Menu
Winkelwagentje

Supplementen voor hart en bloedvaten

Heb je ooit nagedacht over hoe je hart en bloedvaten werken en welke rol ze spelen bij onze gezondheid? Ons hart, de motor van ons lichaam, is verantwoordelijk voor het pompen van bloed door ons lichaam, terwijl de bloedvaten als transportsysteem dienen. Lees welke supplementen het hart en de bloedvaten kunnen ondersteunen.
Brand: Biodream
Biodream Bewell Care Biodream Bewell Care is een ware boost voor je immuunsysteem. Met Bewell Care is het eenvoudig om een lekkere drank te maken, die onder andere vitamine C, vitamine B1 en folaat bevat. Een sterk immuunsysteem met Biodream Bewell Care Biodream Bewell Care is een krachtige..
Vanaf €25,51
Excl. BTW:€36,01
Astragalus puur 100gr. poeder
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Astragalus poeder Astragalus is een kruid dat al eeuwenlang wordt ingezet als supplement. Het werd al in de traditionele Chinese geneeskunde geïntroduceerd, en heeft daarin nog steeds een centrale rol. Ook in de westerse wereld leren we astragalus wortel steeds beter kennen. APB heeft capsule..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Astragalus Puur 90 caps.
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Astragalus capsules. Astragalus is een kruid dat al eeuwenlang wordt ingezet als supplement. Het werd al in de traditionele Chinese geneeskunde geïntroduceerd, en heeft daarin nog steeds een centrale rol. Ook in de westerse wereld leren we Astragalus wortel steeds beter kennen. APB heeft caps..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Brandnetel extract capsules
onze tip! 14 % korting
Brand: APB Holland
APB brandnetel capsules Waar de brandnetel bij menigeen bekend staat als de plant die jeukende en prikkende huidirritaties kan veroorzaken, worden delen van de plant van oudsher al door de inheemse bevolking van Amerika gebruikt als voedsel én voor het bevorderen van de gezondheid . De grote brand..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Broccoli scheuten extract capsules
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Broccoli scheuten capsules. Wist je dat een broccoli en zeker broccoli scheuten een zeer aantal effectieve bioactieve stoffen bevat? Broccoli scheuten zijn rijk aan vitamine A, C, K, calcium en ijzer. De belangrijkste werkzame stof is sulforafaan, wat een antioxidant is. Sulforafaan is een iso..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Chlorella & Spirulina 400 tabletten
Nieuw 14 % korting
Brand: APB Holland
APB Chlorella & Spirulina tabletten. Chlorella zit boordevol goede stoffen zoals essentiële aminozuren en verschillende vitamines en mineralen. Spirulina is een van de rijkste bronnen van proteïnen en is dan ook uitermate geschikt voor veganisten.   Waarom een supplement van Chlorella..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Chlorella puur 90 caps
Nieuw 14 % korting
Brand: APB Holland
APB Chlorella capsules. In de Aziatische landen staat chlorella al decennialang bekend als het ‘natuurlijk middel’ om het lichaam te ondersteunen. Chlorella is een eencellige groene alg, het is zeer rijke natuurlijke bron vol chlorofyl. Hier dankt Chlorella dan ook haar naam aan. In meren en ..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Gember extract 90 caps.
onze tip! 14 % korting
Brand: APB Holland
APB Gember extract capsules. Gember is een lekkere smaakmaker in veel gerechten, van zoet tot hartig. Het kan de hoofdrol spelen in een recept of een kleine, maar belangrijke bijrol spelen. Maar gember heeft ook een aantal fijne gezondheidsvoordelen. Met de gember extract capsules van APB heb je e..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Holy Basil puur 440mg 90 caps.
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Holy Basil capsules. Holy Basil (Ocimum tenuiflorum), in het Hindi bekend als tulsi, is een plant die inheems is in India. Hij wordt vaak gebruikt in de traditionele Indische geneeskunde, de Ayurveda. Lees hier waarom dit kruid de naam heilige basilicum draagt. Holy basil, heilige basilicum..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Allibest knoflook puur 120 caps.
onze tip! 22 % korting
Brand: APB Holland
APB knoflook capsules met allicine Voordeelverpakking van 120 capsules. Enkele van de gezondheidsvoordelen van allicine zijn: het is een antioxidant en ondersteunt hart en bloedvaten. Ook draagt AlliBest met allicine bij aan het immuunsysteem en een verantwoord cholesterolgehalte. De cap..
€34,85 €44,95
Excl. BTW:€31,97
Allibest knoflook puur 60 caps.
Nieuw onze tip! 14 % korting
Brand: APB Holland
