Menu
Winkelwagentje

Supplementen voor gewrichten

Gewrichten zorgen ervoor dat botten kunnen bewegen ten opzichte van elkaar. Dankzij onze gewrichten kunnen we bewegen, kunnen we rennen, springen en dansen. Zodra de gewrichten op gaan spelen, is dat dan ook direct vrij beperkend. Een extra reden om goed voor je gewrichten te zorgen. Tip: wacht niet tot latere leeftijd, maar begin direct. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.
Astragalus puur 100gr. poeder
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Astragalus poeder Astragalus is een kruid dat al eeuwenlang wordt ingezet als supplement. Het werd al in de traditionele Chinese geneeskunde geïntroduceerd, en heeft daarin nog steeds een centrale rol. Ook in de westerse wereld leren we astragalus wortel steeds beter kennen. APB heeft capsule..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Astragalus Puur 90 caps.
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Astragalus capsules. Astragalus is een kruid dat al eeuwenlang wordt ingezet als supplement. Het werd al in de traditionele Chinese geneeskunde geïntroduceerd, en heeft daarin nog steeds een centrale rol. Ook in de westerse wereld leren we Astragalus wortel steeds beter kennen. APB heeft caps..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Brandnetel extract capsules
onze tip! 14 % korting
Brand: APB Holland
APB brandnetel capsules Waar de brandnetel bij menigeen bekend staat als de plant die jeukende en prikkende huidirritaties kan veroorzaken, worden delen van de plant van oudsher al door de inheemse bevolking van Amerika gebruikt als voedsel én voor het bevorderen van de gezondheid . De grote brand..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Groenlipmossel extract 60 caps.
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Groenlipmossel capsules. De groenlipmossel - ook bekend als de Nieuw-Zeelandse mossel, of de Latijnse naam Perna canaliculus - is een schelpdier dat inheems is in Nieuw-Zeeland. Het wordt overal ter wereld ingezet als supplement. Lees alles over groenlipmossel supplementen van APB. De groen..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Kattenklauw extract capsules
Nieuw 14 % korting
Brand: APB Holland
APB Kattenklauw - CatsClaw capsules Kattenklauw (Uncaria tomentosa), ook wel aangeboden onder de Engelse naam cat’s claw, is een klimplant die inheems is in regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. De plant staat bekend om zijn karakteristieke klauwachtige doornen die lijken op de klauwen van een ..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Zoethout extract capsules
Nieuw 14 % korting
Brand: APB Holland
Zoethout extract capsules Het gebruik van zoethout gaat al eeuwen terug, op de Papyrus Ebers staat zoethout namelijk tussen een groot aantal kruidenrecepten beschreven . Zoethout is een veelzijdig en natuurlijk kruidenmiddel die sinds de oudheid al wordt gebruikt. Waarom is zoethout extract goed v..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Nataos Cats claw pure 550 mg
onze tip! 11 % korting
Brand: Nataos
Nataos Cats claw pure 550 mg. Nieuwe verpakking! In plaats van 500mg zit er nu 550mg pure Cat's Claw in elke vegetarische capsule. De verpakking is daarom aangepast van 100 capsules naar 90 capsules. Cat's claw - kattenklauw - is een tropische plantensoort die de basis vormt van Nataos Cats Cl..
€15,98 €17,95
Excl. BTW:€14,66
Nataos Cura posome
15 % korting
Brand: Nataos
Nataos Cura posome capsules. Cura Posome is een stevige combinatie van onder andere kurkuma fytosoom, proteolytische enzymen, bioflavonoïden, magnesium en vitamine B6. Ingewikkeld? Dat zijn allemaal stoffen die goed voor je zijn! Het is een boost voor je lichaam, die bijvoorbeeld uitstekend gebru..
€31,40 €36,95
Excl. BTW:€28,81
Nataos Joint Relief 480ml.
12 % korting
Brand: Nataos
Nataos Joint Relief vloeibaar. Met Glucosaminesulfaat, Chondroïtonesulfaat, MSM en Vitamine C. Joint relief bevat een unieke combinatie van werkzame stoffen: MSM, glucosaminesulfaat en chondroïtinesulfaat. Daarnaast bevat het vitamine C. Wat is kraakbeen en waarom is het belangrijk voor onze..
€30,36 €34,50
Excl. BTW:€27,85
Nataos Mastika Superior 100 tabletten.
15 % korting
Brand: Nataos
Nataos Mastika Superior tabletten. Mastika Superior bevat o.a. mastiekhars, zoethout, citroenmelisse en dille. Deze stoffen dragen bij aan de spijsvertering* en hebben nog meer fijne eigenschappen. Lees alles over de combinatie van deze natuurlijke gezondheidsbommetjes in de zuigtabletten van Nat..
€38,20 €44,95
Excl. BTW:€35,05
Nataos Mastika Superior 30 tabletten.
15 % korting
Brand: Nataos
Nataos Mastika Superior zuigtabletten. Mastika Superior bevat o.a. mastiekhars, zoethout, citroenmelisse en dille. Deze stoffen dragen bij aan de spijsvertering* en hebben nog meer fijne eigenschappen. Lees alles over de combinatie van deze natuurlijke gezondheidsbommetjes in de zuigtabletten van..
€16,11 €18,96
Excl. BTW:€14,78
Calcium seaweed Together 60 caps
onze tip!
Calcium uit natuurlijk zeewier (Lithothamnion Calcareum) vrij van toevoegingen. Calcium is een essentieel onderdeel voor ons lichaam. Het heeft vele taken, waaronder het behoud van een stevig skelet en gezond gebit. Together haalt haar calcium op een volledig natuurlijke manier uit zeewier. Zeewi..
Vanaf €9,07
Excl. BTW:€11,89
Joint Aid Kurkuma 30 caps
onze tip!
Joint Aid Herbal Complex van Together is een uniek kruidensupplement op basis van curcumine en boswellia extract. Met een gestandaardiseerd extract van zwarte peper, dat 95% piperine levert, waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het de opname van curcumine tot 2000% verbetert. Joint Aid cu..
Vanaf €9,77
Excl. BTW:€12,81
Vitamine D3 Together 30 caps
onze tip!
Vitamine D3 uit duurzaam geoogste korstmossen. De kokosolie zorgt voor een betere opname in het lichaam. Deze speciale veganistische, plantaardige vitamine D3 van Together wordt geproduceerd uit korstmos. Het korstmos komt uit Noord-Amerika en gedijt goed in afgelegen, koele, bergachtige klimate..
Vanaf €6,27
Excl. BTW:€8,22
Vitamine K2 Together 30 caps
onze tip!
De Vitamine K2 van Together bevat een zeer biologisch actieve vorm van vitamine K2 die 10 keer efficiënter wordt opgenomen dan vitamine K1 uit bijvoorbeeld spinazie. Vitamine K is eigenlijk een groep vitamines, waarvan de twee belangrijkste K1 en K2 zijn. Vitamine K1 komt veel vaker voor in onze ..
Vanaf €9,07
Excl. BTW:€11,89
1 - 15 van 15 (1 pagina's)

