Menu
Winkelwagentje
Nataos Krill olie 60 capsules

Nataos Krill olie 60 capsules

€18,66
€21,95
Excl. BTW: €17,12
  • Voorraad: In voorraad
  • SKU: NAOJ354
  • EAN: 5425018280537
  • Levertijd: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.

Nataos Krill olie 60 capsules.

Krill olie is afkomstig van een klein garnaalachtig zeediertje. Het is rijk aan de omega 3 vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Die zijn goed voor je! Lees hier alles over krill olie en de gezondheidsvoordelen.

Wat is krill?

De kleine krill is niet meer dan 5 centimeter lang, maar vormt een gigantische schakel in de wereldwijde voedselketen. Deze kleine, garnaalachtige schaaldieren zijn in feite de brandstof die de motor van de mariene ecosystemen van de aarde aandrijft. Krill voedt zich met fytoplankton, microscopische, eencellige planten die aan het oppervlak van de oceaan drijven en leven van kooldioxide en zonnestralen. Zij vormen op hun beurt het hoofdbestanddeel van het dieet van letterlijk honderden verschillende dieren, van vissen tot vogels en walvissen. Krill olie is een rijke bron van Omega 3 verzadigde vetzuren.

Waarom is krill olie goed voor je?

Krill olie wordt niet gekweekt, maar gevangen. Het is een enorm rijke bron aan omega 3. De vorm van omega 3 die je in krill olie aantreft, is ook nog eens heel goed opneembaar door ons lichaam. De meeste gezondheidsvoordelen van krill olie zitten in de omega 3, met als hoofdbestanddelen de eerdergenoemde DHA en EPA.

DHA:

  • Draagt bij tot het behoud van een normale hersenfunctie (bij een dagelijkse inname van 250 mg per dag)
  • Draagt bij tot het behoud van een normaal gezichtsvermogen (bij een dagelijkse inname van 250 mg per dag)
  • De inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen en hersenen van de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen (bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA en EPA)

DHA en EPA (1,2):

  • DHA en EPA dragen bij tot de instandhouding van normale triglyceridengehalten in het bloed (het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 2000 mg DHA, de aanvullende dagelijkse inname van EPA en DHA mag samen niet meer dan 5 g bedragen)
  • Dragen bij tot het behoud van een normale bloeddruk (3 g per dag)

(Triglyceriden zijn een type vet, of lipiden, die worden gebruikt als bron en opslagplaats van energie in het lichaam.)

De aanvullende dagelijkse inname van EPA en DHA mag samen niet meer dan 5 g bedragen.

Omega’s in krill olie.

Omega 3 vetzuren zijn een groep meervoudig onverzadigde vetzuren die belangrijk zijn voor een bovenstaande functies in het lichaam. De omega 3 vetzuren EPA en DHA komen voor in vis en schaaldieren, zoals vette vis (zoals zalm, tonijn en forel) en schaaldieren (bv. krab, krill, mosselen en oesters). Een ander soort omega 3, ALA genaamd, wordt aangetroffen in andere voedingsmiddelen, waaronder sommige plantaardige oliën (zoals sojaolie en zonnebloemolie). Krill olie is een bron van EPA en DHA. Die vind je ook terug in visolie en visolie capsules. Hoewel krill en visolie beide DHA en EPA bevatten, wordt aangenomen dat de omega 3 vetzuren in krill olie een hogere biologische beschikbaarheid hebben - met andere woorden een hogere absorptiesnelheid in het lichaam - dan visolie. Dat zou te maken kunnen hebben met het feit dat de omega’s in krill olie bestaan uit moleculen die fosfolipiden worden genoemd. In visolie worden de DHA en EPA opgeslagen in de vorm van triglyceriden.

Nataos Krill olie 60 capsules.

De capsules maken het makkelijk om de krill olie dagelijks te doseren. De krill olie in de capsules is MSC gecertificeerd* en wordt geoogst op een milieubewuste manier zonder bijvangsten, door middel van ‘eco-harvesting’. Eco-harvesting betekent dat het visnet tijdens de hele operatie onder water blijft. In plaats van met een sleepnet te zwaaien om de vangst aan boord te krijgen, wordt een transportslang aan het uiteinde van het net bevestigd. De apparatuur blijft onder water terwijl een continue stroom water door de slang stroomt, waardoor het levende krill rechtstreeks in het schip wordt gebracht. De Krill Oil Superior van Nataos is gegarandeerd vrij van dioxines, PCB’s en andere zware metalen.

* Het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC) is een keurmerk voor visproducten die afkomstig zijn van duurzame visserij.

Over Nataos.

Nataos is onderdeel van Ojibwa/De Roeck. De Nataos lijn bevat uitsluitend zorgvuldig geselecteerde, natuurlijke producten, bereid volgens unieke hoogwaardige productiemethodes. Er wordt altijd gebruik gemaakt van de beste grondstoffen, gewonnen over de hele wereld. Hierdoor hebben de supplementen de grootste zuiverheid en zijn ze maximaal biologische beschikbaarheid voor het lichaam. De filosofie van Nataos is dat er geen compromis voor de gezondheid gemaakt hoeft te worden. Dat is natuurlijk helemaal waar!

Krill olie capsules kopen.

Krill olie capsules van Nataos zijn verkrijgbaar in een verpakking met 60 capsules en in een voordelige verpakking mer 120 capsules. Bij Natuurvoordeel koop je de mooie producten van Nataos snel en gemakkelijk online. Zo heb je je krill olie capsules snel in huis! Vragen over de Nataos krill olie kopen, over het product of een bestelling? Neem gerust contact met ons op.

Samenstelling:
Krill Oil Superior bevat per 2 capsules:
__________________________________________________________________________
Krill Olie (Euphausia superba)                                                               1180 mg
_______________________________________________________________________________
Ingrediënten:

Krill Olie (Euphausia superba),
Capsule (visgelatine, glycerol, water)
___________________________________________________________________________________

VOEDINGSWAARDEPER 100 GPER  2 CAPS
Energie3515 kJ
(855 kcal)
41,74 kJ
(10,09 kcal)
Vetten95 g1121 mg
Waarvan verzadigde vetten16 g   189 mg
Koolhydraten0 g0 g
Waarvan Suikers   0 g0 g
Eiwitten0,02 g0,24 mg
Zout0 g0 mg
Fosfolipiden58 g684 mg
Omega 3 Vetzuren32 g377 mg
EPA1   19 g224 mg
DHA29 g106 mg
Astaxanthine0,0011 g110 µg
Choline38 g94 mg


Dosering:

Neem 2 maal per dag een capsule.

Verpakking:

60 capsules, voldoende voor 1 maand

Reviews Over Nataos Krill olie 60 capsules

  • (4)

Totaal Reviews (2)
Klik hier om een review te schrijven over dit product.


Gerelateerde artikelen