Menu
Winkelwagentje

Selenium supplementen

Selenium is een mineraal dat voorkomt in het menselijk lichaam. Het is belangrijk voor een goede gezondheid. Selenium (seleen) is een sporenelement, wat betekent dat het in kleine hoeveelheden nodig is voor het functioneren van het lichaam. Lees over selenium en selenium supplementen.
Biodream Active
onze tip!
Brand: Biodream
Biodream Active Biodream Active bevat verschillende ingrediënten die elkaar aanvullen en gunstig kunnen zijn voor de energiehuishouding. Het bevat een combinatie van onder andere uit soja afgeleide ingrediënten en micronutriënten. Wat doet Biodream Active? Biodream Active bevat een combinatie ..
Vanaf €32,47
Excl. BTW:€45,83
Brand: Biodream
Biodream Zink - Selenium capsules Zink en Selenium dragen bij aan het behoud van goed werkend immuunsysteem. Ze werken uitstekend samen. Biodream Zink–Selenium is een perfecte combinatie van van deze essentiële mineralen! De gezondheidsvoordelen van zink Zink kan niet door het lichaam zelf..
Vanaf €12,12
Excl. BTW:€17,11
Nataos Glutathion posome 60 capsules
onze tip! 15 % korting
Brand: Nataos
Glutathion posome capsules, Verrijkt met Mariadistel-fytosoom, Microbiotica, foliumzuur, molybdeen en selenium. Glutathion is een tripeptide (een klein eiwit) dat is opgebouwd uit drie aminozuren: cysteïne, glutaminezuur en glycine. Het wordt bijna in alle cellen van het lichaam teruggevonden, m..
€48,41 €56,95
Excl. BTW:€44,41
Nataos Immuno Superior AHCC 500mg 30 caps
12 % korting
Brand: Nataos
Een goede immuniteit is belangrijk voor een gezond en vitaal leven. Aan de frontlinie van ons afweersysteem bouwen bepaalde nutriënten actief mee aan het bevorderen van een actief immuunsysteem dat voortdurend waakzaam is om het lichaam te beschermen. In 1984 ontdekten Japanse wetenschappers ee..
€28,99 €32,95
Excl. BTW:€26,60
Nataos Immuno Superior AHCC 500mg 90 caps.
15 % korting
Brand: Nataos
Nataos Immuno Superior AHCC capsules. Ons immuunsysteem houdt indringers als bacteriën en virussen buiten ons lichaam. Weten ze ons toch te bereiken, dan hebben we antistoffen of we maken ze aan. Hiermee blijven we in goede gezondheid. Daarom moeten we ons immuunsysteem zo goed mogelijk ondersteu..
€72,21 €84,95
Excl. BTW:€66,25
Immune support Together 30 caps
onze tip!
Unieke immuun-versterkende formule met vitamines C & D, Zink en Selenium. Alle ingrediënten zijn op basis van voeding verkregen. Door een zorgvuldig productieproces en lage temperaturen, blijven levende enzymen, fytonutriënten, aminozuren, sporenelementen en andere bioactieve co-factoren in de su..
Vanaf €10,47
Excl. BTW:€13,72
De menopauze-formule van Together bevat 22 volwaardige vitamines en mineralen, waaronder vitamine B1, B6, B8, B12 en vitamine D. Alle voedingswaarden zijn afkomstig van voedsel, oceaan bronnen en plantaardige ingrediënten. Tijdens de menopauze draait het allemaal om het behouden van balans. De m..
Vanaf €17,47
Excl. BTW:€22,90
Deze Beautiful hair, skin en nails formule van Together is speciaal ontwikkeld om huid, haar en nagels van binnenuit te voeden. Op basis van 10 zorgvuldig geselecteerde vitamines en mineralen. Op basis van 10 zorgvuldig geselecteerde vitamines en mineralen, waaronder: Niacine (vitamine B3), Zink,..
Vanaf €13,97
Excl. BTW:€18,31
1 - 8 van 8 (1 pagina's)

Seleen of selenium

Selenium is hetzelfde als seleen. Het kan worden gevonden in verschillende weefsels, waaronder de lever. Selenium speelt een rol bij het beschermen van rode bloedcellen en andere cellen tegen beschadiging door vrije radicalen en kan ook helpen om de schade aan celmembranen te verminderen. Bovendien kan selenium zware metalen die soms in voeding terechtkomen minder giftig maken, wat kan helpen om de negatieve effecten ervan op het lichaam te verminderen.

