Nimavert
Eetbare insecten en insectensnacks
Nimavert is ontstaan na een geanimeerde gesprek tussen Nico Coen en Maarten Debie in de zomer van 2010. Ze vroegen zich af waarom er wereldwijd zoveel insecten worden geconsumeerd, terwijl men in West-Europa daar heel anders tegenaan kijkt. Enig speurwerk en heel wat brainstormsessies later besloten ze dat de beste oplossing was om gewoon zelf de handen uit de mouwen te steken en verschillende soorten insecten te gaan kweken. Inmiddels is Nimavert één van de toonaangevende bedrijven op het gebied van eetbare insecten en producten waarin insecten zijn verwerkt.
Onderzoek en ontwikkeling
Wat is het resultaat tot nu toe? Zes jaar lang trial and error. Eind 2016 besloot men om toch niet zelf insecten te gaan kweken, maar deze te gaan verwerken in voedingsproducten. Men besliste om voorlopig enkel te werken met meelwormen. Dat betekende de oprichting van Nimavert. Na veel testen en proeven, ontwikkelde ze enkele producten op basis van meelwormen. Eind 2019 kwam de overname van Little Food, dat een volledig aanbod producten met krekels had. Het aperitiefverhaal is voor nu compleet, maar men blijft verder zoeken naar nieuwe producten.
Missie van Nimavert
De naam Nimavert is een combinatie van de voornamen van de zaakvoerders, Nico en Maarten, en het Franse woordje vert. Dat laatste kan je fonetisch ook interpreteren als vers (worm) en uiteraard ook gewoon als vert (groen en ecologisch).
Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de smaak van insecten
Nimavert is er voor iedereen die nieuwsgierig is naar de smaak van insecten en die ervan overtuigd is dat ook insecten een plaats verdienen in ons dieet. Insecten, en vooral meelwormen, zijn immers een alternatieve, ecologische bron van en alternatief voor eiwitten, vitamines en mineralen. Producten en gerechten op basis van insecten hoeven er overigens ook helemaal niet vreemd uit te zien of ingewikkeld te zijn. Het enige wat telt is de smaak.
Krekels op verschillende manieren
Op dit moment omvat het assortiment producten van krekels, sprinkhanen en meelwormen. De krekels zijn vooral verwerkt in Chirpsies, een verantwoord alternatief voor (aardappel) chips, en in Choco krekels. De Choco krekels zijn gedroogde krekels ingepakt in een jasje van verrukkelijke, Belgische, chocolade.
Ons volgende merk is Osimagnesium, Badvlokken met magnesium.