APB knoflook capsules. Knoflook heeft veel gezondheidsvoordelen. Maar die geur… Bovendien verdwijnen veel van de goede, werkzame stoffen door verhitting. Gelukkig heeft APB knoflook supplementen van de hoogste kwaliteit. Met allicine! Waarom een knoflook supplement? Knoflook is een geweldige ..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Omega3 forte 1000mg 100 softgels
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Omega 3 softgels Omega 3 vetzuren zijn belangrijke vetten die we uit voeding moeten halen. Het zijn zogenaamde ‘goede vetten’, die bijvoorbeeld veel in vette vis te vinden zijn. Geen fan van vis, of eet je het niet zo vaak? Dan zijn de Omega 3 supplementen van APB een uitstekende aanvulling op..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Siberische Ginseng 500mg 60 caps.
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Siberische Ginseng capsules. Siberische ginseng (Eleutherococcus senticosus), ook bekend als eleuthero, wordt al eeuwenlang gebruikt in oosterse landen, waaronder China en Rusland. Het is niet hetzelfde als Koreaanse ginseng (ook wel bekend als panax ginseng), maar heeft deels wel dezelfde eig..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Vitamine B12 360 tabletten
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Vitamine B12 tabletten. Vitamine B12, of cobalamine, komt van nature voor in dierlijke voedingsmiddelen. Het kan ook worden toegevoegd aan voedingsmiddelen of supplementen. Vitamine B12 is nodig voor de vorming van rode bloedcellen en DNA. Het is ook een speler in de functie en ontwikkeling va..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Vitamine D3 & K2 120 softgels
onze tip! 14 % korting
Brand: APB Holland
APB Vitamine D3 & K2 softgels. Vitamine D is zowel een voedingsstof die we eten als een hormoon dat ons lichaam aanmaakt. Het heeft een symbiotische relatie met vitamine K2. Daarom zijn beide samengevoegd in de softgel supplementen van APB. Vitamine D is vitamine ‘zon’. Vitamine D is een vet..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Nataos Cordi posome
15 % korting
Brand: Nataos
Nataos Cordi-posome capsules. Nataos cordi-posome is een veelzijdig supplement, dat dankzij de vooraf perfect gedoseerde capsules makkelijk inneembaar is. De supplementen bevatten onder andere thiamine (ook wel bekend als Vitamine B1), dat ons hart ondersteunt. Daarnaast is het verrijkt met onder..
€32,94 €38,75
Excl. BTW:€30,22
Nataos Krill olie 120 capsules
onze tip! 15 % korting
Brand: Nataos
Nataos Krill olie capsules. Krill olie is afkomstig van een klein garnaalachtig zeediertje. Het is rijk aan de omega 3 vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Die zijn goed voor je! Lees alles over krill olie en de gezondheidsvoordelen. Wat is krill? De kleine krill i..
€33,95 €39,95
Excl. BTW:€31,15
Nataos Krill olie 60 capsules
15 % korting
Brand: Nataos
Nataos Krill olie 60 capsules. Krill olie is afkomstig van een klein garnaalachtig zeediertje. Het is rijk aan de omega 3 vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Die zijn goed voor je! Lees hier alles over krill olie en de gezondheidsvoordelen. Wat is krill? De kleine..
€18,66 €21,95
Excl. BTW:€17,12
Nataos Nattokinase NSK-SD 60 caps
onze tip! 15 % korting
Brand: Nataos
Nataos Nattokinase Superior NSK-SD capsules. Nattokinase is een enzym dat komt uit een Japans gerecht dat Nattō (natto) heet. Dit wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Natto wordt in Japan al duizenden jaren gegeten. De fermentatie van sojabonen is een gebruikelijke traditionele Aziatische ..
€33,95 €39,95
Excl. BTW:€31,15
Nataos Resveratrol posome capsules
onze tip! 15 % korting
Brand: Nataos
Nataos Resveratrol capsules. Resveratrol is een bekende stof. Er werd ooit beweerd dat rode wijn goed voor je is, en resveratrol zou daar de reden van zijn. De werkelijke werking van deze stof - en de dosering ervan - ligt iets genuanceerder. Nataos resveratrol is een sterk resveratrol supplement..
€36,12 €42,50
Excl. BTW:€33,14
Omega 3 Together vegan 30 caps
onze tip!
Algen zorgen voor een plantaardige Omega3 in een ideale verhouding DHA, EPA en DPA. Zeer geschikt als aanvulling op een veganistische levensstijl. Omega 3 wordt door de meeste supplementen uit vissen gehaald. Vissen eten algen en daarom bevatten ze omega 3. Algae Omega 3 van Together biedt hoogwa..
Vanaf €12,57
Excl. BTW:€16,48
Sinaasappel en citroen leveren vitamine C, de natuurlijk voorkomende bioflavonoïden helpen met de opname ervan. Together haalt het beste uit de natuur: vitamine C. Dit supplement is vervaardigd met behulp van biologische citrusvruchten van de hoogste kwaliteit, waaronder sinaasappel en citroen. ..
Vanaf €8,37
Excl. BTW:€10,97
1 - 22 van 22 (1 pagina's)

