we aan dit rijtje ook hennepthee toe van het typisch Nederlandse merk: Dutch Harvest. Een..
€22,50 €24,75
Excl. BTW:€20,64
1 - 6 van 6 (1 pagina's)

Duurzame hennepproducten

Dutch Harvest oprichter Esther Molenwijk maakte zich in haar werk als duurzaamheidsadviseur hard voor het gebruik van duurzame, lokale grondstoffen, het tegengaan van klimaatverandering en de verschuiving naar een meer plantaardig dieet.

Steeds vaker kwam zij de hennepplant tegen als duurzame grondstof voor bijvoorbeeld bouwmaterialen, textiel en voeding. Zij reisde verschillende hennep bedrijven en congressen af met de vraag: hoe kunnen we de kracht van hennep weer gaan inzetten voor een duurzame en gezonde samenleving?

Er bleek nog veel onbekendheid bij het publiek te bestaan over hennep. En vaak werd het toch geassocieerd met marihuana. Toen bleek dat de bladeren en bloemen van de hennep niet gebruikt werden, maar wel een heerlijke en gezonde thee maakten, was het idee al snel geboren: hennepthee als smakelijke herontdekking van het gewas.

Op de verpakking en in alle communicatie vertellen zij het verhaal van deze plant. Zo verspreiden ze de hennep-missie met elk pakje thee.

Biologische hennepthee: puur en vier melanges

Dutch Harvest verpakt hun hennepthee puur, en in vier verschillende melanges. Deze melanges zijn zorgvuldig samengesteld in samenwerking met theesommelier Karlijn Dapper.
Alle theeën zijn 100% biologisch gecertificeerd. Bovendien worden er alleen échte kruiden gebruikt. Dus geen kunstmatige smaakstoffen, geen suikertjes, geen… niets! Da’s wel zo lekker.

De smaak? Veel mensen omschrijven de pure hennepthee als een ‘milde, lichtzoete variant van groen thee’. Hij heeft bovendien een licht prikkeltje aan het eind, dat een aangename nasmaak geeft.
Natuurlijk is deze hennepthee (officieel: ‘hennep-Infusie’) van nature vrij van cafeïne/ theïne. Daar lig je dus niet wakker van!

Sleepy Hemp, met valeriaan, hop en anijs
Hemp & Kurkuma, met kurkuma, gember en vlierbloessem
Hemp & Herbs, met kamille, gember en lindebloesem
Hemp Chai, met Ayurvedische kruiden specerijen
Simply Hemp, puur en zonder toevoegingen

Wist je trouwens dat hennep een duurzaam gewas is om te telen?

De hennepplant heeft geen bestrijdingsmiddelen nodig, want hij overwoekert met gemak het onkruid. Bovendien kan hennep met weinig water toe. Hennep is een zeer snelgroeiend gewas: het groeit tot meer dan 3 meter in 100 dagen.
Hennep heeft tevens een zeer hoge CO2 opname per hectare. Bovendien heeft de plant diepe wortels waardoor zij de bodemstructuur verbetert.

Ook de verpakking is duurzaam

Ook over de verpakking is diep nagedacht, met als resultaat een heuse HOW design award.

Het papier voor de verpakking wordt gemaakt uit landbouwafval.

Vanuit het motto “de natuur kent geen afval” maakt PaperWise papier van landbouwafval. Denk dan bijvoorbeeld aan de resten die overblijven bij de suikerriet productie. Op deze manier komen van dezelfde landbouwgrond en zelfs van hetzelfde gewas twee producten: voedsel én grondstof voor papier. Daarmee heeft het papier zelfs nog een aanzienlijk lagere eco-footprint dan FSC papier of gerecycled papier. En zo zijn er dus geen bomen nodig. Uitstekend materiaal dus voor een duurzame verpakking.

De verpakking, zonder het sluitclipje,  kan dus bij het GFT afval Het volgende merk is Flora Manufacturing Distribution (FMD) producent van Udo's Choice en Flor'Essence