Menu
Winkelwagentje

Supplementen tegen stress

Stress is een natuurlijke reactie van ons lichaam op bedreigende situaties. Het zet een keten van reacties in het lichaam in werking, die ons helpen om te overleven. Het waarschuwt je bijvoorbeeld als er een auto te hard je kant op rijdt, of als er ineens een afgrond opdoemt. Best handig. Toch kan stress ook heel vervelend zijn, mentaal en lichamelijk. Lees wat je er tegen kunt doen.
Ashwagandha puur 60 caps.
3 % korting
Merk: APB Holland
APB Ashwagandha capsules. Ashwagandha (Withania somnifera of winterkers, een plant uit de Solanaceae familie) is een belangrijk kruid binnen de ayurveda, (traditionele geneeskunde uit India). Voordelen van Ashwagandha: heeft een gunstige invloed op mannelijke vruchtbaarheid;*zorgt voor ev..
€24,20 €24,95
Excl. BTW:€22,20
Energie kruidencomplex 60 caps.
3 % korting
Merk: APB Holland
Kruidencomplex Energie capsules Futloos, gespannen, schiet snel in de stress of snel geprikkeld. Herken je deze klachten? Je bent niet alleen. De Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) heeft in 2020/2021 een onderzoek uitgevoerd waaruit is gebleken ..
€24,20 €24,95
Excl. BTW:€22,20
Holy Basil puur 440mg 90 caps.
3 % korting
Merk: APB Holland
APB Holy Basil capsules. Holy Basil (Ocimum tenuiflorum), in het Hindi bekend als tulsi, is een plant die inheems is in India. Hij wordt vaak gebruikt in de traditionele Indische geneeskunde, de Ayurveda. Lees hier waarom dit kruid de naam heilige basilicum draagt. Holy basil, heilige basilicum..
€24,20 €24,95
Excl. BTW:€22,20
Rhodiola Rosea puur 60 caps.
3 % korting
Merk: APB Holland
APB Rhodiola Rosea capsules. Rhodiola Rosea - of rozenwortel - is een plant uit de vetplantenfamilie. De plant groeit in koude delen van Europa en Azië. De wortel kent een lange gebruiksgeschiedenis in de traditionele geneeskunde. Wat is Rhodiola Rosea? Rhodiola rosea is een bloeiend kruid da..
€24,20 €24,95
Excl. BTW:€22,20
Siberische Ginseng 500mg 60 caps.
3 % korting
Merk: APB Holland
APB Siberische Ginseng capsules. Siberische ginseng (Eleutherococcus senticosus), ook bekend als eleuthero, wordt al eeuwenlang gebruikt in oosterse landen, waaronder China en Rusland. Het is niet hetzelfde als Koreaanse ginseng (ook wel bekend als panax ginseng), maar heeft deels wel dezelfde eig..
€24,20 €24,95
Excl. BTW:€22,20
Nataos All in one plus vloeibare multi
3 % korting
Merk: Nataos
Nataos All in One Plus vloeibare multi. Nataos All in One is een vloeibare 'multi'. Waar we het woord 'multi' normaal gesproken samen zien met 'vitamine', is Nataos all in one plus meer dan dat: het bevat enorm veel vitaminen (een multivitamine), maar ook mineralen, kruiden en aminozuren. Niet vo..
