Menu
Winkelwagentje

Osimagnesium

Osimagnesium is de natuurlijke verzorgingslijn met magnesium in de hoofdrol

Magnesium is bij heel veel lichaamsprocessen betrokken. Zo is het goed voor de spieren, speelt het een rol bij de overdracht van prikkels in ons zenuwstelsel én levert het een bijdrage aan de werking van ons immuunsysteem. Magnesium helpt onze spieren ontspannen; het staat ook wel bekend als het 'ontspanningsmineraal’.

Magnesium via de huid

Het bijzondere van dit mineraal is dat het goed via de huid wordt opgenomen, waardoor het niet eerst de maag hoeft te passeren. Door magnesium op de huid aan te brengen kan men snel van de werking van magnesium profiteren. In tegenstelling tot veel andere magnesiumsupplementen is Osimagnesium een transdermaal magnesiumsupplement met tal van fantastische eigenschappen. Osimagnesium wordt rechtstreeks op de huid aangebracht waar het wordt opgenomen. Op deze manier kan magnesium de weefsels en cellen bereiken.

Magnesium

Magnesium is een belangrijk mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 verschillende processen in ons lichaam. Zo is magnesium goed voor de spieren en heeft het een gunstige invloed op de werking van het zenuwstelsel. We zijn bekend met magnesiumsupplementen, maar wat veel mensen niet weten is dat dit mineraal ook zeer goed via de huid opgenomen wordt. Het merk Osimagnesium heeft natuurlijke verzorgingsproducten ontwikkeld waarbij magnesium in de hoofdrol staat. Het assortiment bestaat uit magnesiumolie, magnesium vlokken en lichaamsverzorging. Daarnaast zijn sommige producten van Osimagnesium verrijkt met CBD en/of OptiMSM.

Gewonnen uit de Zechsteinzee

Osimagnesium producten zijn gemaakt met zuivere magnesiumchloride dat wordt gewonnen uit de Zechsteinzee. Dit is een prehistorisch gebied dat op zo'n 1500 meter diepte ligt en loopt van Groot-Brittannië tot aan Polen. Doordat deze bron beschermd wordt tegen schadelijke milieu-invloeden, is het magnesium zeer zuiver en van uitstekende kwaliteit. Zechstein magnesium staat wereldwijd erg hoog aangeschreven.

Hoe werkt transdermale absorptie?

De menselijke huid lijkt op een dikke laag stof. Op het eerste gezicht lijkt het ondoordringbaar, maar in werkelijkheid is het bedekt met kleine poriën, kleine openingen naar de diepere lagen eronder. Deze poriën zorgen ervoor dat de huid actieve stoffen zoals magnesium kan opnemen.

Er is een scala aan gezondheidsvoordelen van transdermale geneesmiddelen en middelen, waaronder kalmerende en pijnstillende effecten. Er is een breed toepassingsspectrum van dergelijke werkzame stoffen, variërend van pediatrie tot sportgeneeskunde. Transdermale supplementen vergemakkelijken de opname van hun actieve ingrediënten, terwijl ze tegelijkertijd niet door het spijsverteringsstelsel hoeven te gaan. Dit kenmerk van transdermale supplementen maakt ze tot een populaire vorm van geneeskunde, omdat ze de maag of andere organen in het lichaam niet van streek maken. Er zijn andere manieren om werkzame stoffen in de bloedbaan te krijgen, zoals verschillende gels, lotions, balsems en sprays. Traditionele medische behandelingen zoals capsules en pillen blijken minder effectief, omdat ze door de maag gaan waar ze kunnen worden verdund in het maagzuur, of de spijsverteringsenzymen hun effect radicaal kunnen verminderen. Transdermale stoffen zijn direct gericht op de probleemgebieden, wat resulteert in een hogere efficiëntie.

Wat zijn de voordelen van transdermale stoffen?

