Menu
Winkelwagentje

Nimavert

Eetbare insecten en insectensnacks

Nimavert is ontstaan na een geanimeerde gesprek tussen Nico Coen en Maarten Debie in de zomer van 2010. Ze vroegen zich af waarom er wereldwijd zoveel insecten worden geconsumeerd, terwijl men in West-Europa daar heel anders tegenaan kijkt. Enig speurwerk en heel wat brainstormsessies later besloten ze dat de beste oplossing was om gewoon zelf de handen uit de mouwen te steken en verschillende soorten insecten te gaan kweken. Inmiddels is Nimavert één van de toonaangevende bedrijven op het gebied van eetbare insecten en producten waarin insecten zijn verwerkt.

Onderzoek en ontwikkeling

Wat is het resultaat tot nu toe? Zes jaar lang trial and error. Eind 2016 besloot men om toch niet zelf insecten te gaan kweken, maar deze te gaan verwerken in voedingsproducten. Men besliste om voorlopig enkel te werken met meelwormen. Dat betekende de oprichting van Nimavert. Na veel testen en proeven, ontwikkelde ze enkele producten op basis van meelwormen. Eind 2019 kwam de overname van Little Food, dat een volledig aanbod producten met krekels had. Het aperitiefverhaal is voor nu compleet, maar men blijft verder zoeken naar nieuwe producten.

Missie van Nimavert

De naam Nimavert is een combinatie van de voornamen van de zaakvoerders, Nico en Maarten, en het Franse woordje vert. Dat laatste kan je fonetisch ook interpreteren als vers (worm) en uiteraard ook gewoon als vert (groen en ecologisch).

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de smaak van insecten

Nimavert is er voor iedereen die nieuwsgierig is naar de smaak van insecten en die ervan overtuigd is dat ook insecten een plaats verdienen in ons dieet. Insecten, en vooral meelwormen, zijn immers een alternatieve, ecologische bron van en alternatief voor eiwitten, vitamines en mineralen. Producten en gerechten op basis van insecten hoeven er overigens ook helemaal niet vreemd uit te zien of ingewikkeld te zijn. Het enige wat telt is de smaak.

Krekels op verschillende manieren

Op dit moment omvat het assortiment producten van krekels, sprinkhanen en meelwormen. De krekels zijn vooral verwerkt in Chirpsies, een verantwoord alternatief voor (aardappel) chips, en in Choco krekels. De Choco krekels zijn gedroogde krekels ingepakt in een jasje van verrukkelijke, Belgische, chocolade.

Ons volgende merk is Osimagnesium, Badvlokken met magnesium.