€33,46 €34,50
Excl. BTW:€30,70
Ashwagandha vegan 30 caps
3 % korting
Together Whole Root Ashwagandha is bijzonder omdat het het hoogste percentage (meer dan 5%) withanolides heeft van alle extracten die verkrijgbaar zijn. De biologische Ashwagandha van Together is geteeld in Rajasthan, Noord-India, waar het klimaat optimaal is om de beste kwaliteit ashwagandha ter..
Vanaf €9,47 €9,77
Excl. BTW:€12,43
General Multi vitamine & mineralen 30 caps
3 % korting
Complete Vegan mix van mineralen en vitaminen samen in één capsule. Deze multi vitamine van Together biedt een complete vitaminen- en mineralenmix in één capsule. Alle voedingswaarden zijn afkomstig van volwaardig voedsel, oceaan bronnen en plantaardige ingrediënten. De supplementen worden g..
Vanaf €9,47 €9,77
Excl. BTW:€12,43
Immune support Together 30 caps
3 % korting
Unieke immuun-versterkende formule met vitamines C & D, Zink en Selenium. Alle ingrediënten zijn op basis van voeding verkregen. Door een zorgvuldig productieproces en lage temperaturen, blijven levende enzymen, fytonutriënten, aminozuren, sporenelementen en andere bioactieve co-factoren in de su..
Vanaf €10,16 €10,47
Excl. BTW:€13,31
Kurkuma complex Together 30 caps
3 % korting
Vegan Kurkuma met 95% curcumine en zwarte peper extract, zonder hulpstoffen en toevoegingen. Al duizenden jaren is kurkuma een kruid dat wordt geëerd vanwege zijn waardevolle eigenschappen. Curcumin & Turmeric Complex van Together bevat het beste van de hele kurkuma én het gestandaardiseerd extr..
Vanaf €8,80 €9,07
Excl. BTW:€11,53
Marine Magnesium Together 30 caps
3 % korting
Together Magnesium uit de Dode Zee, bevat 5 natuurlijke vormen van Magnesium en is helemaal vegan. Magnesium uit het magnesiumrijke water van de Dode Zee met Together Marine Magnesium. Hierdoor bevat dit supplement de 5 natuurlijke vormen van magnesium: oxide, hydroxide, sulfate, carbonaat en chl..
Vanaf €6,08 €6,27
Excl. BTW:€7,97
Nachtrust complex Together 60 caps
3 % korting
30 minuten voor het slapen 2 capsules Night Time geeft een natuurlijke nachtrust. Night Time Complex van Together is een unieke formule voor de nacht. Zo bevat dit supplement natuurlijke magnesium, premium hopextract en natuurlijk 5-HTP van Griffonia-extract. Het magnesium dat wordt gebruikt is c..
Vanaf €12,19 €12,57
Excl. BTW:€15,99
Stress Aid complex vegan 30 caps
3 % korting
Stress Aid van Together bevat o.a. drie adaptogene kruiden: schisandra, ashwagandha en rhodiola en het mineraal magnesium. Alle voedingswaarden zijn afkomstig van voedsel, oceaan bronnen en plantaardige ingrediënten. Het stress aid-supplement van Together is gecreëerd  Dit supplement bevat ..
Vanaf €9,47 €9,77
Excl. BTW:€12,43
1 - 13 van 13 (1 pagina's)

