Menu
Winkelwagentje

Natuurlijke oliën van Volatile

Natuurlijke oliën van Volatile, ook bij Natuurvoordeel. Volatile levert uitsluitend 100% natuurlijke oliën en aromamengsels en daarnaast ook huidverzorgingsproducten verrijkt met essentiële oliën zoals rozemarijn, lavendel, laurier, roos en sandelhout: puur natuur dus!
Kies uit heerlijke badolie, bodymilk, douchegel en massageolie luisterend naar de veelzeggende namen als: Bij stress, Ontspanning, Morgenfris, Relief, Relax, Vitaliteit, Winning Mood, Ylang Ylang en Zonnewarmte.


Waarom juist natuurlijke oliën?

Natuurlijke oliën, ook wel plantaardige of etherische oliën, zijn vrij van synthetische en chemische elementen en worden gewonnen door middel van stoomdestillatie. Hierdoor zijn essentiële oliën uiterst geconcentreerd. Vanwege de vele moleculesoorten hebben etherische oliën vaak een heilzame werking op de psyche en vermengd met een basisolie of een draagolie ondersteunen ze het lichaam bij de afweer tegen allerlei huidproblemen. Ze stimuleren het zelfhelend vermogen en leveren een bijdrage aan een goed gehydrateerde en verzorgde huid.

Duurzame en kwalitatief hoogwaardige oliën

Al vanaf 1992 importeert Volatile uitsluitend kwalitatief, hoogwaardige en 100% zuivere oliën. De bloemen en planten worden verbouwd en geoogst in verschillende landen van over de hele wereld. Daar waar mogelijk biedt Volatile ook een biologisch gecertificeerde oliën aan of oliën uit een duurzame winning. Alle natuurlijke oliën zijn getest en beoordeeld op zuiverheid. Elke olie ondergaat een fysisch, organoleptisch en gaschromatografisch onderzoek. Oftewel: Elke olie wordt op uiterlijk, geur en samenstelling gecontroleerd. Volatile producten zijn niet getest op dieren. De kwaliteit van Volatile is aantoonbaar: indien gewenst verstrekken wij de uitkomsten van de gaschrometografie. De garantie voor een uitstekende kwaliteit.

Bekijk alle natuurlijke oliën en andere huidverzorgingsproducten. Ontdek de verzorgende en de helende kracht van de natuur. Geniet van de aroma’s en de zuivere werking van Volatile. Bestel direct online in onze webshop.

Doseringsschema etherische oliën

Hieronder vindt je het doseringsschema voor het veilig gebruik van etherische oliën.

Dosering: hoe veel druppels heb ik nodig?

De normale verdunning is 2% dat wil zeggen 2 druppels essentiële olie op 5 ml basisolie. Essentiële oliën mogen tijdens de zwangerschap uitsluitend gebruikt worden na raadpleging van je arts of aromatherapeut. Aanbevolen wordt uitsluitend zwakke oplossingen (1% of minder) van oliën te gebruiken die geschikt zijn om tijdens de zwangerschap te gebruiken.
Ook voor ernstig zieken, kinderen en ouderen dient een zwakke oplossing gebruikt te worden.

Gebruik:

 • 0,25% voor baby’s (eerste drie maanden)
 • 1% voor gezicht en voor kinderen onder de 6 jaar
 • 2% voor lichaam
 • 5% voor therapeutisch gebruik

 • 1 ml = 20 druppels essentiële olie – afhankelijk van de dikte van de olie
 • 10% van 1 ml = 2 druppels
 • 5% van 1 ml = 1 druppel
 • 5% van 20 ml = 20 druppels ( 20 ml x 20 dr = 400 x 5% = 20 druppels)

Dosering gebruik essentiële olie bij kinderen:

Over het algemeen is het veilig één druppel essentiële olie te gebruiken per 12 kg lichaamsgewicht:

 • 6 – 12 kg: 1 druppel essentiële olie
 • 12- 25 kg: 2 druppels essentiële olie
 • 25- 38 kg: 3 druppels essentiële olie
 • 38- 50 kg: 4 druppels essentiële olie


LET OP: Essentiële olie dienen altijd opgelost te worden in neutraal badolie alvorens toe te voegen aan het badwater. Geschikte oliën voor kinderen zijn: roomse kamille, mandarijn, lavendel en roos.

Contra-indicaties

Epilepsiepatiënten dienen een arts of aromatherapeut te raadplegen alvorens essentiële oliën te gebruiken. Citrusoliën verhogen de gevoeligheid voor de zon; mijd zon en zonnebanken gedurende 12 uur na gebruik.
Rozemarijn kan een goede nachtrust verstoren, daarom wordt aangeraden deze olie niet na 6 uur ’s avonds te gebruiken. Raadpleeg bij gebruik van homeopathische medicijnen je homeopathische arts, homeopaat of aromatherapeut alvorens je essentiële oliën gebruikt. Het is bekend dat pepermunt en eucalyptusoliën de werking van homeopathische medicijnen kan tegengaan. Vermijd het gebruik van alcohol na het gebruik van Scharlei, dit kan nare dromen veroorzaken.

Contra-indicaties aromatherapie massage

Bij ernstige ziektes o.a. kanker, hartproblemen, raadpleeg altijd eerst een aromatherapeut of huisarts. Bacteriële of virale infecties zoals longontsteking, griep of koorts. Kort na ernstige operaties. Bij open wonden en ontstekingen. Misselijkheid.

Veiligheidsvoorschriften

Houd essentiële oliën weg van kinderen en huisdieren en gebruik essentiële oliën nooit inwendig. De oliën van Volatile zijn wel zuiver genoeg om inwendig te gebruiken. Echter Volatile is van mening dat inwendig gebruik niet nodig is om goede resultaten te bereiken, indien je het toch wilt innemen alleen onder deskundig advies van een aromatherapeut. Wij zijn niet verantwoordelijk wanneer er klachten ontstaan na inname van essentiële olie. Met uitzondering van tea tree en lavendel mogen de oliën niet puur op de huid aangebracht worden. Indien essentiële olie irritatie geeft op de huid of per ongeluk in de ogen terechtgekomen is: direct een vette plantenolie zoals olijfolie of zonnebloemolie aanbrengen! Bij abusievelijk inwendig gebruik: direct enkele slokken vette plantenolie of volle melk drinken! Nooit laten braken. Essentiële olie lost het best op in vette plantenolie en de vette plantenolie werkt direct verzachtend. Vervolgens dient altijd een arts geraadpleegd te worden.