Menu
Winkelwagentje
Siberische Ginseng 500mg 60 caps.

Siberische Ginseng 500mg 60 caps.

€21,45
€24,95
Excl. BTW: €19,68
 • Voorraad: In voorraad
 • SKU: APB18207
 • EAN: 8718868618207
 • Levertijd: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.

APB Siberische Ginseng capsules.

Siberische ginseng (Eleutherococcus senticosus), ook bekend als eleuthero, wordt al eeuwenlang gebruikt in oosterse landen, waaronder China en Rusland. Het is niet hetzelfde als Koreaanse ginseng (ook wel bekend als panax ginseng), maar heeft deels wel dezelfde eigenschappen. Daarom is het ook een populair supplement. Lees er alles over.

Wat is Siberische ginseng?

Ondanks zijn naam verschilt Siberische ginseng volledig van Amerikaanse (Panax quinquefolius) en Aziatische ginseng (Panax ginseng), en heeft het andere actieve chemische bestanddelen. De actieve bestanddelen in Siberische ginseng worden eleutherosiden genoemd.
Ginseng Eleutherococcus is een geslacht in de klimopfamilie, waar meer dan 30 soorten deel van uitmaken.

Waarom is Siberische ginseng goed voor je?

Net als de andere vormen van ginseng, wordt Siberische ginseng al eeuwenlang gebruikt voor de voordelen die het heeft op onze gezondheid.

Siberische ginseng:

 • Siberische ginseng is een adaptogeen (ondersteunen bij fysieke en mentale stress reacties)*
 • Goed voor de bloedcirculatie*
 • Ondersteunt de natuurlijk afweer van het lichaam en het immuunsysteem*
 • Ginseng helpt bij moeheid/vermoeidheid*
 • verzachtende invloed op luchtwegen*
 • Siberische ginseng werkt opbeurend*

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Het verschil tussen panax ginseng en Siberische ginseng.

Het belangrijkste verschil tussen Siberische ginseng en Koreaanse ginseng (panax ginseng) is dat de Koreaanse ginseng een volumineuze wortel heeft, terwijl de Siberische ginseng een houtachtige wortel heeft. Siberische ginseng is op grote schaal ontwikkeld in de Siberische regio. De Koreaanse ginseng komt voor het grootste deel voor in Korea en Noordoost-China. Siberische ginseng komt weliswaar uit een soortgelijk gebied als Koreaanse ginseng, maar hoort thuis in de Eleuthero coccus-familie en niet in de Panax-familie.

Siberische ginseng is eigenlijk geen ginseng.

Siberische ginseng (Eleutherococcus senticosus) is dus geen lid van de ginseng familie, hoewel het een aantal van dezelfde eigenschappen heeft. Siberische ginseng is onderdeel van de klimop familie, en is ook bekend onder de namen duivelsstruik, ci wujia en eleuthero-wortel. Het is een rechtopstaande struik met stekelige stengels, en wordt 2,5 tot 4 meter hoog. De donkergroene bladeren contrasteren met de paarse mannelijke en gele vrouwelijke bloemen die in de vroege zomer bloeien en voornamelijk door bijen worden bestoven. De bestoven bloemen groeien uit tot ovale, blauwachtig zwarte besachtige vruchten van ongeveer 2,5 cm diameter.

Siberische ginseng is minder kostbaar.

Panax ginseng is over het algemeen een stuk duurder dan Siberische ginseng, omdat de wortel 6 jaar moet groeien voordat deze geoogst kan worden. Er wordt gezegd dat de Sovjet-Unie jaren geleden haar atleten de voordelen van ginseng wilde bieden, maar een minder dure versie wilde. Zo werd Siberische ginseng populair, en dit is de reden waarom de meeste studies over Siberische ginseng in Rusland zijn gedaan.

Mogelijke bijwerkingen van Siberische Ginseng.

Sommige mensen kunnen slaperigheid, veranderingen in het hartritme, somberheid, angst, spierkrampen en andere bijwerkingen krijgen. In hoge doses kan een verhoogde bloeddruk optreden.

APB Siberische ginseng online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Aanvullende informatie:

Bewaaradvies: Bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Deze niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft.

Dosering: 1 - 2 capsules per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd. Hou je aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Ingrediënten:

Siberische ginseng, cellulose capsule (HPMC)

Samenstelling:

Siberische ginseng 30:1 extract met 1,5% eleutherosiden

Dosering:

1 tot 2 capsules per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd

Verpakking:

60 capsules, vegetarisch, kosjer & halal

Reviews Over Siberische Ginseng 500mg 60 caps.

 • (0)

Totaal Reviews (0)
Klik hier om een review te schrijven over dit product.