Hoe werken onze gewrichten?

Een gewricht bestaat, naast de botten, uit twee componenten: een gewrichtskapsel en een gewrichtsholte.

Het gewrichtskapsel is een laag die om het gewricht heen zit en die, samen met de ligamenten, pezen en spieren, een beschermend omhulsel vormt. Hierin zit het synovium, een vocht dat helpt om de gewrichten soepel te houden en te beschermen tegen wrijving tijdens beweging. De uiteinden van de botten op hun beurt, zijn bedekt door kraakbeen, een hard maar soepel weefsel dat helpt om wrijving te verminderen tijdens beweging.
Het gewricht wordt ook gestabiliseerd door banden en pezen die de botten op hun plaats houden en beweging beperken tot de normale bewegingsuitslag van het gewricht. Sterke spieren ondersteunen dat nog extra.

Als alles goed functioneert bewegen gewrichten soepel en pijnloos, maar als er problemen optreden kunnen gewrichten stijf, pijnlijk of instabiel worden. Dit kan worden veroorzaakt door zaken als artritis, blessures, overbelasting of ziekte.

Supplementen voor gewrichten

Er zijn verschillende redenen waarom gewrichten niet meer goed werken. Leeftijd is een factor, genetische aanleg of andere medische aandoeningen ook.

Goede, gevarieerde voeding en voldoende beweging zijn onmisbaar voor het behoud van gezonde gewrichten. Daarnaast zijn er supplementen die kunnen bijdragen aan gezonde spieren en gewrichten.
Gezonde spieren zijn belangrijk voor gezonde gewrichten omdat ze de gewrichten ondersteunen en beschermen. Spieren zorgen voor stabiliteit en beweging in de gewrichten, waardoor de gewrichten minder belast worden en minder kans hebben op beschadiging of slijtage.

Uiteraard zijn ook sterke botten van belang, ze zijn de basisstructuur van het gewricht en zorgen voor beweging.

Deze supplementen ondersteunen spieren en botten:

  • Magnesium - ondersteunt de botten en speelt een rol bij het behouden van sterke spieren. Je vindt het bijvoorbeeld in de Marine Magnesium capsules van Together.
  • Vitamine D - voor het behoud van sterke botten en is goed voor de spieren. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld de Vitamine D3 & K2 capsules van APB kiezen.

Om je gewrichten zelf extra te ondersteunen, kun je ook naar kurkuma en groenlipmossel kijken. Kurkuma* en Groenlipmossel* ondersteunen beide de gewrichten. Je vindt kurkuma puur en vers in Kurkumasap puur en in de makkelijke, geconcentreerde capsules van Joint Aid Kurkuma.
Van Nataos is er het product Joint Relief vloeibaar, dit is speciaal ontwikkeld voor je gewrichten met oa. glucosamine en chondroïtine

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Supplementen voor gewrichten online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Wil je meer weten over supplementen voor hart & bloedvaten? Lees dan de volgende pagina.