Menu
Winkelwagentje
Pompoenpitolie Omega 6 & 9 120 softgels
14 % korting

Pompoenpitolie Omega 6 & 9 120 softgels

€21,45
€24,95
Excl. BTW: €19,68
  • Voorraad: In voorraad
  • SKU: APB18382
  • EAN: 8718868618382
  • Levertijd: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.

APB Omega 6/9 - Pompoenpit olie

Omega 3, omega 6 en omega 9 vetzuren zijn allemaal belangrijke voedingsvetten. Ze hebben allemaal voordelen voor de gezondheid, maar het is belangrijk om het juiste evenwicht tussen deze vetten te vinden. Met de omega 6/9 pompoenpit olie supplementen van APB lukt dat zeker. Lees er alles over.

Wat is pompoenpit olie?

Pompoenpit olie, soms ook ‘pepita olie’ genoemd, is een olie die wordt gewonnen uit de zaden van pompoenen (Cucurbita maxima). Pompoenpitolie is rijk aan gezonde vetten, zoals omega 6 & 9. Een portie pompoenpit olie van 1 eetlepel (15 ml) bevat 14 gram vet, waarvan de meeste afkomstig zijn van meervoudig onverzadigde (omega 6) en enkelvoudig onverzadigde vetzuren (omega 9).

Pompoenpitten ondersteunen de normale functie van de prostaat en de urinewegen.*

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Wat is omega 6?

Net als omega 3 zijn omega 6 vetzuren meervoudig onverzadigde vetzuren. De laatste dubbele binding bevindt zich bij omega 6 op het zesde koolstofatoom van het omega-uiteinde van de vetzuurmolecule. Omega 6 vetzuren zijn essentieel, wat betekent dat we ze via onze voeding binnen moeten krijgen. Ze leveren vooral energie. Het meest voorkomende omega 6 vetzuur is linolzuur, dat het lichaam kan omzetten in langere omega 6 vetten zoals arachidonzuur (AA). Net als EPA (een omega 3) produceert AA eicosanoïden. De eicosanoïden die AA produceert zijn echter meer ontstekingsbevorderend. Ze spelen een rol in het immuunsysteem, maar teveel kan schadelijk zijn.

Wat is omega 9?

Omega 9 zijn enkelvoudig onverzadigde vetzuren, wat betekent dat ze slechts één dubbele binding hebben. Deze bevindt zich op het negende koolstofatoom van het omega-uiteinde van de vetzuurmolecule.

Oliezuur is het meest voorkomende omega 9 vetzuur en het meest voorkomende enkelvoudig onverzadigde vetzuur in onze voeding.

Omega 9 vetten komen veel voor in:

  • Plantaardige en zaadoliën
  • Noten
  • Zaden

Omega’s in verhouding.

Een gezonde verhouding tussen omega 6 en omega 3 vetzuren wordt nog onderzocht, maar lijkt tussen 1:1 en 4:1 te liggen. Studies suggereren echter dat mensen die een typisch westers dieet volgen, een verhouding tussen 15:1 en bijna 17:1 kunnen consumeren.
Geraffineerde plantaardige oliën en voedsel dat in plantaardige oliën is gekookt, bevatten grote hoeveelheden omega 6 vetzuren. Noten en zaden bevatten ook aanzienlijke hoeveelheden omega 6 vetzuren.

Omega 6/9 softgel capsules van APB.

De pompoenpit olie capsules van APB bevatten per stuk 1000 mg pure olie. De aanbevolen dagdosering is 2000 mg. (2 softgels) Daarvan is 1100 mg omega 6 en 480 mg omega 9. De supplementen van APB worden ontwikkeld en gemaakt in Nederland, en bevatten geen toegevoegde bind- of vulmiddelen. Dankzij de zwarte pot blijft de kwaliteit van de softgel capsules hoog; er is geen oxidatie door licht.

Verschil omega 6/9 met omega 3.

Omega 6 verschilt van omega 3. Omega 3 verwijst naar de positie van de laatste dubbele binding in de chemische structuur en die is drie koolstofatomen van de "omega"moleculaire keten. Omega 3 en 6 kunnen niet door ons lichaam worden aangemaakt en worden essentiële vetten genoemd. Omega 9 kan wel door ons lichaam worden aangemaakt.

Omega 3 en 6 zijn meervoudig onverzadigde vetzuren, "onverzadigd" duidt op dubbele bindingen. Hoewel omega 3, 6 en 9 allemaal vetzuren zijn met voordelen voor de gezondheid, verschillen ze allemaal van elkaar wat betreft de positie van hun chemische structuren - dubbele bindingen - en daarom verschillen ze ook in hun eigenschappen en voordelen voor de gezondheid.

Bijwerkingen van pompoenpit olie.

De omega 6/9 uit de capsules van APB is afkomstig uit pompoenpit olie. Bijwerkingen van pompoenproducten zijn zeldzaam, maar kunnen maagklachten, diarree en misselijkheid zijn.
Er is niet genoeg betrouwbare informatie om te weten of pompoen veilig in medische hoeveelheden kan worden gebruikt tijdens zwangerschap of borstvoeding. Neem het zekere voor het onzekere en blijf bij de gebruikelijke hoeveelheden.

APB Omega 6/9 sofgels online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Aanvullende informatie:

Bewaaradvies: Bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Deze niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft.

Dosering: 2 softgels per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd. Hou je aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

De softgels zijn gemaakt met runder gelatine en dus niet geschikt voor vegetariërs. Zoek je Omega vetzuren die wel geschikt is voor vegetariërs? Kijk dan in het assortiment van Udo's Choice, daar zijn alle producten 100% vegan en biologisch.

Ingrediënten:

Pompoenpitolie, runder gelatine

Samenstelling per dagdosering van 2 softgels:

2000mg pure pompoenpit olie
- waarvan Omega 6: 1100mg
- waarvan Omega 9: 480mg

Dosering:

2 softgels per dag

Verpakking:

120 softgels

Reviews Over Pompoenpitolie Omega 6 & 9 120 softgels

  • (0)

Totaal Reviews (0)
Klik hier om een review te schrijven over dit product.