Menu
Winkelwagentje

Vitamine E supplementen

Vitamine E is een in vet oplosbare vitamine die werkt als een antioxidant in ons lichaam. Dat betekent dat het helpt bij het beschermen van onze cellen tegen schadelijke stoffen, zoals vrije radicalen, die kunnen leiden tot schade aan onze cellen en weefsels. Belangrijk dus! Lees over vitamine E, antioxidanten en over vitamine E supplementen.
Biodream Active
onze tip!
Brand: Biodream
Biodream Active Biodream Active bevat verschillende ingrediënten die elkaar aanvullen en gunstig kunnen zijn voor de energiehuishouding. Het bevat een combinatie van onder andere uit soja afgeleide ingrediënten en micronutriënten. Wat doet Biodream Active? Biodream Active bevat een combinatie ..
Vanaf €32,47
Excl. BTW:€45,83
Nataos ADEK vitaminen Posome
12 % korting
Brand: Nataos
ADEK-posome capsules. ADEK staat voor de 4 basisvitaminen: A, D, E en K. ADEK-posome is een alles in één formule om je gezondheid een boost te geven. Terwijl vitamine D wellicht het meest bekend is, zijn de andere ADEK vitaminen lang stiefmoederlijk behandeld geweest. Wat zijn de specifieke ei..
€32,12 €36,50
Excl. BTW:€29,47
Nataos All in one plus vloeibare multi
onze tip! 15 % korting
Brand: Nataos
Nataos All in One Plus vloeibare multi. Nataos All in One is een vloeibare 'multi'. Waar we het woord 'multi' normaal gesproken samen zien met 'vitamine', is Nataos all in one plus meer dan dat: het bevat enorm veel vitaminen (een multivitamine), maar ook mineralen, kruiden en aminozuren. Niet vo..
€29,32 €34,50
Excl. BTW:€26,90
Stress Aid van Together bevat o.a. drie adaptogene kruiden: schisandra, ashwagandha en rhodiola en het mineraal magnesium. Alle voedingswaarden zijn afkomstig van voedsel, oceaan bronnen en plantaardige ingrediënten. Het stress aid-supplement van Together is gecreëerd  Dit supplement bevat ..
Vanaf €9,77
Excl. BTW:€12,81
Deze Beautiful hair, skin en nails formule van Together is speciaal ontwikkeld om huid, haar en nagels van binnenuit te voeden. Op basis van 10 zorgvuldig geselecteerde vitamines en mineralen. Op basis van 10 zorgvuldig geselecteerde vitamines en mineralen, waaronder: Niacine (vitamine B3), Zink,..
Vanaf €13,97
Excl. BTW:€18,31
1 - 5 van 5 (1 pagina's)

Wat is een antioxidant precies?

Een antioxidant is een stof die schadelijke vrije radicalen in het lichaam neutraliseert. Vrije radicalen zijn instabiele moleculen die in ons lichaam kunnen ontstaan door bijvoorbeeld vervuiling, roken, alcohol. Als deze vrije radicalen niet worden geneutraliseerd kunnen ze schade aanrichten aan cellen, weefsels en organen.

Naast vitamine E zijn er ook andere antioxidanten zoals vitamine C, zink en selenium. Vitamine E werkt samen met bijvoorbeeld vitamine C om ons lichaam te beschermen tegen oxidatieve stress. Het is belangrijk om voldoende antioxidanten binnen te krijgen via onze voeding of supplementen, om het lichaam te beschermen tegen deze schadelijke vrije radicalen.

Vitamine E als antioxidant

Vitamine E komt in verschillende vormen voor, maar de meest actieve vorm is alfa-tocoferol. Die wordt voornamelijk in het lichaam gebruikt.

De vitamine zit bijvoorbeeld in noten, zaden, bladgroenten en plantaardige oliën zoals zonnebloemolie en olijfolie. Ook is het aanwezig in sommige dierlijke producten, zoals eieren, lever en vette vis. Ons lichaam kan vitamine E niet zelf aanmaken, dus we moeten het uit onze voeding of supplementen halen.

Vitamine E wordt soms aan voedingsmiddelen toegevoegd om ze langer houdbaar te maken. Dit komt omdat het als antioxidant helpt bij het voorkomen van oxidatie, wat zorgt voor bederf. Vitamine E wordt vaak toegevoegd aan voedingsmiddelen zoals oliën, margarines en sommige granen om hun houdbaarheid te verlengen en te voorkomen dat ze ranzig worden. Het wordt ook toegevoegd aan sommige diervoeders om de houdbaarheid van het voer te verlengen en om de gezondheid van de dieren te bevorderen.

Vitamine E supplementen

Een tekort aan vitamine E komt niet zo vaak voor, omdat het in veel voedingsmiddelen voorkomt en ons lichaam slechts kleine hoeveelheden nodig heeft. Toch kan een tekort voorkomen bij mensen met een spijsverteringsstoornis. Symptomen van een tekort zijn onder andere spierzwakte, vermoeidheid en problemen met het gezichtsvermogen.

Je vindt vitamine E onder andere in de Nataos ADEK vitaminen Posome capsules.

Er is geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor vitamine E, maar de meeste gezondheidsinstanties raden een dagelijkse inname aan van ongeveer 10 tot 15 mg voor volwassenen. Het is mogelijk om te veel vitamine E binnen te krijgen, wat kan leiden tot nadelige gezondheidseffecten. Een hoge inname van vitamine E kan bijvoorbeeld de werking van bloedverdunners beïnvloeden. De aanvaardbare bovengrens voor vitamine E voor volwassenen is ongeveer 300 mg per dag.

Op het etiket van vitamine E supplementen wordt het gehalte soms aangegeven in de internationale eenheden IE of IU. Dan is 1 IE = 0,67 milligram vitamine E (alfa-tocoferol).

Vitamine E supplementen direct online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over vitamine K2