Selenium speelt een rol bij de werking van de schildklier, het immuunsysteem en de reproductie. Het kan bovendien de schade door vrije radicalen verminderen. Selenium kan worden gevonden in voedingsmiddelen zoals noten, volkoren granen, vlees, vis en eieren.

Waarom is seleen goed voor je?

Selenium speelt een belangrijke rol in ons lichaam:

  • Seleen heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
  • Selenium is een antioxidant (ter bescherming tegen vrije radicalen)
  • Het is essentieel voor de productie van schildklierhormonen
  • Seleen draagt bij aan de productie van zaadcellen
  • Selenium is goed voor je haren en goed voor nagels

Selenium supplementen

Selenium supplementen verhogen uiteraard de hoeveelheid selenium in het lichaam. De stof zit in verschillende voedingsmiddelen, maar sommige mensen krijgen misschien niet genoeg binnen via hun dieet alleen. In dat geval kan het nemen van selenium supplementen helpen om het niveau van het mineraal in het lichaam op peil te houden. Zo bevat Nataos Immuno Superior naast AHCC (uit Shiitake) ook selenium

Selenium supplementen kunnen helpen om ervoor te zorgen dat je voldoet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van het mineraal. Met supplementen is de hoeveelheid nauwkeurig te bepalen, doordat je precies weet wat je dagelijks binnenkrijgt. Bovendien werkt seleen heel goed samen met andere stoffen, zoals zink in de Biodream Zink-Selenium capsules of de Together Immune support capsules.

Selenium als antioxidant

Antioxidanten zijn stoffen die schade aan het lichaam voorkomen door vrije radicalen te neutraliseren. Vrije radicalen zijn moleculen met een ongelijk aantal elektronen, wat maakt dat ze instabiel en reactief zijn. Ze kunnen schade veroorzaken aan celmembranen, DNA en andere belangrijke moleculen in het lichaam. Selenium is een antioxidant die helpt om deze schade te voorkomen door vrije radicalen te neutraliseren.

Bovendien kan selenium ook helpen om andere antioxidanten, zoals vitamine E, te herstellen na hun reactie met vrije radicalen.

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Omdat een selenium tekort schadelijk is voor de gezondheid, maar selenium ook niet in onbeperkte mate ingenomen moet worden, is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid een goede richtlijn.

Voor wie / Leeftijd
Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
Mannen

9 -13 jaar
40 mg
14 -17 jaar
60 mg
18 jaar en ouder
70 mg
Vrouwen

9 -13 jaar
40 mg
14 - 17 jaar
50 mg
18 jaar en ouder
70 mg
Zwangere vrouwen
70 mg
Bij borstvoeding
60 mg
Deze aantallen zijn afkomstig van de Gezondheidsraad, met de kanttekening dat er meer onderzoek gedaan moet worden naar de ideale hoeveelheid seleen in onze voeding.

Tekort aan seleen

Een tekort aan selenium kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, afhankelijk van de ernst van het tekort en de duur ervan. Sommige mogelijke symptomen van een selenium tekort kunnen zijn:

  • Moeheid
  • Verminderde weerstand
  • Verminderde spierkracht en spierzwakte.
  • Verminderde schildklierfunctie en problemen met de hormoonbalans.

Deze symptomen kunnen ook kunnen worden veroorzaakt door andere tekorten of problemen. Het is belangrijk om een arts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling.

Te veel selenium kan leiden tot schadelijke niveaus van het mineraal in het lichaam, dus het is belangrijk om de aanwijzingen op de verpakking van je supplement te volgen.

Selenium supplementen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Ben je opzoek naar supplementen met Zink? Bekijk dan de volgende pagina.