Menu
Winkelwagentje

Pure Mushrooms

Pure Mushrooms paddenstoelen supplementen

Al meer dan 5.000 jaar worden paddenstoelen veelvuldig ingezet in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Hun geheim? Paddenstoelen bevatten nutritionele en unieke eigenschappen voor lichaam en geest. Pure Mushrooms voedingssupplementen brengen moderne technologie samen met eeuwenoude kennis. Alle supplementen zijn biologisch, puur, vegan en op basis van adaptogene paddenstoelen. Ontdek de paddenstoelen capsules met reishi, chaga, lion’s mane en cordyceps. Sterk geconcentreerd met een boost van acerola.

Uit de oerbossen van China

De kracht van Pure Mushrooms supplementen zijn de paddenstoelen zelf. Verder niets. Puur, onbewerkt en rechtstreeks van de oorspronkelijke bron. De bron waar de wijsheid over paddenstoelen geboren is: de oeroude bossen van China. Bossen waar Moeder Natuur eeuwen haar gang heeft kunnen gaan. Midden in deze bossen staan traditionele paddenstoelboerderijen. Boerderijen waar de kunst van het kweken generaties lang is doorgegeven en waar respect en geduld de belangrijkste uitgangspunten zijn. Dankzij hun kennis en inzet groeien de paddenstoelen in hun natuurlijke habitat waar ze de maximale voedingsstoffen tot zich kunnen nemen. Paddenstoelen zijn niet alleen bijzondere verschijningen in de natuur; ze hebben ook een belangrijke functie. Het zijn belangrijke schoonmakers. Alles uit hun omgeving nemen ze op, goede en slechte stoffen. Hierdoor is een schone omgeving, bodem en lucht extra belangrijk. Hoe schoner, hoe beter voor ons.

Hoe worden Pure Mushrooms paddenstoelen gekweekt en tot supplement verwerkt?

Speciaal hiervoor hanteren ze de oude methode van de Traditionele Chinese Geneeskunde. In de oerbossen van China staan speciale paddenstoelboerderijen die deze methode naleven en respecteren. De boerderijen staan hiervoor ver weg van fabrieken, steden en verontreinigde lucht. Ze staan vrij met een optimaal klimaat, schone lucht en bodem. Het beste voor de paddenstoel. Na de kweek gaan ze bij Pure Mushrooms zorgvuldig om met de paddenstoelen om zo niets van de waardevolle stoffen verloren te laten gaan.

Het kweken

Het productieproces begint bij de kweek van de paddenstoel – de basis van alle supplementen. Afhankelijk van de paddenstoel wordt er een houtsoort of natuurlijke voedingsbodem gekozen die voldoet aan de behoefte van de paddenstoel.

  • Chaga: deze paddenstoelen groeien tegen berkenbomen in het noordoosten van China en worden daarom ook wild geoogst.
  • Reishi: natuurlijk gekweekt op massief eikenhout.
  • Lion’s Mane: op een natuurlijke voedingsbodem met biologisch gemengd zaagsel (78%), biologische tarwezemelen (20%), biologisch suikerriet (1%) en natuurlijke limoen (1%).
  • Maitake: op een natuurlijke voedingsbodem met biologisch gemengd zaagsel (70%), biologische tarwezemelen (20%), verse aarde (8%), biologisch suikerriet (1%) en natuurlijke limoen (1%).
  • Cordyceps: op een natuurlijke voedingsbodem van biologische rijst.

Deze voedingsbodems worden rechtstreeks geoogst uit de bossen van China, waarna ze zorgvuldig worden gedroogd en de ‘paddenstoelzaadjes’ (de sporen) worden ingespoten. Hierna is geduld belangrijk. De tijd doet zijn werk, zodat de werkzame stoffen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Het drogen

Nadat de paddenstoelen hun maximale potentie hebben bereikt, worden ze geoogst en onmiddellijk gedroogd. Het drogen gebeurt natuurlijk door de blootstelling aan zonlicht of (voor gevoelige paddenstoelen) met een speciale oven die lage temperaturen kan handelen. Hiervoor wordt een droogoven gebruikt, zodat de temperatuur geregeld kan worden. Om deze droogovens aan te steken gebruikt Pure Mushrooms de gebruikte voedingsbodems van paddenstoelen. Zo gaat er niets verloren.

Na het drogingsproces worden alle paddenstoelen met de hand gecontroleerd. Alleen de beste paddenstoelen komen in de volgende fase terecht waarin ze verwerkt worden tot supplement.

