Menu
Winkelwagentje

Vitamine B6 supplementen

Vitamine B6, of pyridoxine, is een in water oplosbare vitamine die van nature voorkomt in veel voedingsmiddelen, maar ook wordt toegevoegd aan voedingsmiddelen en supplementen. Lees er alles over.
Nataos All in one plus vloeibare multi
onze tip! 15 % korting
Brand: Nataos
Nataos All in One Plus vloeibare multi. Nataos All in One is een vloeibare 'multi'. Waar we het woord 'multi' normaal gesproken samen zien met 'vitamine', is Nataos all in one plus meer dan dat: het bevat enorm veel vitaminen (een multivitamine), maar ook mineralen, kruiden en aminozuren. Niet vo..
€29,32 €34,50
Excl. BTW:€26,90
Nataos Cordi posome
15 % korting
Brand: Nataos
Nataos Cordi-posome capsules. Nataos cordi-posome is een veelzijdig supplement, dat dankzij de vooraf perfect gedoseerde capsules makkelijk inneembaar is. De supplementen bevatten onder andere thiamine (ook wel bekend als Vitamine B1), dat ons hart ondersteunt. Daarnaast is het verrijkt met onder..
€32,94 €38,75
Excl. BTW:€30,22
Nataos Cura posome
15 % korting
Brand: Nataos
Nataos Cura posome capsules. Cura Posome is een stevige combinatie van onder andere kurkuma fytosoom, proteolytische enzymen, bioflavonoïden, magnesium en vitamine B6. Ingewikkeld? Dat zijn allemaal stoffen die goed voor je zijn! Het is een boost voor je lichaam, die bijvoorbeeld uitstekend gebru..
€31,40 €36,95
Excl. BTW:€28,81
Speciaal ontwikkeld voor de unieke behoeften van de man: Men's Multi Vit van Together. Precies wat de moderne man nodig heeft. Speciaal ontwikkeld voor de unieke behoeften van de man: de Men s Multi Vit van Together. Precies wat de moderne man nodig heeft. Alle voedingswaarden zijn..
Vanaf €10,47
Excl. BTW:€13,72
Multivitamine vrouwen Together 30 caps
onze tip!
Speciaal ontwikkeld voor de unieke behoeften van de vrouw: de Woman’s Multi Vit van Together. Precies wat de moderne vrouw nodig heeft. Alle voedingswaarden zijn afkomstig van voedsel, oceaan bronnen en plantaardige ingrediënten. De supplementen worden geproduceerd onder gecontroleerde omstandig..
Vanaf €9,77
Excl. BTW:€12,81
Compleet vitamine B complex met vitamine c uit citrus en 100% vegetarisch. Onderzoek toont aan de alle Nederlanders eigenlijk een tekort aan vitamine B hebben. Met de B-vitamin complex van Together krijg je alle benodigde vitamines B gemakkelijk binnen. Alle ingrediënten in dit supplement zijn op..
Vanaf €9,07
Excl. BTW:€11,89
1 - 6 van 6 (1 pagina's)

Wat is vitamine B6 precies?

Vitamine B6 is een essentiële voedingsstof die nodig is voor verschillende processen in het lichaam. Het speelt bijvoorbeeld een rol bij de stofwisseling van eiwitten, koolhydraten en vetten. Pyridoxaal 5'-fosfaat (PLP) is de actieve co-enzymvorm en de meest gebruikelijke maatstaf voor de bloedspiegel van B6 in het lichaam. PLP is een co-enzym dat meer dan 100 enzymen helpt bij het uitvoeren van verschillende functies.

Vitamine B6 zit in veel verschillende voedingsmiddelen, zoals vlees, vis, gevogelte, eieren, zuivelproducten, graanproducten, aardappelen, peulvruchten, noten, zaden en groenten zoals spinazie, broccoli en wortelen. Sommige ontbijtgranen en verrijkte voedingsmiddelen zijn ook een bron van vitamine B6.

Wat doet vitamine B6 in het lichaam?

Vitamine B6 speelt een belangrijke rol in het lichaam:

 • Vitamine B6 ondersteunt de aanmaak van rode bloedlichaampjes
 • Is goed voor eiwitstofwisseling/productie
 • Het helpt energie vrij te maken uit de voeding
 • Pyridoxine is gunstig voor homocysteïnemetabolisme
 • Vitamine B6 reguleert mede de activiteit van hormonen
 • Het heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
 • Vitamine B6 heeft een gunstige invloed op de productie en verbranding van eiwitten en koolhydraten
 • Ook draagt het bij aan de geestelijke veerkracht
 • Het draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid/moeheid
 • B6 heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel

Vitamine B6 werkt samen met andere voedingsstoffen en B-vitaminen, zoals vitamine B12 en foliumzuur, vooral bij de stofwisseling van homocysteïne. Homocysteïnemetabolisme is een ingewikkeld proces waarbij het lichaam homocysteïne, een aminozuur dat van nature in ons lichaam voorkomt, afbreekt en omzet in andere aminozuren. Die aminozuren zijn nodig is ons lichaam. Dit proces wordt gereguleerd door verschillende B-vitaminen, waaronder vitamine B6. Als er onvoldoende hoeveelheden van deze B-vitaminen in het lichaam aanwezig zijn, kan het homocysteïneniveau in het bloed stijgen, wat niet wenselijk is.

Vitamine B6 supplementen

Vitamine B6 is een essentiële voedingsstof die nodig is voor verschillende processen in het lichaam. Het lichaam kan zelf geen vitamine B6 aanmaken. Daarom moeten we het via onze voeding binnenkrijgen of via supplementen. Je vindt vitamine B6 onder andere in Cordi posome van Nataos

Tekort aan vitamine B6

Een tekort aan vitamine B6 komt meestal voor wanneer ook te weinig andere B-vitaminen het lichaam binnenkomen, met name vitamine B12 en foliumzuur. Een mild tekort kan geen symptomen hebben, maar een ernstiger of langduriger tekort kan het volgende vertonen:

 • Bloedarmoede
 • Huidaandoeningen
 • Depressie
 • Verwarring
 • Verminderde immuniteit

Raadpleeg altijd een arts bij ernstige symptomen.

Vitamine B6 supplementen direct online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over vitamine B9