Hoe werkt het hart?

Het hart is het orgaan dat bloed door ons lichaam pompt. Het bestaat uit vier kamers: twee boezems en twee kamers. Het bloed stroomt in de boezems waar het wordt doorgepompt naar de longen om te worden verrijkt met zuurstof. Vervolgens stroomt het bloed terug naar het hart, waar het in de kamers komt waar het wordt doorgepompt naar de rest van het lichaam.
Het hart wordt aangestuurd door elektrische impulsen die de samentrekking van de hartspier veroorzaken, dit proces wordt hartritme genoemd. Dit ritme wordt geregeld door de sinusknoop (je natuurlijke pacemaker).
Dit is natuurlijk kort door de bocht, maar het laat zien hoe ingewikkeld het menselijk hart is!

De rol van de bloedvaten

De bloedvaten zijn het transportsysteem voor je bloed. Er zijn twee soorten bloedvaten: slagaders die bloed van het hart naar de organen en weefsels vervoeren en aders die bloed terug naar het hart vervoeren. Je hebt ook haarvaten, hele kleine bloedvaatjes die rondom je organen liggen. Slagaders hebben dikke wanden om de druk van het pompende hart te weerstaan en veneuze bloedvatwanden zijn dunner.

Het bloed transporteert zuurstof, voedingsstoffen en hormonen naar de weefsels en vervoert afvalstoffen en koolstofdioxide weg. Het hart en de bloedvaten werken samen om bloed door het lichaam te pompen en te vervoeren, waardoor de cellen van het lichaam functioneren en overleven.

Problemen met hart en bloedvaten

Er kunnen problemen optreden in het hart en bloedvaten, zoals hart- en vaatziekten, hartfalen, atherosclerose (aderverkalking), hoge bloeddruk en trombose. Deze aandoeningen kunnen leiden tot vermindering van de bloedstroom, bloedstolsels en zelfs hartinfarct of beroerte. Risicofactoren voor deze aandoeningen omvatten ongezonde voeding, roken, inactiviteit, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, diabetes en erfelijkheid.
Het is belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden en risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Daarnaast zijn er supplementen die je hart en bloedvaten kunnen ondersteunen.

Supplementen voor hart &  bloedvaten

Om je hart en bloedvaten te ondersteunen, heb je verschillende mogelijkheden:

  • EPA en DHA (eicosapentaeenzuur en docosahexaeen-zuur) hebben een gunstige invloed op het hart. Je verhoogt je dagelijkse dosis EPA en DHA (omega 3) bijvoorbeeld met Krill olie capsules van Nataos
  • Thiamine is goed voor het hart. Je vindt het onder andere in de samengestelde Nataos Nattokinase capsules.

Als je de natuurlijke weg bewandelt, kom je al snel uit bij knoflook. Niet alleen draagt dit bij aan gezonde hart en bloedvaten*, het behoudt ook normale cholesterolgehaltes in het bloed*. Cholesterol kan een negatieve invloed hebben op de gezondheid van hart en bloedvaten, dus het knoflookmes snijdt aan twee kanten. De knoflook supplementen van Allibest zijn al jaren bij onze best lopende supplementen.

Resveratrol helpt ook het hart gezond te houden*. Je vindt resveratrol onder andere in rode wijn, maar alcohol is niet goed voor de gezondheid. Daarom zijn resveratrol supplementen, zoals de Resveratrol posome capsules van Nataos, een beter idee.

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Supplementen voor hart en bloedvaten online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Meer weten over supplementen voor je hersenen? Op de volgende pagina kun je meer lezen.