De extractie

Nadat de paddenstoelen volledig gedroogd zijn, worden ze gemalen tot een heel fijn poeder. Hiervoor wordt uitsluitend het vruchtlichaam van de paddenstoel gebruikt. Er wordt geen bodemmateriaal of iets anders meegenomen. Hierdoor zijn de supplementen super schoon. Het poeder vormt de basis voor het verdere proces. Het fijne poeder wordt door middel van heet-water-extractie verwerkt tot een extract. Dit is ook gelijk wat de supplementen van Pure Mushrooms uniek maakt. Een extract is vele malen geconcentreerder dan poeder. Ze bevatten een hogere concentratie aan polysachariden. Dit proces kan vijf tot zeven uur duren.

Waarom wordt er hitte gebruikt tijdens de productie?

  • Belangrijke bestanddelen van de paddenstoel blijven behouden.
  • De bio-beschikbaarheid wordt verhoogd.
  • Vitale stoffen komen vrij uit de paddenstoel, waardoor het voor het lichaam beter mogelijk is om het extract op te nemen.

De kwaliteitscheck

Als laatste stap van het productieproces worden de extracten vanuit China verscheept naar Duitsland en Oostenrijk. Daar worden de extracten getest op kwaliteit, voordat ze verwerkt kunnen worden tot voedingssupplementen.

Ons volgende merk is Searoop, biologische limonadesiropen uit Zeeland.


Pure Mushrooms Bio Lion’s ManeLion’s Mane van Pure Mushrooms: hét supplement ter ondersteuning van je cognitie*. Deze biologische capsules van Pure Mushrooms bevatten het vruchtlichaam extract (11:1) van de Hericium Erinaceus paddenstoel. Pure Mushrooms maakt gebruik van een extractieratio.  11..
Vanaf €16,75
Excl. BTW:€18,30
Pure Mushrooms Bio Lion’s ManeLion’s Mane van Pure Mushrooms: hét supplement ter ondersteuning van je cognitie*. Deze biologische capsules van Pure Mushrooms bevatten het vruchtlichaam extract (11:1) van de Hericium Erinaceus paddenstoel. Pure Mushrooms maakt gebruik van een extractieratio.  11..
Vanaf €30,76
Excl. BTW:€32,06
Pure Mushrooms Reishi capsulesBio Reishi van Pure Mushrooms: hét supplement ter ondersteuning van je immuunsysteem*. Deze biologische capsules van Pure Mushrooms bevatten het vruchtlichaam extract (17:1) van de Ganoderma Lucidum paddenstoel. Pure Mushrooms maakt gebruik van een extractieratio. Wat h..
Vanaf €16,75
Excl. BTW:€18,30
Pure Mushrooms Chaga capsulesBio Chaga van Pure Mushrooms: hét supplement met antioxidatieve eigenschappen. Deze biologische capsules van Pure Mushrooms bevatten het vruchtlichaam extract (10:1) van de Inonotus obliquus paddenstoel.Pure Mushrooms maakt gebruik van een extractieratio. Wat houdt dit i..
Vanaf €16,75
Excl. BTW:€18,30
Pure Mushrooms Cordyceps capsulesBio Cordyceps van Pure Mushrooms: hét supplement ter ondersteuning van je conditie*.  Deze biologische capsules van Pure Mushrooms bevatten het vruchtlichaam extract (9:1) van de Cordyceps Militaris paddenstoel. Pure Mushrooms maakt gebruik van een extractierati..
Vanaf €16,75
Excl. BTW:€18,30
Pure Mushrooms Fit mix bio capsulesBio Fit Mix van Pure Mushrooms: hét supplement ter ondersteuning van je conditie en vitaliteit*. Deze biologische capsules van Pure Mushrooms bevatten het vruchtlichaam extract van Cordyceps, Reishi en Maitake paddenstoelen. Pure Mushrooms Fit Mix bevat geen chemic..
Vanaf €16,75
Excl. BTW:€18,30
Pure Mushrooms Chill mix bio capsulesBio Chill Mix van Pure Mushrooms: hét supplement ter ondersteuning van je focus en ontspanning*. Deze biologische capsules van Pure Mushrooms bevatten het vruchtlichaam extract van Lion’s Mane en Reishi paddenstoelen. Pure Mushrooms Chill Mix bevat geen chemicali..
Vanaf €16,75
Excl. BTW:€18,30
1 - 7 van 7 (1 pagina's)