Merk: Nimavert
Insecten als voedselVelen van ons eten al insecten zonder dat we het weten. Insecten - of delen ervan - worden vaak verwerkt in zogenoemde E-nummers. Bovendien zijn er veel landen in de wereld waar het al heel lang gewoon is om insecten te eten. Ruim 2 miljard mensen eten insecten, volgens de Wereld..
€49,95 €61,14
Excl. BTW:€45,83
Merk: Nimavert
Het gezonde alternatief voor klassieke chips voor de TV! Crunchy krekel chirpsies zullen je verrassen met hun aangename smaak en meer dan 25% eiwitten. Wist je dat krekels eten hartstikke lekker én gezond is? En dat niet alleen: het is ook nog eens heel goed voor het milieu! Je moet je even over..
€4,95
Excl. BTW:€4,54
Merk: Nimavert
De alternatieve snackbox! Krekel chirpsies zullen je verrassen met hun aangename smaak en meer dan 25% eiwitten. Wist je dat krekels eten hartstikke lekker én gezond is? En dat niet alleen: het is ook nog eens heel goed voor het milieu! Je moet je even over het idee heen zetten, want het is eve..
€13,51 €14,85
Excl. BTW:€12,39
Merk: Nimavert
Crunchy krekel chips je verrassen met hun aangename knoflook smaak. Wist je dat krekels eten hartstikke lekker én gezond is? En dat niet alleen: het is ook nog eens heel goed voor het milieu! Je moet je even over het idee heen zetten, want het is even wennen om kleine kriebelbeestjes op te peuzel..
€4,95
Excl. BTW:€4,54
Merk: Nimavert
De ultieme krekel experience, alle krekel snacks in één pakket. De Belgische firma Nimavert heeft momenteel vier unieke producten waarin krekels zijn verwerkt: Krekeltapenade op basis van aubergineChirpsies: krekel snacks, het gezonde alternatief voor chipsChoco krekels, om lekker te snoep..
€29,95 €35,75
Excl. BTW:€27,48
Merk: Nimavert
Pittige Chripsies krekel chips, gezond alternatief voor gewone chips. Wist je dat krekels eten hartstikke lekker én gezond is? En dat niet alleen: het is ook nog eens heel goed voor het milieu! Je moet je even over het idee heen zetten, want het is even wennen om kleine kriebelbeestjes op te peuz..
€4,95
Excl. BTW:€4,54
Merk: Nimavert
Gedroogde krekels in heerlijke Belgische melk chocolade. Je kunt krekels gekookt, gebakken, gewokt of gefrituurd eten. De smaak van krekels is rijk en nootachtig. Insecten zijn rijk aan eiwitten. De voedingswaarde van een kilo insectenvlees is vergelijkbaar met die van vlees. Er is nu een nieuwe..
€9,95
Excl. BTW:€9,13
Merk: Nimavert
Gedroogde krekels in heerlijke Belgische pure chocolade. Je kunt krekels gekookt, gebakken, gewokt of gefrituurd eten. De smaak van krekels is rijk en nootachtig. Insecten zijn rijk aan eiwitten. De voedingswaarde van een kilo insectenvlees is vergelijkbaar met die van vlees. Er is nu een nieuwe..
€9,95
Excl. BTW:€9,13
Merk: Nimavert
Gedroogde krekels in heerlijke Belgische witte chocolade. Je kunt krekels gekookt, gebakken, gewokt of gefrituurd eten. De smaak van krekels is rijk en nootachtig. Insecten zijn rijk aan eiwitten. De voedingswaarde van een kilo insectenvlees is vergelijkbaar met die van vlees. Er is nu een nieuw..
€9,95
Excl. BTW:€9,13
Merk: Nimavert
Hummus van kikkererwten en gerookte krekelsHummus is een smeuïge en voedzame pasta, heeft zijn oorsprong in het Midden-Oosten en wordt al eeuwenlang gewaardeerd om zijn heerlijke smaak en voedingswaarde. Dit populaire gerecht is in de loop der tijd over de hele wereld verspreid en heeft zijn eigen v..
€5,50 €6,95
Excl. BTW:€5,05
Merk: Nimavert
Verrassende tapenade van aubergine en krekels. Deze tapenade op basis van aubergine bevat een extra ingrediënt: krekels! De krekels geven de tapenade extra smaak, en zorgen voor meer vitamines, antioxidanten, vezels en eiwitten. Smeer deze tapenade op een broodje of op een toastje bij het aperiti..
€5,50 €6,95
Excl. BTW:€5,05
Merk: Nimavert
Eetbare lepels met krekelpoederWat is er makkelijker dan het kunnen opeten van je bestek? Nooit meer afwassen en geen rommel. Met de eetbare lepels van Nimavert zetten we een klein stapje in die richting. Gimmick met een serieuze ondertoonNatuurlijk moet je deze eetbare lepel meer als gimmick zien d..
€4,95
Excl. BTW:€4,54
Merk: Nimavert
Eetbare sprinkhanen, gedroogdRuim 2 miljard mensen ter wereld eten insecten, zoals sprinkhanen, krekels, rupsen, mieren en bijen. (bron: Voedingscentrum). In Nederland zijn eetbare insecten ook in opkomst. Ook eetbare sprinkhanen. Hun voedingswaarde is vergelijkbaar met vlees, ze smaken meer als noo..
€39,95
Excl. BTW:€36,65
Merk: Nimavert
Eetbare insecten: sprinkhanenRuim 2 miljard mensen ter wereld eten insecten, zoals sprinkhanen, krekels, rupsen, mieren en bijen. (bron: Voedingscentrum). In Nederland zijn eetbare insecten ook in opkomst. Ook eetbare sprinkhanen. Hun voedingswaarde is vergelijkbaar met vlees, ze smaken meer als noo..
€22,85
Excl. BTW:€20,96
Merk: Nimavert
Gedroogde meelwormenDe meelworm is een eetbare insectensoort, de Latijnse naam is Tenebrio Molitor. In principe zijn het larven, van de meeltor. Ze ondergaan een complete metamorfose die vergelijkbaar is met vlinders. Het moment waarop meelwormen eetbaar zijn, is vlak voor de coconfase, wanneer ze n..
€21,26
Excl. BTW:€19,50
Merk: Nimavert
Eetbare insecten: meelwormenDe meelworm is een eetbare insectensoort, de Latijnse naam is Tenebrio Molitor. In principe zijn het larven, van de meeltor. Ze ondergaan een complete metamorfose die vergelijkbaar is met vlinders. Het moment waarop meelwormen eetbaar zijn, is vlak voor de coconfase, wann..
€11,99
Excl. BTW:€11,00
Merk: Nimavert
Eetbare insecten: gedroogde krekelsVeel mensen trekken hun neus een beetje op bij de gedachten aan het eten van krekels of andere eetbare insecten. Maar wist je dat insecten al veel als kleurstof in voeding worden gebruikt? In toetjes of snoepjes bijvoorbeeld. Het is helemaal geen slecht idee om aan..
€29,95
Excl. BTW:€27,48
Merk: Nimavert
Eetbare insecten: gedroogde krekelsVeel mensen trekken hun neus een beetje op bij de gedachten aan het eten van krekels of andere eetbare insecten. Maar wist je dat insecten al veel als kleurstof in voeding worden gebruikt? In toetjes of snoepjes bijvoorbeeld. Het is helemaal geen slecht idee om aan..
€16,35
Excl. BTW:€15,00
1 - 18 van 18 (1 pagina's)