Menu
Winkelwagentje

Resveratrol is een natuurlijk voorkomend polyfenol

De natuurlijke stof resveratrol is een natuurlijk voorkomend polyfenol dat tot de stilbenoïde groep behoort. Polyfenolen zijn een grote groep natuurlijke verbindingen die voorkomen in planten. Wat polyfenolen gemeen hebben, is de aanwezigheid van meerdere fenolische (aromatische) ringen in hun chemische structuur. Deze verbindingen hebben vaak antioxidante eigenschappen.
Deze krachtige stof staat bekend om zijn antioxidante eigenschappen en wordt vaak in verband gebracht met verschillende gezondheidsvoordelen. In dit artikel gaan we dieper in op wat resveratrol is, waar het wordt aangetroffen, en welke eigenschappen het heeft.

Nataos Resveratrol posome capsules
15 % korting
Merk: Nataos
Nataos Resveratrol capsules. Resveratrol is een bekende stof. Er werd ooit beweerd dat rode wijn goed voor je is, en resveratrol zou daar de reden van zijn. De werkelijke werking van deze stof - en de dosering ervan - ligt iets genuanceerder. Nataos resveratrol is een sterk resveratrol supplement..
€36,12 €42,50
Excl. BTW:€33,14
1 - 1 van 1 (1 pagina's)

Wat is Resveratrol?

Resveratrol wordt geproduceerd door bepaalde planten als reactie op stress, verwondingen of infecties. Het wordt beschouwd als een natuurlijk afweermechanisme van de planten. Een van de meest bekende bronnen van resveratrol is de schil van rode druiven, maar het komt ook voor in andere voedingsmiddelen zoals pinda's en bessen.

Natuurlijke Bronnen van Resveratrol

  • Rode druiven en rode wijn,Resveratrol wordt vaak geassocieerd met rode druiven en rode wijn. De schil van rode druiven bevat aanzienlijke hoeveelheden resveratrol. Bij de productie van rode wijn blijft de schil langer in contact met het druivensap, wat resulteert in een hoger resveratrolgehalte dan bij witte wijn.
  • Pinda's, Pinda's zijn een andere bron van resveratrol. Het is aanwezig in de schil van pinda's, wat suggereert dat onbewerkte pinda's meer resveratrol bevatten dan de gepelde varianten.
  • Bessen,Bepaalde bessen, zoals bosbessen en frambozen, bevatten ook resveratrol. Hoewel de concentraties niet zo hoog zijn als in rode druiven, dragen deze bessen bij aan de totale inname van deze krachtige stof.

Antioxidante Eigenschappen van Resveratrol

Een van de meest opvallende eigenschappen van resveratrol is zijn vermogen om als antioxidant te fungeren. Antioxidanten spelen een cruciale rol bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam, moleculen die schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Door deze schadelijke vrije radicalen te neutraliseren, kan resveratrol mogelijk het verouderingsproces vertragen en het risico op bepaalde ziekten verminderen.

Mogelijke Voordelen voor de Gezondheid

  • Cardiovasculaire Gezondheid,Resveratrol staat bekend om zijn potentiële positieve effecten op de cardiovasculaire gezondheid. Het kan helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie, het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van ontstekingen, wat allemaal bijdraagt aan een gezond hart.
  • Ondersteuning van het Immuunsysteem,De antioxidante eigenschappen van resveratrol kunnen het immuunsysteem stimuleren en beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dit kan resulteren in een betere afweer tegen infecties en ziekten.
  • Mogelijke Kankerpreventie, Er zijn studies die suggereren dat resveratrol anticarcinogene eigenschappen heeft, wat betekent dat het mogelijk kankerpreventieve effecten kan hebben. Deze bevindingen zijn echter nog niet definitief en vereisen meer onderzoek