Stress is (voor een deel) nodig

Stress waarschuwt je dus voor gevaar. Dit proces begint in de hersenen, waar de hypothalamus een signaal afgeeft aan de bijnieren om adrenaline en cortisol vrij te geven. Je hartslag wordt hoger, net als je ademhaling, bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Dat zorgt voor een verhoogde bloedtoevoer naar de spieren en hersenen. Samen zorgt het ervoor dat we snel kunnen handelen en reageren op de situatie.

Wanneer we voortdurend onder stress staan, kan dit leiden tot chronische stress. Dat eist een enorme tol van ons lichaam en heeft een negatieve invloed op ons immuunsysteem, spijsvertering, slaap en het algehele welzijn. Chronische stress kan ook leiden tot angst, depressie en andere mentale gezondheidsproblemen.

Oorzaken van stress

Er zijn veel verschillende oorzaken van stress bij mensen. Zo komen werkgerelateerde problemen, financiële zorgen, relationele problemen, gezondheidsproblemen, en onzekerheid over de toekomst vaak voor. Ook gebeurtenissen zoals verhuizen, het verliezen van een baan, of een scheiding kunnen grote stressoren zijn.
Mensen kunnen ook stress ervaren als gevolg van externe factoren, zoals omgevingsfactoren, zoals lawaai en vervuiling. Ook sociale factoren, zoals discriminatie en sociale druk kunnen bijdragen. Daarnaast kan stress ook het gevolg zijn van interne factoren, zoals negatieve gedachten en gevoelens, of fysieke problemen als chronische pijn.

Wat voor de ene persoon stressvol kan zijn, is niet per se stressvol voor een ander. Iedereen heeft zijn eigen stressoren en manieren van omgaan met stress.

Dit kun je doen tegen stress

Er zijn verschillende manieren om stress te verminderen en te beheersen:

 • Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van je stemming. Probeer elke dag minstens 30 minuten matige tot intensieve lichaamsbeweging te doen, zoals wandelen, fietsen of zwemmen.
 • Meditatie en mindfulness kunnen helpen bij het verminderen van stress en het vergroten van de geestelijke gezondheid. Probeer dagelijks een korte periode van meditatie of mindfulness oefeningen.
 • Ademhalingsoefeningen kunnen bijdragen aan het verminderen van stress en zorgen voor ontspanning. Probeer diep in te ademen door je neus en langzaam uit te ademen door je mond.
 • Zoek steun bij vrienden, familie of een therapeut. Praat over je stressoren en vraag om hulp en ondersteuning wanneer je dat nodig hebt.
 • Zorg voor voldoende slaap. Probeer elke dag op dezelfde tijd naar bed te gaan en op te staan, en creëer een rustige slaapomgeving.
 • Gezonde voeding. Eet gezonde, uitgebalanceerde maaltijden en vermijd overmatig gebruik van alcohol en cafeïne.
 • Neem regelmatig de tijd om leuke dingen te doen die je ontspannen, zoals het lezen van een boek, het luisteren naar muziek, of het beoefenen van een hobby.
 • Er zijn supplementen die bijdragen aan het verminderen van stress!

Het vinden van een gezonde balans tussen werk en privéleven en het leren stellen van grenzen, kan ook helpen bij het verminderen van stress.

Supplementen tegen stress

Er zijn supplementen die kunnen helpen tegen stress. Ze werken het beste in combinatie met een gezonde levensstijl. Verschillende stoffen hebben elk een eigen werking:

Psychologische functie, gunstig voor een goede geestelijke balans:

 • Biotine (vitamine b8)
 • Folaat (vitamine b11) zoals in Bewell Care van Biodream. In deze capsules vind je ook:
 • Magnesium
 • Niacine (vitamine b3)
 • Vitamine b6
 • Pantotheenzuur (vitamine b5)
 • Thiamine (vitamine b1)
 • Vitamine C

Deze dragen ook allemaal bij aan de geestelijke veerkracht.

Cognitief, draagt bij aan een normaal probleem oplossend vermogen:

 • IJzer
 • Jodium
 • Zink

De combinatie van deze drie vind je in Multivitamine Together Vegan capsules.

Adaptogenen draagt bij tot het herstel van het lichamelijk en geestelijk welzijn*

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door Europese Commissie

Wat is een adaptogeen precies?

Adaptogenen zijn een groep planten en kruiden die bekend staan om hun vermogen om het lichaam te helpen zich aan te passen aan stress en andere fysieke en emotionele uitdagingen. De exacte werking van adaptogenen is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat ze het vermogen hebben om het stresshormoonsysteem in het lichaam te reguleren en de stressrespons van het lichaam te verminderen. Dit leidt dan tot verhoogde weerstand tegen stress en vermoeidheid, verbeterde cognitieve functie en een algemeen gevoel van welzijn. Het gebruik van adaptogenen is overigens al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van traditionele geneeswijzen.

Supplementen tegen stress direct online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Zoek je supplementen die je weerstand ondersteunen? Lees dan de volgende pagina.