Door opname door de huid kunnen transdermale geneesmiddelen de getroffen gebieden bereiken zonder de meeste van hun actieve ingrediënten te verliezen. Aangezien transdermale geneesmiddelen niet door de lever of de maag gaan, hebben ze meestal geen enkele vorm van ernstige of zelfs milde bijwerkingen. Ze zijn een populaire oplossing om bijwerkingen zoals slapeloosheid, slaperigheid enz. te voorkomen. Subcutane (toediening van insuline onder de huid), orale, intraveneuze en intramusculaire (immunisaties die rechtstreeks in de spieren worden geïnjecteerd) behoren nog steeds tot de meest voorkomende vormen van medicatie. Experts en onderzoekers raken er nu steeds meer van overtuigd dat transdermale oplossingen een efficiënter alternatief kunnen bieden voor de meer traditionele methoden. De toepassing van methoden zoals pleisters vergemakkelijken actuele en consistente toediening van medicijnen.

Hoe weten we dat ze echt werken? Pleisters zijn veelgebruikte medicinale hulpmiddelen om de noodzakelijke stoffen in het lichaam toe te dienen. Het is een veelgebruikt medicijn dat in apotheken over de hele wereld verkrijgbaar is. Osimagnesium werkt volgens hetzelfde principe van bewezen efficiëntie.

Wat betekent dit in cijfers? Uit een Amerikaans onderzoek bleek dat de deelnemers aan het experiment aantoonden dat een verhoging van hun magnesiumgehalte met gemiddeld 59,9% 18 maanden duurde na de behandeling. Het bereiken van hetzelfde resultaat met orale oplossingen zou een veel langere tijd van ongeveer 9-24 maanden hebben gekost. De calcium-magnesiumbalans van het lichaam verbeterde voor elke patiënt met gemiddeld ongeveer 25,2%. Een significant ontgiftend effect werd ook aangetoond bij 78% van de deelnemers.

De studie wijst erop dat het verhogen van het magnesiumgehalte in de cel niet alleen in alle gevallen mogelijk is, maar ook een gunstige bijdrage levert aan de algemene gezondheid, inclusief de botten en het cardiovasculaire systeem.

Ons volgende merk is Pure Mushrooms, supplementen op basis van paddenstoelen.


Bad flakes met Zechstein magnesium. De 250 miljoen jaar oude, ultrazuivere magnesiumchloridevlokken zijn afkomstig van de eeuwenoude zeebodem van Zechstein. Opgelost in warm water kan een bad met magnesiumchloride verlichting geven bij spierstijfheid en krampen. Je kunt de Osimagne..
€9,00 €9,99
Excl. BTW:€7,44
Magnesium bad flakes met verkwikkende etherische eucalyptusolie. De 250 miljoen jaar oude, ultrazuivere magnesiumchloridevlokken zijn afkomstig van de eeuwenoude zeebodem van Zechstein. Opgelost in warm water kan een bad met magnesiumchloride verlichting geven bij spierstijfheid en krampen. Je ku..
€11,25 €12,00
Excl. BTW:€9,30
Magnesium bad flakes met verkwikkende etherische mandarijnolie. De 250 miljoen jaar oude, ultrazuivere magnesiumchloridevlokken zijn afkomstig van de eeuwenoude zeebodem van Zechstein. Opgelost in warm water kan een bad met magnesiumchloride verlichting geven bij spierstijfheid en krampen. Je kun..
€11,25 €12,00
Excl. BTW:€9,30
Magnesium bad flakes met rustgevende etherische lavendelolie. De 250 miljoen jaar oude, ultrazuivere magnesiumchloridevlokken zijn afkomstig van de eeuwenoude zeebodem van Zechstein. Opgelost in warm water kan een bad met magnesiumchloride verlichting geven bij spierstijfheid en krampen. Je kunt ..
€11,25 €12,00
Excl. BTW:€9,30
1 - 4 van 4 (1 pagina's)