Menu
Winkelwagentje

Vitamine B1 (thiamine) supplementen

Vitamine B1, ook bekend als thiamine, is een in water oplosbare vitamine die is betrokken bij de omzetting van koolhydraten in glucose, dat in het lichaam werkt als brandstof. Lees wat het doet, hoe en welke supplementen er zijn.
Brand: Biodream
Biodream Bewell Care Biodream Bewell Care is een ware boost voor je immuunsysteem. Met Bewell Care is het eenvoudig om een lekkere drank te maken, die onder andere vitamine C, vitamine B1 en folaat bevat. Een sterk immuunsysteem met Biodream Bewell Care Biodream Bewell Care is een krachtige..
Vanaf €25,51
Excl. BTW:€36,01
Nataos All in one plus vloeibare multi
onze tip! 15 % korting
Brand: Nataos
Nataos All in One Plus vloeibare multi. Nataos All in One is een vloeibare 'multi'. Waar we het woord 'multi' normaal gesproken samen zien met 'vitamine', is Nataos all in one plus meer dan dat: het bevat enorm veel vitaminen (een multivitamine), maar ook mineralen, kruiden en aminozuren. Niet vo..
€29,32 €34,50
Excl. BTW:€26,90
Nataos Cordi posome
15 % korting
Brand: Nataos
Nataos Cordi-posome capsules. Nataos cordi-posome is een veelzijdig supplement, dat dankzij de vooraf perfect gedoseerde capsules makkelijk inneembaar is. De supplementen bevatten onder andere thiamine (ook wel bekend als Vitamine B1), dat ons hart ondersteunt. Daarnaast is het verrijkt met onder..
€32,94 €38,75
Excl. BTW:€30,22
Speciaal ontwikkeld voor de unieke behoeften van de man: Men's Multi Vit van Together. Precies wat de moderne man nodig heeft. Speciaal ontwikkeld voor de unieke behoeften van de man: de Men s Multi Vit van Together. Precies wat de moderne man nodig heeft. Alle voedingswaarden zijn..
Vanaf €10,47
Excl. BTW:€13,72
De menopauze-formule van Together bevat 22 volwaardige vitamines en mineralen, waaronder vitamine B1, B6, B8, B12 en vitamine D. Alle voedingswaarden zijn afkomstig van voedsel, oceaan bronnen en plantaardige ingrediënten. Tijdens de menopauze draait het allemaal om het behouden van balans. De m..
Vanaf €17,47
Excl. BTW:€22,90
Multivitamine vrouwen Together 30 caps
onze tip!
Speciaal ontwikkeld voor de unieke behoeften van de vrouw: de Woman’s Multi Vit van Together. Precies wat de moderne vrouw nodig heeft. Alle voedingswaarden zijn afkomstig van voedsel, oceaan bronnen en plantaardige ingrediënten. De supplementen worden geproduceerd onder gecontroleerde omstandig..
Vanaf €9,77
Excl. BTW:€12,81
Stress Aid van Together bevat o.a. drie adaptogene kruiden: schisandra, ashwagandha en rhodiola en het mineraal magnesium. Alle voedingswaarden zijn afkomstig van voedsel, oceaan bronnen en plantaardige ingrediënten. Het stress aid-supplement van Together is gecreëerd  Dit supplement bevat ..
Vanaf €9,77
Excl. BTW:€12,81
Compleet vitamine B complex met vitamine c uit citrus en 100% vegetarisch. Onderzoek toont aan de alle Nederlanders eigenlijk een tekort aan vitamine B hebben. Met de B-vitamin complex van Together krijg je alle benodigde vitamines B gemakkelijk binnen. Alle ingrediënten in dit supplement zijn op..
Vanaf €9,07
Excl. BTW:€11,89
1 - 8 van 8 (1 pagina's)

Hoe werkt vitamine B1?

Vitamine B1 werkt als een co-enzym in het lichaam. Dit betekent dat het samenwerkt met andere enzymen om bepaalde chemische reacties in het lichaam te katalyseren. In het bijzonder is vitamine B1 betrokken bij de omzetting van voedingsstoffen in energie, zoals koolhydraten, vetten en eiwitten.

Vitamine B1 kan niet in het lichaam worden aangemaakt, dus het moet worden verkregen via de voeding of supplementen. Omdat het een in water oplosbare vitamine is, wordt het niet opgeslagen in het lichaam en moet het regelmatig ‘binnenkomen’, om tekorten te voorkomen.

Thiamine (B1) komt overigens voor in diverse voedingsmiddelen, waaronder:

  • volkoren granen
  • peulvruchten
  • noten
  • vlees
  • vis
  • eieren

Het wordt gemakkelijk opgenomen in het lichaam en is belangrijk voor mensen van alle leeftijden.

Wat doet vitamine B1 in ons lichaam?

Thiamine is belangrijk voor het mensen van alle leeftijden. Vitamine B1:

  • helpt energie vrij te maken uit de voeding
  • heeft een gunstige invloed op hart
  • draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen en geheugen
  • is goed voor het zenuwstelsel

Vitamine B1 supplementen

Vitamine B1 supplementen zijn handig voor mensen die moeite hebben om voldoende vitamine B1 uit hun dieet te halen. De vitamine komt van nature voor in verschillende voedingsmiddelen. Voor mensen die een dieet volgen dat deze voedingsmiddelen beperkt, zoals een veganistisch dieet of een ander dieet, kan het lastig zijn om voldoende vitamine B1 binnen te krijgen.

Ook kunnen mensen met een slechte spijsvertering of bepaalde gezondheidsproblemen, zoals de ziekte van Crohn, een verhoogd risico hebben op een tekort aan vitamine B1, waardoor een supplement een tekort kan voorkomen.

Je vindt thiamine bijvoorbeeld in Bewell Care van Biodream.

Vitamine B1 tekort

Een tekort aan vitamine B1 komt niet veel voor in de Westerse wereld, maar kan ontstaan bij mensen die veel alcohol drinken of bij mensen die een dieet volgen dat weinig vitamine B1 bevat. Dit kan leiden tot symptomen als vermoeidheid, spierzwakte, geheugenverlies en hartproblemen.

Vitamine B-complex supplementen

Vitamine B1 komt meestal ook voor in vitamine B-complex supplementen, samen met andere B-vitaminen zoals B2, B3, B6, B9 (foliumzuur) en B12. Vitamine B1 werkt samen met andere B-vitaminen. Ze versterken elkaar meestal ook. Het is dus geen slecht idee om ze te combineren. Een voorbeeld van zo’n vitamine B-complex supplement is Vitamine B complex van Together Health.

Het is een eenvoudige manier om een breed scala aan B-vitaminen binnen te krijgen, vooral als je moeite hebt om deze voedingsstoffen binnen te krijgen via voeding. Een supplement kan helpen om mogelijke tekorten te voorkomen.
Je zou hiermee een overschot aan één van de B-vitaminen binnen kunnen krijgen, maar omdat deze groep vitaminen wateroplosbaar is, plas je een overschot meestal uit. Bij echt grote overschotten kan het wel problemen opleveren, dus houd je aan de aanbevolen hoeveelheden op de verpakking.

Vitamine B1 supplementen direct online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over vitamine B2