Menu
Winkelwagentje

Mineralen

Naast vitamines, zijn mineralen ook erg belangrijk voor de gezondheid. Bekende mineralen en spoorelementen zijn calcium, jodium of magnesium. Deze zijn belangrijk voor de energiestofwisseling, net als vitamines. Je kunt mineralen uit je voeding halen wanneer je een gezond en gebalanceerd dieet hebt. Maar je kan er voor kiezen om aan te vullen met een mineralen supplement. Op deze pagina vind je al onze mineralen supplementen.

Mineralen Supplementen

Je lichaam kan zelf geen mineralen en spoorelementen aanmaken. Daarom is het belangrijk dat je ze binnenkrijgt via je voeding. Denk hierbij aan magnesium, calcium, fosfor, kalium, natrium en chloor. Spoorelementen zijn ook belangrijk, maar je hebt er minder van nodig dan mineralen. Voorbeelden van sporenelementen zijn: ijzer, jodium, koper, zink, selenium, mangaan, molybdeen, chroom en fluoride. Wanneer je op zoek bent naar een geschikt mineralensupplement van hoge kwaliteit, dan ben je bij Natuurvoordeel aan het juiste adres. Wij het verschillende soorten en doseringen te koop.

Wat is de functie van Mineralen en Spoorelementen?

Hieronder zie je een kort overzicht van waar mineralen en sporenelementen zoal belangrijk voor zijn.

  • Magnesium: speelt een rol bij de aanmaak van bot, ondersteunt een normale spierwerking en helpt bij de overdracht van zenuwprikkels.
  • Calcium: is van belang voor de samenstelling en instandhouding van de botten en ondersteunt een goede werking van zenuwen en spieren.
  • Kalium: ondersteunt een normale bloeddruk, is belangrijk voor een normale spierwerking en heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel.
  • Zink: ondersteunt het lichaam bij de opbouw van eiwitten en speelt een rol in weefselgroei en -ontwikkeling. Het zorgt mede voor een goede werking van het immuunsysteem en helpt lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast draagt zink bij aan de normale weerstand tegen stress.
  • Selenium (seleen): functioneert als antioxidant, helpt lichaamscellen beschermen tegen invloeden van vervuiling, zonlicht en andere invloeden van buitenaf.
  • Chroom: helpt het bloedsuikergehalte normaal te houden en is betrokken bij de energiestofwisseling in het lichaam.
  • IJzer: zorgt mede voor een normale werking van het afweersysteem, helpt energie vrij te maken uit de voeding en helpt bij de vorming van hemoglobine (rode bloedcellen bevatten veel hemoglobine). IJzer geeft het bloed zijn rode kleur.
  • Jodium: heeft een belangrijke rol voor de productie van schildklierhormonen, is belangrijk voor de normale groei van kinderen, en is van belang voor het zenuwstelsel en de energiestofwisseling.

Mineralen Kopen - Welke vorm?

Bij Natuurvoordeel hebben we verschillende vormen waarin we mineralen en spoorelementen te koop aanbieden. Zo hebben we capsules en poeder, maar ook druppels en magnesiumvlokken. Bekende merken in ons assortiment zijn Together HealthNataos en APB Holland. Onze mineralen en sporenelementen zijn van hoge kwaliteit en worden goed opgenomen. Ook hebben we een ruime selectie mineralen en spoorelementen die geschikt zijn voor veganisten. Kortom, een uitgekiend assortiment tegen scherpe prijs.

Ben je specifiek op zoek naar Kruiden & Planten? Bekijk dan de volgende pagina, hier kun je alles op het gebied van Kruiden, planten en Ayurvedische supplementen vinden.